logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/02/12 - 09:50
  • 905
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیر مرکز فرهنگی عربی لاذقیه:

روز قدس ابتکار آگاهانه امام خمینی(ره) در جهت بیداری اسلامی است

خالد فهد حیدر در نشست «قدس محور مقاومت و قطب‌نمای امت» در لاذقیه تأکید کرد: اعلام روز جهانی قدس بیانگر عظمت دیدگاه و اندیشه امام خمینی(ره) نسبت به مسئله قدس شریف است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،در آستانه آخرین جمعه ماه مبارک رمضان سال 1401 هجری شمسی و روز جهانی قدس، با همکاری خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاذقیه و شاخه لاذقیه اتحادیه نویسندگان عرب سوریه، نشست هم‌اندیشی با عنوان «القدس بوصلة الأمة و محور مقاومت‌ها» (قدس محور مقاومت و قطب‌نمای امت) در سالن دارالاسد مرکز فرهنگی عربی لاذقیه برگزار شد.

در این نشست که به مدیریت محمد بصل، رئیس شاخه لاذقیه اتحادیه نویسندگان عرب سوریه برگزار شد، علاوه بر وابسته فرهنگی کشورمان، خالد حیدر، مدیر مرکز فرهنگی بانیاس و بسام جاموس، محقق و مورخ مشهور سوری به ارائه افکار خود در رابطه با موضوع میزگرد پرداختند.

محمد بصل در سخنانی، به ارائه مرور تاریخی مختصر بر قضیه فلسطین و روز جهانی قدس پرداخت و گفت: سوریه و ایران تنها دو کشوری هستند که با ارائه هر گونه حمایت و کمک ممکن، قضیه فلسطین را به عهده گرفته‌اند تا از حقوق مشروع برادران فلسطینی خود در مقابل صهیونیست‌ها حافظت کنند.

رئیس شاخه لاذقیه اتحادیه نویسندگان عرب سوریه ادامه داد: آنچه امروز در مقابل دروازه‌های مسجد الاقصی و در میدان‌های بیت‌المقدس و بقیه سرزمین‌های اشغالی فلسطین رخ می‌دهد، بهترین گواه بر این است که ما چاره‌ای جز مقاومت در برابر این دشمن صهیونیستی نداریم.

وی افزود: پس از اعلام آخرین روز جمعه از ماه مبارک رمضان توسط امام خمینی(ره) به عنوان روز جهانی قدس، این روز به روز همبستگی با حقوق فلسطینی‌ها تبدیل شده است، اما متأسفانه به جای اینکه برخی از کشورهای عربی در کنار فلسطینی‌ها بایستند، برای عادی شدن با این نهاد غاصب تلاش می‌کنند.

مبارزه با رژیم صهیونیستی تا آزادی قدس ادامه دارد

علیرضا فدوی، وابسته فرهنگی و مسئول خانه جمهوری اسلامی ایران در لاذقیه با تأکید بر اهمیت احیای روز جهانی قدس گفت: حضرت امام(ره) قطب نمای ملت‌های مبارز را اصلاح کرد و آن را به سمت قضیه محوری خود که همان قضیه فلسطین است، هدایت کرد.

وی اظهار داشت: امام خمینی(ره) رژیم جنایتکار صهیونیستی را اساس همه رنج‌ها، نزاع‌ها، جنگ‌ها و توطئه‌هایی که کشور و ملت‌های ما از آن رنج می‌کشند، می‌دانستند و همیشه در سخنان و گفته‌های خود تأکید می‌کردند که مبارزه ما با دشمن صهیونیستی قبل از آن که یک مبارزه نظامی و سیاسی باشد یک مبارزه فکری است و انقلاب اسلامی به بیرون راندن صهیونیست‌ها از ایران بسنده نمی‌کند، بلکه تا زمانی که این غده سرطانی به کلی نابود نشود، به مبارزه ادامه می‌دهد.

فدوی ادامه داد: کشورهای اسلامی هر روز بیشتر از گذشته به اعتبار دیدگاه راهبردی متمایز امام خمینی(ره) پی می‌برند. به ویژه با توجه به حوادثی که در منطقه ما از زمان انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس رخ می‌دهد.

وی اذعان کرد: صهیونیست‌ها و مستکبران جهان تلاش می‌کنند تا به طور کامل آرمان فلسطین را محو کنند و به وسیله عملیات یهودی سازی، تقسیم بیت المقدس، لغو حق بازگشت میلیون‌ها پناهنده فلسطینی، ممانعت از دستیابی آنها به حقوق مشروع خود و سخن از سرزمین جایگزین در خارج از سرزمین اشغالی فلسطین، به نیات پلید خود دست یابند.

وابسته فرهنگی کشورمان در لاذقیه تأکید کرد: دشمنی غرب با سوریه، ایران و به طور کلی محور مقاومت، بیشتر نتیجه این است که آنها عادی سازی با رژیم صهیونیستی را نپذیرفتند و در کنار حقوق مشروع مردم سرافراز فلسطین با تمام قوا ایستاده‌اند تا فلسطینی‌ها بتوانند در مقابله با استکبار صهیونیستی و توطئه‌های آن ایستادگی کنند.

وی خاطرنشان کرد: قدس در ذهن و قلب آزادگان و مبارزان باقی خواهد ماند و این مبارزه تا پیروزی بر اشغالگران قدس و بازگشت حق به صاحبان اصلی آن ادامه خواهد داشت.

خالد فهد حیدر، مدیر مرکز فرهنگی عربی در بانیاس در این نشست، گفت: اعلام روز جهانی قدس پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، بیانگر عظمت دیدگاه و اندیشه امام خمینی(ره) نسبت به مسئله قدس شریف است. این تفکر و عقیده توانست سدی نفوذ ناپذیر برای مهار جنایتکاران صهیونیست و تقویت امید به امکان آزادسازی و ریشه کنی این غده سرطانی ایجاد کند.

وی اظهار داشت: مقاومت پیروز شد، زیرا تنها به احساسات و عواطف وابسته نبود، بلکه به صحنه جدیدی منتقل شد. این مرحله مبتنی بر داشتن توانمندی‌ها، سازماندهی و دانش می‌باشد و تاکید کرد که رخدادهای امروز امکان پیروزی بر این رژیم اشغالگر صهیونیستی را تقویت و تأکید می‌کند.

بسام جاموس، از محققان سوری یک تحقیق تاریخی مستندی با تصاویری از تاریخ واقعی شهر قدس ارائه داد. وی به پیدایش رابطه بیت المقدس و مسلمانان از بدو ظهور اسلام در واقعه (الاسراء و معراج) اشاره کرد.

این محقق سوری افزود: امام خمینی(ره) این روز را اعلام کردند تا مسلمانان، عرب‌ها و آزادگان جهان حمایت و پشتیبانی خود را از فلسطینیان برای تقویت موقعیت خود در مقابله با این اشغالگران غاصب نشان دهند.

در این نشست که جمعی از اندیشمندان، پژوهشگران، اساتید دانشگاه، روحانیون و فرهیختگان حضور داشتند، مجد صارم، مدیرکل فرهنگ استان و یاسر صبوح، مدیر مرکز فرهنگی عربی لاذقیه نیز حضور داشتند.

همچنین، نمایشگاه کاریکاتور از مجموعه آثار هنرهای تجسمی به مناسبت روز جهانی قدس از سوی خانه فرهنگ ایران در لاذقیه برگزار شد.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved