logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/02/21 - 10:37
  • 735
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

انتشار مقاله «استانداردهای دو گانه غرب» در سریلانکا

مقاله «استانداردهای دو گانه غرب» نوشته طاها مزمل، ژورنالیست و هماهنگ کننده ملی انجمن رسانه های آزاد جنوب آسیا در سریلانکا متشر شد.

 به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این مقاله که روز شنبه 17 اردیبهشت منتشر شده نویسنده مقاله، طاها مزمل، ژورنالیست و هماهنگ کننده ملی انجمن رسانه های آزاد جنوب آسیا در سریلانکا چنین آورده است: «از زمان شروع جنگ روسیه و اوکراین، روسیه با محکومیت و اقدام متقابل سریع تعدادی از کشورهای غربی مواجه شده است، به طوری که ایالات متحده و سایر کشورهای غربی تحریم های فوری را علیه بانک ها، پالایشگاه های نفت و صادرات نظامی روسیه اعمال کردند. شورای امنیت سازمان ملل نیز یک سری جلسات اضطراری برگزار کرده است. اما آنها برای جنایات توسط اسرائیل کور شده اند.

بدیهی است که مداخله بی امان اسرائیل در منطقه امنیت و رفاه مردم منطقه را تضعیف می کند. با این حال، ایالات متحده و متحدانش به ارائه کمک های نظامی و مالی به اسرائیل ادامه می دهند. دروغ های کشورهای غربی را که مدعی هستند در خط مقدم دفاع و ترویج حقوق اساسی بشر در سراسر جهان قرار دارند، افشا می کند.

این موضع دوگانه آنها توسط دولت اسلامی ایران از بدو پیدایش آشکار شده است. ایران همچنین ریاکاری را که آمریکا آشکارا نسبت به فلسطین و دولت اسلامی نشان می دهد، تا حد امکان به جهانیان نشان می دهد.

ایران همچنان بر ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای خود پافشاری می کند. ایران که معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای را امضا کرده است، بارها تولید، ذخیره و استفاده از سلاح های هسته ای را ممنوع کرده است.

به این ترتیب، همه می‌دانند که غرب درخواستها و ادعاهای نادرستی از جمهوری اسلامی دارد از جمله: جمهوری اسلامی ایران باید تمام تحقیقاتی را که برای اهداف امنیتی خود انجام می دهد متوقف کند ..... به ویژه تحقیقات موشکی را کنار بگذارد ..... همه تحقیقات هسته ای متعلق به یک دولت جمهوری اسلامی نیست ... امریکا و اروپا و اسرائیل حق انحصار دارند ..... ایران هم باید مثل کشورهای عربی برده شود ..... ایران هیچ کمکی برای آزادی فلسطین نکند ..... اسرائیل احساس نارضایتی نداشته باشد . .... ایران باید تسلیم فشار آمریکا شود.

در عین حال، غرب هیچ اقدامی علیه اسرائیل که صدها سلاح هسته ای دارد انجام نمی دهد، بلکه تمام کمک های ممکن را برای توجیه آن انجام می دهد.»

محمود عباس، رئیس‌جمهور فلسطین روز یکشنبه از «استانداردهای دوگانه» غرب به دلیل نادیده گرفتن «جنایت‌های» اسرائیل علیه فلسطینی‌ها برای نزدیک به 75 سال و در عین حال مجازات روسیه برای تجاوزاتش به اوکراین انتقاد کرد.

عباس از سفر آنتونی بلینگن وزیر امور خارجه آمریکا به یک کنفرانس مطبوعاتی در شهر رام الله اشغالی ابراز ناامیدی کرد.

او به بلینگن گفت: «رویدادهای کنونی در اروپا استاندارد دوگانه آشکاری را نشان داده است.

او گفت: "به نظر می رسد هیچ کس جنایات سریالی اسرائیل و پاکسازی قومی و تبعیض نژادی آن را نمی بیند. اسرائیل به عنوان یک ملت خارج از قانون عمل می کند. ما نمی بینیم که کسی در قبال جنایات اسرائیل علیه بشریت پاسخگو باشد."

بنا بر گزارش ها، کشورهای اتحادیه اروپا از مقامات فلسطینی می خواهند که بیانیه ای در محکومیت تهاجم روسیه صادر کنند.

یکی از چالش های عمده ای که سیاستمداران اروپایی و آمریکایی با آن روبرو هستند، باز کردن چشمان خود به روی استانداردهای دوگانه آشکار در مواجهه با بحران هایی مانند اوکراین و فلسطین است.

متفکران دست راستی در سراسر جهان توافق دارند که تهاجم روسیه به اوکراین یک تجاوز آشکار به همسایه صلح آمیز و عملی نقض قوانین بین المللی است. اما آنها تمایلی به پذیرش این موضوع ندارند که اشغال فلسطین توسط اسرائیل یکی از این موارد است.

به همین دلیل شاهزاده ترکی الفیصل نیز ریاکاری غرب را محکوم کرد. (این موضع عربستان چیزی است که هیچ کس انتظارش را نداشت، اگرچه ما از هرگونه تغییر عقیده در مورد فلسطین استقبال می کنیم).

نویسنده آورده است: وقتی آوارگان اوکراینی را می بینند که وارد لهستان می شوند، یاد مردم بی گناه فلسطین می افتند که مورد آزار و اذیت قدرت های صهیونیستی آمریکا قرار گرفته اند و به عنوان پناهنده به کشورهای دیگر می گریزند.

فلسطینی ها به روز نکبت یا فاجعه خود در 74 سال پیش فکر می کنند، زمانی که 70 درصد جمعیت آنها پناهنده شدند.

نژادپرستی آنها زمانی که اروپایی‌ها از اوکراینی‌ها استقبال می‌کنند به بهترین شکل بیان می‌شود، زیرا فکر می‌کنند وظیفه آنهاست که به آنها پناهندگی بدهند زیرا آنها "مثل ما" با موهای زرد و چشمان آبی هستند.

شدت اقدامات انجام شده علیه روسیه و سرعت و شدت تحریم های اعمال شده علیه آن، ما را بیدار می کند.

نقش دوگانه غرب حتی قبل از تهاجم اخیر روسیه به اوکراین مشهود بود. اتحادیه اروپا تنها چند روز پس از تهاجم و الحاق کریمه به مسکو در سال 2014 تحریم هایی را علیه مسکو اعمال کرد.

غرب و متحدانش مانند اسراییل باید خود را تحت قوانینی مشابه سایر کشورها قرار دهند. این به تنهایی منصفانه است.

اعتراض به تخلفات اسرائیل و درخواست تحریم که در بسیاری از موارد به عنوان یک جنایت تلقی شده است.

اسرائیل 55 سال است که کرانه باختری از جمله بیت المقدس شرقی، نوار غزه و بلندی های جولان را اشغال کرده است. اسرائیل بیش از 650000 یهودی را به سرزمین های اشغالی منتقل کرده است، همانطور که روسیه به دلیل انتقال شهروندان به کریمه اشغالی به جنایات جنگی متهم شده است.

روسیه و اسرائیل با نقض کنوانسیون چهارم ژنو، به ترتیب اوکراینی ها و فلسطینی ها را از سرزمین های اشغالی اخراج کردند.

کریس دویل، در یادداشتی در لندن، گفت : غرب بارها غزه را بمباران کرده است که اهداف غیرنظامی را هدف قرار داده است، اما روسیه به بهانه‌هایی به آن بی‌توجهی کرد.

جهان از جنایات آمریکا در افغانستان، عراق، لیبی و سوریه همراه با غرب آگاه خواهد شد. شهرهایی مانند هیروشیما و ناکازاکی در ژاپن هنوز شاهد وحشیگری آمریکا هستند.

به همین ترتیب، خلیج گوانتانامو هنوز شاهد نقض حقوق بشر توسط ایالات متحده است.

نویسنده در پایان آورده است: هدف این مقاله نشان دادن این است که درخواست در مورد چنین کشوری، روسیه، برای تسلیم به قوانین بین المللی، دموکراسی و حقوق بشر اوج نفاق است. در غیر این صورت، من می خواهم بگویم که اشغال اوکراین توسط روسیه موجه نیست.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved