بازدید از موسسه تحقیقاتی پژوهشی "مسلم" در اسلام آباد
موسسه مسلم یک موسسه تحقیقاتی و پژوهشی است که برای توسعه و تقویت اتحاد بین المسلمین و ترویج پیام واقعی اسلام در حوزه های مختلف فعالیت می کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی فرامرز رحمان زاد؛ مسئول خانه فرهنگ کشورمان در راولپندی از موسسه علمی و تحقیقاتی مسلم در شهر اسلام آباد بازدید کرد.
وی در بدو ورود از سوی احمد رضا خان؛ مسئول موسسه در اسلام آباد و آصف تنویر اعوان؛ مدیر روابط عمومی و بین المللی مورد استقبال قرار گرفت.
وابسته فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در راولپندی پس از بازدید از قسمت های مختلف موسسه مسلم در گفتگو با مدیر و مسئول روابط عمومی و بین المللی این موسسه با وجود ظرفیت های متقابل برای همکاری گفت : خانه فرهنگ آماده همکاری با موسسه مسلم در همه حوزه ها بویژه حوزه پژوهش و علوم قرآنی است.
وی افزود: موسسه مسلم میتواند برای توسعه و تقویت اشتراکات اسلامی نقش مهمی ایفا کند.
رحمان زاد با اشاره به ابزارهای مختلف غرب برای تسلط فرهنگی بر جهان اسلام گفت: جهان غرب در راستای سیطره فرهنگی، از رسانه و فضای مجازی برای انحراف جوانان کمک میگیرد و جهان اسلام نیز باید روش های موثرتری برای مقابله با اسلام هراسی غرب در پیش بگیرد.
مسئول خانه فرهنگ کشورمان گفت: ایران و پاکستان هر دو با دارا بودن اشتراکات فرهنگی، دینی و زبانی میتوانند برای تقویت ارزش های اسلامی قدم های مهمی بردارند.
احمد رضا خان؛ زبان فارسی را وجه مشترک ایران و پاکستان دانست و گفت: بسیاری از شاعران شبه قاره هند به زبان فارسی شعر می سرودند که آثار آنها از جمله گنجینه های پاکستان به شمار می آیند.
وی با اعلام آمادگی برای برگزار مراسم و نشست های مختلف در امور فرهنگی و مذهبی گفت: موسسه مسلم آماده است تا با موسسات پزوهشی و تحقیقاتی علوم قرآنی در ایران همکاری کند.
مدیر موسسه مسلم در اسلام اباد در ادامه با تمجید از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) گفت: دولت و مردم ایران از غیرت و حریت اسلامی برخوردارند به همین دلیل در چهار دهه اخیر در مقابل زورگویی های آمریکا و غرب ایستادگی کرده اند.
وی با بیان اینکه ایران برای دیگر کشورهای اسلامی یک الگوست گفت: متاسفانه کشورهای عربی مسیری را در پیش گرفته اند که با منافع مشترک کشورهای اسلامی همخوانی ندارد.
در ادامه آصف تنویر اعوان؛ مسئول روابط بین الملل موسسه مسلم، به صورت فایل تصویری به تشریح فعالیت های این موسسه پرداخت.
نگاهی به موسسه تحقیقاتی و پژوهشی مسلم
موسسه تحقیقاتی و پژوهشی مسلم متعلق به صاحبزاده سلطان احمد علی، سجاده نشین و متولی مرقد سخی سلطان باهو مشهور به سلطان العارفین از عارفان مشهور قرن هفدهم میلادی در شبه قاره هند است. مزار سخی سلطان باهو در شهر شورکوت در منطقه جهنگ در ایالت پنجاب قرار دارد.
موسسه مسلم یک موسسه تحقیقاتی و پژوهشی است که برای توسعه و تقویت اتحاد بین المسلمین و ترویج پیام واقعی اسلام در حوزه های مختلف فعالیت می کند.
این موسسه که شاخه ای از آن در لندن نیز فعالیت می کند برای ایجاد همگرایی و هماهنگی بین پیروان ادیان ابراهیمی نیز به ایفای نقش می پردازد.
این موسسه که دارای پژوهشگران و محققان مختلف و تحصیل کرده در دانشگاه های معتبر در پاکستان و جهان است تلاش می کند تا برای مقابله با چالش های پیش رو در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی راه حل های مناسبی ارائه دهد.
این فعالیت ها به صورت تولید خبر و مقالات تحقیقی و همچنین تهیه فیلم های مستند و همچنین برگزاری نشست ها، سمینارها و همایش هاست.
این موسسه دارای یک ماهنامه بنام "MUSLIM Perspectives" یعنی دیدگاه های مسلمان، به زبان انگلیسی است.
موسسه مسلم مخفف "ماموریت برای اتحاد، ثبات و رهبری مسلمانان" است.
این موسسه با موضوعات گوناگون سمینارها و نشست های مختلفی برگزار می کند. میزگردها و سخنرانی های تخصصی از جمله دیگر فعالیت این موسسه است.
فعالیت های موسسه مسلم
- بحث و مباحثه
این یک گفتگو در فضای مجازی است و سعی می شود چالش های جهان اسلام مورد بررسی قرار گیرد. در این خصوص دو کارشناس و پژوهشگر با حضور یک مجری درباره یک موضوع به بحث و تبادل نظر می پردازند. در این برنامه مردم از اقشار مختلف و با طرز فکر ی میتوانند شرکت کنند و نظرات خود را در وقت داده شده بیان کنند.
- همایش:
موسسه مسلم همایش های مختلفی در مراکز آموزشی از جمله کالج و دانشگاه و دیگر موسسات تحقیقاتی برگزار می کند. این همایش ها که به صورت سالانه برگزار می شود با مضامینی از جمله کشمیر، فلسطین، علامه اقبال، قائد اعظم، سلطان باهو، مولانا رومی و سعدی می باشد. در این همایش ها شخصیت های سیاسی، هنری، فرهنگی، اساتید دانشگاه و دانشجویان حتی مردم عادی نیز شرکت می کنند. تا کنون بیشتر این همایش ها در خصوص ابعاد مختلف شخصیت علامه اقبال بوده است.
- سمینارها
بیشترین موضوعات سیمنارهای موسسه مسلم به چالش های پیش روی جهان اسلام بویژه در کشمیر، پاکستان، عراق، فلسطین، سوریه ، سودان و همچنین موضوعات عرفان و صوفی پرداخته است.
- مجله سه ماهه دیدگاه مسلم
بیشتر محتوای مجله سه ماهه دیدگاه مسلم، به فرصت های جهان اسلام، اهمیت صلح و ثبات برای شکوفایی جوامع اسلامی و پرهیز از خشونت به نام اسلام و مذهب پرداخته میشود. در این مجله سعی می شود مردم با عواقب ناگوار و بعضا غیر قابل جبران افراطی گری آشنا شوند و در کنار آن به دیدگاه اصیل اسلام پرداخته می شود. برای تهیه محتوای این مجله یک هئیت مشاوره مشتمل بر 7 نفر در داخل پاکستان و 7 نفر در خارج از این کشور از جمله در کشورهای چین، ترکیه، روسیه، آمریکا، مجارستان و بنگلادش همکاری می کنند. اعضای این کمیته همگی پژوهشگر و محقق هستند و دارای مدارک معتبر از دانشگاه های پاکستان و جهان میباشند.
- مراة العارفین بین المللی
مراة العارفین ( آیینه عارفین) یک مجله پژوهشی است که به صورت ماهانه به چاپ می رسد و به نام سید الشهداء حضرت امام حسین(ع) منسوب شده است. چاپ این مجله در سال 2000 میلادی، زمان آغاز "جنبش اصلاح گرانه بین المللی عارفین" پایه گذاری شد.
- روز بین المللی مقابله با اسلام هراسی
موسسه بین المللی مسلم به منظور آگاهی مردم از اهداف اسلام ستیزان برنامه های متنوعی را با موضوع معضل اسلام هراسی آغاز کرد. زمانی که سازمان ملل متحده روز 15 مارس را به عنوان روز بین المللی مبارزه با اسلام هراسی نام گذاری کرد دهها هزار نفر از مردم با تجمع در مرقد سلطان باهو در منطقه جهنگ ایالت پنجاب حمایت خود را از این اقدام اعلام کردند. تجمع کنندگان در یک اقدام نمادین همگی لباس سفید به تن کرده بودند.
نظر خود را بنویسید.