logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/08/12 - 12:33
  • 492
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بررسی «نقش زنان در توسعه و تمدن نوین اسلامی» در هرات

وبینار علمی «نقش زنان در توسعه و تمدن نوین اسلامی» به همت مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هرات برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،  همزمان با  ایام مبارزه با  استکبار جهانی، وبینار علمی با موضوع «نقش زنان در توسعه و تمدن نوین اسلامی» با حضور کارشناسانی از جمهوری اسلامی ایران و افغانستان به همت مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هرات برگزار شد.

در این وبینار، صدیقه خدیوی، سرپرست سابق اداره کل بنیاد شهید استان خراسان رضوی، محدثه رضایی، عضو هیات علمی دانشگاه اشراق هرات و مهری رضایی، کارشناس ارشد روانشناسی، حضور داشتند.

خدیوی در سخنانی، گفت: رسالت زنان مسلمان برای ساختن و توسعه تمدن اسلامی در کشورهای اسلامی به دلیل نقش در پرورش فرزندان جامعه دو چندان است. قطعا توسعه و پیشرفت تمدن اسلامی بدون مشارکت و نقش فعال زنان امکان پذیر نخواهد بود.

سرپرست سابق اداره کل بنیاد شهید استان خراسان رضوی افزود: غافل شدن از توان و ظرفیت زنان برای توسعه همه جانبه هر جامعه انسانی ضرورتی انکار ناپذیراست. یک زن مسلمان علاوه بر وظایف اجتماعی، نباید مسولیت تربیت و پرورش فرزندانی که آینده سازان جامعه هستند را فراموش کند.

وی ادامه داد: زنان به عنوان مادران جامعه فرزندان خویش را با مفاهیم انسانیت و عزت، وارد اجتماع می‌کند. اگر امروز سلول‌های حیاتی همه جوامع انسانی خانواده است و امن ترین و سالم ترین نهاد جامعه برای پرورش نسل‌های بشر، بشمار می‌آید، باید اشاره کرد که زنان به عنوان مادران جامعه، محور و کانون این سلامت و امنیت هستند.

محدثه رضایی نیز در سخنانی، اظهار داشت: تمدن اسلامی یک تمدن اصیل و عظیم است که طی قرن‌های گذشته توانسته است جایگاه خود را در میان دیگر تمدن‌های بشری به اثبات رسانده و حفظ کند. زنان غیور جهان اسلام در طول تاریخ نیز در ابعاد مختلف و مهمی در عرصه‌های مادی و معنوی نقش اساسی در ایجاد توسعه و تمدن سازی نوین اسلامی ایفاء کرده‌اند؛ عرصه‌های مادی عبارت اند از توسعه ی علم و فناوری، توسعه اکتشافی و اقتصادی.

عضو هیات علمی دانشگاه اشراق هرات تصریح کرد: یکی از مولفه‌های تاثیر گذار در مباحث سبک زندگی اسلامی بحث تربیت به خصوص تربیت خانوادگی است. در قالب چارچوب سبک زندگی که پدر و مادر نقش بسیار مهمی دارند، بعد تربیتی و تاثیر گذاری مادر در چارچوب نظام خانواده بسیار مهم است. از نقش مادر در ابعاد نظام تربیتی خانواده می‌توان به تربیت جسمی، تربیت ذهنی، تربیت دینی و تربیت اخلاقی اشاره کرد. بدین صورت می‌توان گفت زنان به صورت خاص می‌توانند نقش بسیارمهمی در ایجاد سبک زندگی اسلامی و توسعه این تمدن عظیم داشته باشند.

مهری رضایی در ادامه این نشست، گفت: تمدن اسلامی نوعی از زندگی است که انسان بتواند به تمام ابعاد مادی و معنوی خود پاسخگو باشد؛ بدین صورت بین نظام اسلامی و نظام دیگر کشورهای غربی تفاوت چشمگیری وجود دارد.

وی افزود: تاثیر گذاری زنان را می‌توان در عرصه‌هایی چون خانواده، جامعه و جهانی مورد بررسی قرار داد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved