تعمیق و گسترش همکاریهای مشترک ایران و ارمنستان در حوزه نسخ خطی
در جریان برگزاری نشست خبری دومین دوره آموزشی ترمیم نسخ خطی ایرانی و اسلامی در موزه ماتناداران، بر تعمیق و گسترش همکاریهای مشترک ایران و ارمنستان در حوزه نسخ خطی تأکید شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با آخرین روزهای دومین دوره آموزشی ترمیم نسخ خطی ایرانی و اسلامی در ماتناداران که با همکاری مشترک رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان و انستیتو نسخ خطی ماتناداران صورت گرفت، دو طرف در خلال نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه ارمنی در محل موزه ماتناداران، بر عزم و اراده خود در راستای تعمیق و گسترش همکاریهای مشترک در حوزه نسخ خطی ایرانی و اسلامی تأکید کردند.
واهان درغوندیان، رئیس انستیتو نسخ خطی ماتنادارن در آغاز این کنفرانس خبری ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی ایران که در برگزاری شایسته این برنامه همکاری داشته است، حفظ، نگهداری و مرمت نسخ خطی فارسی و عربی موجود در ماتناداران را از جمله وظایف این مجموعه خواند که به ویژه با توجه به ارتباطات دیرین دو ملت اهمیتی بیش از پیش مییابد.
وی به برنامههای پیش روی مشترک با رایزنی فرهنگی کشورمان اشاره کرد و برگزاری دو کنفرانس بینالمللی در سال آینده میلادی را از برنامههای در دست اجرا خواند.
رئیس موزه ماتناداران حضور حمید ملکیان، از برجسته ترین اساتید ترمیم نسخ خطی ایران را موهبتی ارزشمند برای ماتناداران خواند و از تلاشهای صمیمانه وی در آموزش شیوههای مرمت نسخ خطی ایرانی و اسلامی به کارشناسان موزه ماتناداران قدردانی کرد.
برگزاری همایش بینالمللی میراث فرهنگی ایران در قفقاز
سیدحسین طباطبایی، رایزن فرهنگی کشورمان در ارمنستان در سخنانی، دومین دوره آموزشی مرمت نسخ خطی اسلامی و ایرانی در ماتناداران را در چارچوب برنامههای سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور دانست.
وی افزود: وجود قریب به 500 نسخه خطی فارسی در ماتناداران و ضرورت حفظ و نگهداری آن وظیفه ما را در انجام برنامههایی از این قبیل دوچندان میسازد و امیدواریم این برنامه به صورت سالانه تداوم یافته و تا ترمیم آخرین نسخه خطی آسیب دیده ایرانی و اسلامی در ماتناداران ادامه یابد.
رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان برگزاری همایش بینالمللی «میراث فرهنگی ایران در قفقاز» که با همکاری انستیتو نسخ خطی ماتناداران و انستیتو شرقشناسی دانشگاه اسلاوونی در بهار آینده برگزار خواهد شد، را از دیگر برنامههای مشترک رایزنی فرهنگی و انستیتو نسخ خطی ماتناداران دانست.
وی اظهار امیدورای کرد این رویداد مهم بینالمللی زمینه حضور شرقشناسان و ایرانشناسان برجسته از اقصی نقاط جهان را در ایروان فراهم سازد.
حمید ملکیان، استاد دوره آموزشی ترمیم نسخ خطی ایرانی و اسلامی تأکید کرد: امید است نمود برگزاری چنین برنامههایی به تربیت کارشناسان زبده ترمیم نسخ خطی ایرانی و اسلامی بیانجامد.
وی با توجه به ظرفیتهای بالا و امکانات موجود در موزه ماتناداران پیشنهاد داد: دورههای آموزشی منطقهای در دستور کار ماتناداران قرار گیرد و به تدریج زمینه ایجاد دانشگاهی با تمرکز بر روی نسخ خطی فراهم شود که این اتفاق مبارکی برای همه پژوهشگران این عرصه در منطقه خواهد بود.
گایانه الیزیان، رئیس بخش مرمت ماتناداران نیز در سخنانی، حضور ملکیان را غنیمتی برای کارشناسان این بخش دانست و از رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان و مدیریت موزه ماتناداران برای فراهم آوردن زمینه برگزاری این برنامه تشکر کرد.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.