-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/12/15 - 10:36
  • 125
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ایران ،بازاری نوظهور در گردشگری سلامت

چنین تبادل هایی برای تسهیل دسترسی به گفتگو و گفتگوهای بین فرهنگی، امکان یادگیری بیشتر مردم درباره ی یکدیگر، فرهنگ های دیگر را فراهم می آورد .

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از زیمباوه  خبرنگار اهل زیمباوه در در روزنامه ی محلی این کشور اینگونه آورده است:

نگاه کشورهای جنوب جهان نسبت به غرب نسبت به دو دهه قبل منفی تر شده است.

این نگرش منفی ناشی از سیاست های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جمعی غرب علیه گروه های دیگر است.حمله به عراق در سال ۲۰۰۳، بحران مالی جهانی ۲۰۰۸، افزایش استفاده از تحریم ها علیه کشورهایی مانند زیمباوه، ایران و ونزوئلا و حمایت نظامی از اسرائیل و اوکراین برای بی ثبات کردن زنجیره های ارزش جهانی، از نشانه های عینی نارضایتی فزاینده از غرب است.

این امر همچنین مصادف با روند مشروعیت زدایی از غرب بود که تقریباً دو دهه پیش آغاز شد و امروزه با ظهور روندهای جدید در میان کشورهای جنوب ادامه دارد.

لازم به ذکر است که این مشروعیت زدایی اکنون عمدتاً ناشی از این درک است که آنچه غرب سال ها برای جذب شهروندان جنوب جهان و حفظ سلطه خود استفاده می کرد، غارت و بردگی نیروی کار است که برای ساخت اقتصاد خود به کار می بردند.

نوآوری علمی، فناوری، تحقیقات پزشکی و دارویی دیگر در انحصار غرب نیست.

یکی از کشورهای پیشرو در بهره مندی از مزایای نوآوری علمی و تسلط دارویی، جمهوری اسلامی ایران است.

متأسفانه، اطلاعات نادرست، تبلیغات و اخبار جعلی غرب درباره ایران، برخی از شهروندان جنوب جهان را هیپنوتیزم کرده و دانش آنها را درباره ایران به تحریم های اعمال شده توسط غرب محدود کرده است.

در حالی که ایران مورد بی مهری قرار گرفته است، اما تجربیات منحصر به فردی را در زمینه های فرهنگی بخش گردشگری پزشکی و سلامت ارائه می دهد که زیمباوه آماده بهره برداری از آن است، همانطور که با امضای توافقنامه های دو جانبه بین دو کشور در زمان سفر رئیس جمهور ایران، سید ابراهیم رئیسی به زیمباوه در ژوئن گذشته شاهد بودیم.

شکستن پیش داوری ها

دیپلماسی فرهنگی که تبادل ایده ها، اطلاعات، هنر و سایر جنبه های فرهنگ بین ملت ها و مردم آنها برای ایجاد تفاهم متقابل است، ارزشمندترین ابزاری است که ایران و زیمباوه از آن استفاده می کنند.

زیمباوه و ایران هر دو از یکدیگر بهره مند خواهند شد.

ایران طی چند سال گذشته خود را به عنوان مقصدی مهم برای گردشگری سلامت معرفی کرده است. این کشور از تاریخ غنی و هزاران سال دانش، اخلاق و فناوری پزشکی خود برای نوسازی تأسیسات خود از طریق علم و نوآوری استفاده کرده است.

به همین ترتیب، زیمبابوه نیز از ثروت عظیمی از دانش بومی برخوردار است که طی سال ها مفید بوده است، اما نیاز به ارتقا از طریق تحقیق و توسعه علمی دارد، همانطور که ایران انجام داده است.

با انجام این کار، ایران و زیمباوه با بازپس گیری آزادی های ملی و دور شدن از روایت های استعماری قدیمی که موفقیت را محصول ارتباط با غرب می دانند، دید خود را تثبیت می کنند و هویت خود را بازپس می گیرند.

طبق آمار، ایران در زمینه لقاح آزمایشگاهی (IVF) در رتبه اول خاورمیانه، در میان ۲۰۰ کشور در زمینه مغز و اعصاب رتبه ۲۷ و در زمینه خدمات غربالگری، اپتومتری و چشم پزشکی در شرق مدیترانه رتبه اول را کسب کرده است.

آنچه باعث شده است ایران به مقصدی محبوب برای گردشگری پزشکی یا سلامت تبدیل شود، کیفیت بالای خدمات مراقبت های بهداشتی و هزینه های پایین تر تقریباً تمام خدمات نسبت به سایر کشورهایی مانند ترکیه، هند، مکزیک و تایلند است.

 

به عنوان مثال، جراحی IVF در ایران ۱,۳۰۰ دلار آمریکا هزینه دارد، در حالی که در ایالات متحده همین عمل ۱۵,۰۰۰ دلار آمریکا و در تایلند، سنگاپور و هند به ترتیب ۷,۵۰۰ دلار آمریکا، ۶,۰۰۰ دلار آمریکا و ۴,۵۰۰ دلار آمریکا هزینه دارد.

تعداد گردشگران سلامت که بین سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۹ از ایران بازدید کرده اند، از ۲۰,۰۰۰ نفر به ۳۰۰,۰۰۰ نفر افزایش یافته است که درآمد تخمینی ۱.۲ میلیارد دلار آمریکا را به همراه داشته است.

برای ایجاد اعتماد و گفتگو در برنامه های فرهنگی، زیمباوه و ایران ایده های سیاستی خود را بر اساس این مرزهای جدید همکاری که هدف اصلی غرب از طریق تحریم ها بوده است، یعنی بخش بهداشت، بنا می کنند.

چنین تبادل هایی برای تسهیل دسترسی به گفتگو و گفتگوهای بین فرهنگی، امکان یادگیری بیشتر مردم درباره ی یکدیگر، فرهنگ های دیگر را فراهم می آورد .

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved