تأکید ایران و پاکستان بر گسترش همکاریهای مشترک رسانهای
در جریان دیدار رئیس باشگاه مطبوعات و رسانه اسلام آباد با رئیس خانه فرهنگ ایران در راولپندی، بر گسترش همکاریهای مشترک رسانهای تأکید شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، انور رضا، رئیس باشگاه مطبوعات و رسانه اسلام آباد در رأس هیأتی مشتمل بر خلیل راجه، دبیر کل ، شهزاد چودری و جعفر علی بلتی از فعالان ارشد رسانه با فرامرز راحمان زاد، مسئول خانه فرهنگ ایران در شهر راولپندی، دیدار و درباره موضوعات مختلف از جمله تبادلات فعالانه رسانهای، برگزاری نشستها و سمینارهای مشترک و راهاندازی کلاسهای زبان فارسی برای خبرنگاران به تبادل نظر پرداختند.
انور رضا در سخنانی، با اشاره به علاقه و اشتیاق مردم پاکستان به مردم و انقلاب اسلامی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران توانسته در برابر فشارهای غرب و ائتلاف آنها به رهبری آمریکا ایستادگی کند و همیشه برای ما یک الگو بوده است. مردم ایران ثابت کردهاند که یک ملت بزرگ و قوی در جهان هستند و ما به این رویکرد نظام انقلابی ایران افتخار میکنیم.
رئیس باشگاه مطبوعات و رسانه اسلام آباد دسیسههای غرب برای ایجاد تفرقه و اختلاف در بین کشورهای اسلامی را چالشی بزرگ خواند و گفت: غربیها در چهار دهه اخیر در راستای اهداف خود دست به اقداماتی زدند که جز ویرانی و تروریسم چیزی دیگری برای منطقه به ارمغان نداشته است.
این فعال رسانهای ایران و پاکستان را دو کشور مسلمان، برادر و همسایه عنوان کرد و گفت: هر دو کشور دارای ظرفیتهای بی شمار در حوزههای مختلف هستند که باید شناسایی و توسعه یابند.
انور رضا همچنین، آمادگی باشگاه مطبوعات را در نقش آفرینی برای توسعه روابط بین دو کشور به ویژه در دو حوزه فرهنگی و رسانهای اعلام کرد.
وی افزود: آماده برگزاری سمینارها و نشستهای مشترک فرهنگی و رسانهای با همکاری خانه فرهنگ ایران در شهر راولپندی هستیم.
رئیس باشگاه مطبوعات اسلام آباد خواهان تبادل فعالان رسانهای بین دو کشور شد و خاطرنشان کرد: حضور خبرنگاران، نویسندگان و دست اندرکاران رسانههای ایران در پاکستان و بالعکس میتواند نقش مهمی در بیان و انعکاس حقیقتهای میدانی دو کشور داشته باشد.
خلیل راجه، دبیرکل باشگاه مطبوعات نیز با بیان اینکه پدران ما در پاکستان آشنا به زبان فارسی و قادر به خواندن و نوشتن بودند، گفت: متاسفانه به دلیل کم توجهی دولت پاکستان اکنون فارسی به حاشیه رانده شده است و جوانان و نوجوانان پاکستانی با وجود علاقه برای یادگیری زبان فارسی نمیتوانند این زبان شیرین را در مراکز آموزشی از جمله دبیرستانها و کالجها فرا بگیرند.
وی خواهان برگزاری دورههای آموزشی زبان فارسی در محل باشگاه مطبوعات اسلام آباد و شهر راولپندی از سوی خانه فرهنگ شد و افزود: یقینا خبرنگاران از کلاسهای زبان فارسی استقبال خواهند کرد.
در ادامه این دیدار، فرامرز رحمان زاد در سخنانی، به میراث مشترک دو کشور اشاره کرد و گفت: زبان فارسی حدود 800 سال زبان رسمی در شبه قاره هند بوده به نحوی که میراث گذشته پاکستان و هند در قالب زبان فارسی بر جای مانده است.
وی به تشریح فعالیتهای خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی پرداخت و گفت: اتحاد بین المسلمین و تعامل و تبادل نظر با شخصیتهای اهل تسنن و تشیع و تقویت روح اخوت و برادری در کشور مسلمان و خونگرم پاکستان یکی از اهداف اصلی خانههای فرهنگ ایران در پاکستان است.
وابسته فرهنگی ایران در راولپندی بر استفاده از منابع خبری مشترک بین دو کشور تأکید کرد و افزود: رسانههای غربی با ترفندها و شگردهای خود سعی میکنند چهره ایران و پاکستان را در نزد افکار عمومی جهان خدشه دار کنند.
رحمان زاد گفت: غرب و در رأس آن آمریکا و رژیم صهیونیستی با ایران هراسی و اسلام هراسی سعی میکنند اختلافات قومی و مذهبی را تقویت کنند و حتی بین فرهنگهای همسان جدایی بیاندازند.
مسئول خانه فرهنگ کشورمان خاطرنشان کرد: فرهنگ اسلامی وجه مشترک همه کشورهای اسلامی در جنوب آسیا، غرب آسیا و شمال آفریقاست و رسانههای پاکستان میتوانند برای تقویت آن نقش مهمی ایفا کنند.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.