افتتاحیه سمینار سه روزه بین المللی تصوف اسلامی در لاهور
سمینار 3 روزه بین المللی تصوف اسلامی با حضور شماری از مسئولین دولتی، علماء، مشایخ و اندیشمندان پاکستانی و خارجی توسط وزارت اوقاف و امور دینی پنجاب روز جمعه 18 شهریور در آرامگاه علی ابن عثمان هجویری؛ خالق کشف المحجوب مشهور به داتا گنج بخش آغاز و تا 20 شهریور به مدت سه روز ادامه خواهد یافت.
این سمینار 3 روزه سه روزه به مناسبت 979 مین سالروز وفات سید علی بن عثمان هجویری و با موضوع "اهمیت احیای تصوف اسلامی در عصر حاضر از دیدگاه هجویری (ره)" برگذار می گردد.
جعفر روناس؛ وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور ضمن شرکت در این برنامه اظهار داشت: ذکر بزرگان و یادآوری خدمات آنان نشانه نیازمندی ما به تفکر آنان است، اگر از بزرگانمان سخن می گوییم به این دلیل نیست که فقط آنان را مرور کنیم بلکه باید بنگریم زندگی آنان و سخن آنان برای ما که امروز زندگی می کنیم چه کاربردی دارند، دردها و مشکلات جامعه امروزی ما چیست و در نگاه هجویری و بزرگان دیگر برای این دردها چه درمانی می توانیم پیدا کنیم.
روناس افزود: آنچه که شخصیت سید علی بن عثمان هجویری را از دیگران متمایز می کند این است که نخستین کتاب تعلیمی و آموزشی صوفیانه به نام «کشف المحجوب» به زبان فارسی و به قلم هجویری است و آنچه که برای پالایش اندیشه متصوفان و عملکرد آنان نیاز بود هجویری آفرید و پیش از آن کسی این کار را نکرد.
سید طاهر رضا بخاری مدیر کل اداره اوقاف و امور دینی پنجاب در افتتاحیه سمینار 3 روزه بسط و توسعه دین اسلام در شبه قاره را مدیون تلاش های عرفایی چون سید علی هجویری دانست.
سلیم مظهر؛ قائم مقام سابق دانشگاه پنجاب و رییس فعلی دانشگاه سرگودا نگارش کتاب کشف المحجوب در لاهور را نیکبختی برای شهروندان لاهور دانست و اظهار داشت: مسلمانان در تمامی عرصه های زندگی به تصوف نیاز دارند زیرا تصوف نیازهای روحانی مردم را برآورده می سازد.
شیخ سید اسرار الحسن شاه از کشور انگلیس عمل بر تعالیم سید علی هجویری برای مقابله با چالش های پیش رو در جهان اسلام را بسیار ضروری دانست.
شرکت کنندگان این سمینار 3 روزه بر پیروی از آموزه های کشف المحجوب هجویری برای فراگیری صلح، تفاهم و همزیستی در جهان تاکید کردند.
میان ابرار احمد؛ دبیر وزارتخانه اوقاف و امور دینی، مفتی محمد رمضان سیالوی؛ خطیب حرم داتا دربار، طارق محمود جاوید؛ دکتر صغیر احمد استاد دانشگاه پنجاب، دکتر سید محمد سلطان استاد دانشگاه جی سی لاهور، دکتر شفاقت بغدادی از جامعه منهاج القران، شیخ فضل بن محمد القیروانی از تونس و خواجه غلام قطب الدین فریدی صوفی شناس برجسته پاکستان از دیگر شرکت کنندگان در این سمینار 3 روزه بودند.
نظر خود را بنویسید.