logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/07/06 - 08:04
  • 1123
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بررسی «رابطه اخلاق و آزادی در تحقق صلح» در مانیل

«رابطه اخلاق و آزادی در تحقق صلح» با حضور اندیشمندان دو کشور ایران و فیلیپین در رایزنی فرهنگی کشورمان در مانیل مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس و 21 سپتامبر روز جهانی صلح، به منظور بررسی چالش‌های حقوق بشری در عصر حاضر، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مانیل با هماهنگی و همکاری نهادهای ادیانی فیلیپین از جمله کلیسای کاتولیک کلانشهر مانیل، انجمن یونی هارمونی، انجمن فوکولاره، کلیسای مورمون فیلیپین، معبد بودیزم مانیل، دانشگاه سنت توماس و انجمن دوستی زنان ایران و فیلیپین، نشست بررسی رابطه اخلاق و آزادی در تحقق صلح را برگزار کرد.

در این نشست که جمع قابل توجهی از مدیران و رهبران دینی حضور داشتند، مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی گفت: در طول تاریخ همواره موضوع چگونگی رابطه اخلاق و آزادی مورد توجه صاحب نظران بوده است و حتی در سطح کلان، مفاهیمی چون حقوق بشر، حق تعیین سرنوشت، حق دفاع و یا جنگ و صلح هم وابسته به چگونگی تعریف رابطه این دو مفهوم ارزشی است.حکومت عادل و یا حکومت استکباری هم نشات گرفته از چگونگی این رابطه و نوع استفاده از آن است.

وی افزود: در بررسی رابطه اخلاق و آزادی دیدگاه‌های مختلفی وجود داشته و دارد. به عنوان مثال: عده‌ای اولویت را به اخلاق داده و آزادی را در ذیل اخلاق مطرح می‌کنند و مدعی هستند بدون داشتن مکارم اخلاقی آزادی منجر به فساد و تباهی می‌شود و در نقطه مقابل عده‌ای به آزادی اولویت داده و اخلاق را در ذیل آزادی اعتبار می‌بخشند چرا که این آزادی و اختیار است که به اخلاق ارزش و مسئولیت می‌بخشد.

صبوری تأکید کرد: عده سومی هم تلاش دارند بدون تاکید بر اولویت یکی بر دیگری، یک رابطه معقول و سازنده بین اخلاق و آزادی تعریف کنند.

رایزن فرهنگی کشورمان در مانیل گفت: با بررسی تاریخ ادیان هم ملاحظه می‌شود انبیای الهی نیز در صدر رسالت خویش به آزادی و اخلاق توجه ویژه‌ای داشته‌اند.

وی اظهار داشت: در کنار چگونگی رابطه اخلاق و آزادی، همیشه در تعریف و چیستی مفهوم اخلاق و آزادی هم بحث‌ها و چالش‌های جدی وجود داشته است و ما با برگزاری این نشست امیدواریم این موضوع مهم از دیدگاه ادیانی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

پدر روحانی کارلوس ری یس، مدیر همکاری‌های بین‌المللی و گفت‌وگوی بین ادیان کنفرانس اسقفان کاتولیک کلانشهر مانیل در سخنرانی خود، گفت: سازمان ملل متحد در دهم دسامبر 1948 میلادی، اعلامیه حقوق بشر را صادر کرد که این برای نخستین بار بود که تمهیداتی برای حمایت از حقوق بشر در سطح جهانی صورت می‌گرفت. دیدگاه‌های کلیسا نیز در همین راستا است.

خانم میائوجینگ، رهبر معبد بودیزم مانیل هم در این نشست، بیان کرد: اساس دین بودا بر اخلاق و کرامت انسانی پایه گذاری شده است و معتقدیم تا اخلاق فردی و اجتماعی رشد و تکامل نیابد، فرد و اجتماع سعادتمند نخواهند شد.

یون چوی، رهبر و دبیرکل فرقه مورمون فیلیپین گفت: بررسی رابطه آزادی و اخلاق از منظر دین یکی از موضوعات قابل توجه و مهم در منظومه فکری و دینی کلیسای مورمون است و بر اساس آموزه‌های کتاب مقدس و بنیانگذاران مسیحیت مورمون، توجه عملی به ارزش‌های اخلاقی چه در سطح فردی و چه در سطح خانواده و اجتماع از اصول راستین و غیرقابل اغماض است و اصولا بیان و ترویج آموزه‌های ادیان بدون توجه به اخلاق و آزادی بی معنی است.

وی اضافه کرد: دین برای تامین کرامت بشری است و این کرامت بشری هم در چارچوب آزادی و اختیار ارزش پیدا می‌کند و بدون اختیار انسان، مسئله مسئولیت فاقد معنا است. اگر ما امروز خودمان را در قبال صلح و عدالت مسئول می‌دانیم بخاطر همین آزادی توام با آگاهی برخاسته از ارزش‌های اخلاقی است.

دبیرکل فرقه مورمون فیلیپین تاکید کرد: امیدوارم با استمرار چنین برنامه‌هایی بیش از پیش زوایای مختلف رابطه آزادی و اخلاق در سطح فردی و اجتماعی تبیین و معرفی شود.

جاناتان تورونتو، معاون دبیرکل کلیسای مورمون فیلیپین مسئله حقوق بشر را حائز اهمیت دانست و افزود: آنچه در رابطه با اخلاق و آزادی نیز مطرح است، از آنجا که هم به مسئولیت و سرنوشت بشر مربوط است و هم پایه و اساس حقوق بشر و صلح تلقی می‌شوند، بسیار مهم هستند لذا باید برای تنظیم اصولی و تحقق صحیح این تعامل بین آزادی و اخلاق تلاش فراوانی کنیم و این یک مسئولیت جهانی برای همه خاصه رهبران ادیان است.

امام ابراهیم از متنفذین مسلمان منطقه کوئیزن سیتی به اهمیت اخلاق در زندگی فردی و اجتماعی انسان از منظر قرآن کریم اشاره کرد و با ذکر احادیثی از پیامبر گرامی اسلام(ص) بر اهمیت مکارم اخلاق در اسلام تاکید داشت.

رئیس انجمن جنبش فوکولاره گفت: دین و آزادی متعلق به انسان است و خداوند انسان را با حقوقی مساوی آفریده است تا برای گسترش خوبی‌ها و مقابله با بدی‌ها چه در سطح فردی و چه در سطح اجتماعی آگاهانه عمل کند.

خانم زینب هاویر، دبیر انجمن دوستی زنان فرهیخته ایران و فیلیپین و از چهره‌های شاخص و فعال زنان مسلمان این کشور نیز نکاتی را در رابطه با روز جهانی صلح، اخلاق و آزادی بیان کرد.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved