logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/02/06 - 08:13
  • 1419
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بررسی موقعیت و جایگاه زبان فارسی در پاکستان

وحید الزمان طارق، اقبال شناس پاکستانی در مصاحبه‌ای با شبکه ملی پاکستان (PTV)، موقعیت و جایگاه زبان فارسی در پاکستان را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وحید الزمان طارق، اقبال شناس معروف پاکستان در مصاحبه‌ای با شبکه ملی (سراسری) پاکستان (PTV) به مناسبت هشتاد و سومین سالروز وفات اقبال لاهوری، شاعر و فیلسوف ملی این کشور درباره موقعیت و جایگاه والای زبان فارسی در پاکستان سخن گفت.

وی در سخنانش، اظهار داشت: با مقایسه اشعار اقبال به زبان‌های اردو و فارسی به راحتی می‌توان فهمید که اشعار اردوی اقبال از لحاظ کیفی هرگز به سطح اشعار فارسی او نمی‌رسد.

طارق در باره اشعار فارسی اقبال بیان کرد: زبان فارسی به مدت 800 سال زبان رسمی شبه قاره بود و در زمان اقبال نیز تدریس می‌شد و مردم حتی به زبان فارسی صحبت می‌کردند. اقبال از دوران مدرسه زبان فارسی را آموخته و شدیدا تحت تأثیر اشعار مولوی، سنائی، عطار، میرزا غالب و فردوسی قرار گرفته بود و همین دلیل، گفتن شعر به زبان فارسی به پیروی از این شعرای برجسته برای اقبال راحت بود.

وی افزود: در آن دوران، مردم تحصیل کرده طبقه اشراف شبه قاره به خصوص جامعه مسلمانان فارسی می‌دانستند و اقبال می‌خواست این طبقه را با اشعار خود تحت تأثیر قرار دهد.

این اقبال شناس پاکستانی اظهار داشت: اقبال نمی‌خواست اشعارش پایبند به مرزهای کشوری باشد و خواهان تحت تأثیر قرار دادن مردم ایران، آسیای میانه و افغانستان بود. 

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved