-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/05/13 - 09:06
  • 144
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
محفل شعر چند زبانه به مناسبت عاشورای حسینی در خانه فرهنگ ایران در کویته:

پیامبر و خاندانشان رشته اتصال مسلمانان هستند

محفل شعری با عنوان «محفل مسالمه» به همت خانه فرهنگ ایران در کویته و با همکاری انجمن ادب بلوچستان در سالن همایش‌های نمایندگی فرهنگی کشورمان برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامیبه مناسبت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش، محفل شعری با عنوان «محفل مسالمه» به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کویته و با همکاری انجمن ادب بلوچستان  در سالن همایش‌های نمایندگی فرهنگی کشورمان برگزار شد.

در این محفل با شکوه و باعظمت، تعدادی از شاعران اقوام مختلف ایالت بلوچستان از جمله شاعران پشتو، بلوچی، اردو، براهوی، فارسی و پنجابی گردهم آمدند و به ساحت مقدس اهل بیت پیامبر (ص) و در سوگ عظیم شهادت امام حسین (ع) عرض ارادت کردند.

 سرور جاوید، از معروف ترین شعرا و ادبای ایالت بلوچستان مهمان ویژه این برنامه بود. سید ابوالحسن میری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در کویته، صدارت این برنامه را برعهده داشت.

  برنامه با تلاوت کلام الله مجید، آغاز شد و سپس شعراء به زبان های مختلف درباره واقعه عاشورا، مدح پیامبر(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت به سرودن اشعارشان پرداختند.

 احمد وقاص کاشی، رئیس انجمن ادب بلوچستان به زبان اردو، خانم ارمش افتخار به زبان اردو، نورخان محمد حسنی، به زبان بلوچی و براهوی،  آرزو زیارتواله به زبان پشتو، خانم فریحه بتول به زبان اردو،  سید نورآغا به زبان اردو،سلام عاصی به زبان اردو، علی میثم به زبان اردو، شیخ فرید به زبان اردو، آقای نظام الدین کاکر به زبان پشتو، آقای فیصل ندیم به زبان اردو، محمود فدا کهوسه به زبان اردو و پنجابی، خانم فهمیده گل به زبان اردو، خانم تسنیم صنم به زبان اردو، آقای محمود احمد محور به زبان اردو، آقای رفیق طالب به زبان اردو، استاد اعجاز امر شاعر معروف ایالت بلوچستان به زبان اردو، آقای عبدالقیوم بیدار رئیس جامعه ادبی براهوی به زبان براهوی و آقای سرور جاوید، شاعر، نویسنده، ادیب و داستان نویس معروف ایالت بلوچستان و از مسئولان عالی رتبه دستگاه دولتی پاکستان به زبان اردو، اشعارشان را در موضوعات مختلف مرتبط با واقعه عاشورا خواندند.

محمد صدیق دهواری، پژوهشگر و ادیب بلوچ (اهل سنت) ایرانی یکی از سخنرانا ن این محفل بود که از استان سیستان بلوچستان ایران در این برنامه حضور داشتند. وی ضمن معرفی کتاب خود با عنوان قیام عاشورا و امام حسین(ع) از دیدگاه اهل سنت، با اشاره به تحقیقات خود توضیحاتی درباره دیدگاه علمای دیوبند درباره امام حسین(ع) ارائه کرد.

وی در اظهارات خود بیان داشت که در جریان سفرشان به مناطق قلات و مستونگ، حب اهل بیت  (ع) را به طور فراوان در میان اهل تسنن ایالت بلوچستان مشاهده کردند و حتی با کسانی مواجه شدند که مادران و پدران شان ارادت خاصی به ساحت مقدس علی بن موسی الرضا (ع) داشتند. محمد صدیق دهواری همچنین گفت: در کتاب صحیح بخاری که بعد از قرآن مجید، معتبرترین کتاب حدیث نزد اهل سنت تلقی می شود، اسامی بامسمی اهل بیت پیامبر(ع) در هر جایی از این کتاب که آمده است، در کنار این نام ها «علیه السلام» ذکر شده است و بزرگان دینی دو فرقه بزرگ شبه قاره هند، یعنی دیوبندی و جماعت اسلامی در کتاب های خود، ارادت خاصی به ساحت مقدس اهل بیت (ع) نشان داده است.

ایشان پیامبر و خاندانش را رشته ی اتصال مسلمانان عنوان کرد و بر ترویج و حفظ زبان فارسی در ایالت بلوچستان که میراث فرهنگی و تاریخی و تمدنی این سرزمین می باشد، تأکید نمود.

سید ابوالحسن میری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته ، ضمن تشکر و قدردانی از حاضرین برای گردهم آمدن در عشق اهل بیت پیامبر (ص) اشعاری از محتشم کاشانی و اقبال لاهوری در وصف امام حسین را به خوانش گرفت و اقبال را پل ارتباطی بین فرهنگ ایران و پاکستان توصیف کرد و بر تقویت و احیای زبان فارسی در ایالت بلوچستان تأکید داشت.

در پایان محفل، صدیق دهواری یک جلد کتاب خود «بلوچی نامه» به مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته اهداء نمود و برنامه با پذیرایی عصرانه از مهمانان به اتمام رسید.

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved