logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/01/03 - 17:55
  • 736
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس مرکز فرهنگی گاندی تأکید کرد:

شناخت ظرفیت‌های فرهنگی؛ اولین گام برای توسعه روابط ایران و هند

شری رام بهادر در سمینار بین‌المللی «تأثیر تمدن هندی بر فرهنگ و تمدن ایرانی»، شناخت ظرفیت‌های فرهنگی را اولین گام برای توسعه روابط و تعاملات بین دو کشور ایران و هند دانست.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با همکاری مشترک دانشگاه دهلی، مرکز فرهنگی گاندی و چند نهاد علمی ـ فرهنگی ایرانی و هندی، سمینار بین‌المللی «تأثیر تمدن هندی بر فرهنگ و تمدن ایرانی» با حضور و سخنرانی فرهیختگان و اندیشمندان کشورهای مختلف همچون هند، ایران، افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان برگزار شد.

ربانی، رایزن فرهنگی کشورمان در دهلی‌نو در سخنانی، فرهنگ و تمدن را محصول مساعی مشترک و تبادل تجربیات انسانی برشمرد و گفت: هر جامعه‌ای که از قدرت فکری و بنیان‌های فرهنگی و فلسفی محکم‌تری برخوردار است میل به تعامل و پذیرش تجربیات دیگری را بیشتر دارد، چون خود را توانا در مواجهه با دیگر فرهنگ‌ها می‌بیند و برای عرضه ارزش‌های خود و بهره گیری از مزیت‌های فرهنگی دیگران علاقه نشان می‌دهد.

وی اظهار کرد: هند و ایران حتی سخت ترین شرایط تاریخی ناشی از حمله مهاجمان بیگانه را نیز، تبدیل به فرصتی جهت رشد و بالندگی فرهنگی تمدنی خود کردند؛ همانگونه که ایرانی‌ها و هندی‌ها با بهره گیری از قدرت بومی سازی و تحول فرهنگی توانستند مهاجمان خارجی را به عناصری مؤثر در گسترش و بالندگی فرهنگ و تمدن خود تبدیل کنند.

رایزن فرهنگی کشورمان در دهلی‌نو ادامه داد: ایران و هند از آغاز تاریخ تاکنون پیوسته با یکدیگر در تعامل دو سویه بودند و فرهنگ که پایه و اساس روابط و جاده دو طرفه این تعاملات بشمار می‌رفت، ذاتا به دلیل ظرفیت متنوع و متکثر آن، فرصت‌ها و ظرفیت‌های تعامل و گفتگوی دوستانه و داد و ستد و تاثیرگذار و تاثیرپذیری را برای دو ملت فراهم ساخت.

ربانی همچنین، مزیت‌های علمی و سابقه دانش در ایران و هند، قدرت تحول گرایی و بازسازی مدام و مستمر در فرهنگ و تمدن ایرانی و هندی و بهره گیری از مزیت‌های دیگران را از دیگر ویژگی‌های مشترک فرهنگ و تمدن ایرانی و هندی خواند.

شری رام بهادر، رئیس مرکز فرهنگی گاندی نیز در این مراسم، بیان کرد: به دلیل سابقه چهار هزار ساله روابط ایران و هند در منابع کهن تاریخی هند از ایران و ایرانیان سخن‌های بسیار آورده شده است.

وی افزود: همیشه تصور بر این بود که هند فقط از دیگر ملت‌ها تاثیر پذیرفته حال آن که شواهد بسیاری وجود دارد که از دیرباز هند نیز بر دیگر جوامع تاثیرگذار نیز بوده است.

شری رام بهادر تأکید کرد: شناخت ظرفیت‌های فرهنگی پایه اصلی توسعه روابط ایران و هند بشمار می‌رود و تا زمانی که درک درستی از فرهنگ یکدیگر شکل نگیرد، نمی‌توان بر توسعه تعاملات امید بست.

کهدویی از دانشگاه یزد، قبول از دانشگاه فردوسی مشهد، محسنی از دانشگاه مازندران و احمدی از بنیاد فارسی هندی سخنرانان ایرانی این سمینار بودند.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved