logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/03/21 - 10:50
  • 869
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
وابسته فرهنگی ایران در لبنان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المنار:

امام خمینی اقتدار، حریت، عزّت و شرأفت را برای ما به یادگار گذاشته است

وابسته فرهنگی ایران در لبنان در سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی «المنار» داشت.


به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان در شب سالگرد ارتحال معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی «المنار» داشت که در ادامه میخوانید.

مجری برنامه: در شب سالگرد ارتحال حضرت امام نکات زیادی است که می‌توان به آن اشاره و در مورد آن صحبت کرد. صحبت از شخصیتی تاریخی که محدود به یک برهه زمانی خاص نمی‌باشد. شخصیتی که توانست با‌ اندیشه و عمل خود جمهوری اسلامی ایران را نه فقط به قدرتی خودکفا برساند بلکه در مقابل کلیه مشکلات و سختی‌ها‌ ایستادگی و پیروز شود و به یک الگو تبدیل شود.

سید مرتضوی: بسم‌الله الرحمن الرحیم، والحمدلله رب العالمین، شکی نیست که حضرت امام(ره) یکی از شخصیت‌های تأثیرگذار بلکه مؤثرترین شخصیت در ابعاد مختلف سیاسی و مذهبی، اجتماعی، فرهنگی در تاریخ کشورمان بلکه در کل جهان بحساب می‌آید. چگونه می‌شود نقش فعال و مؤثر امام خمینی(ره) در تشکیل دولت اسلامی را به یاد نیاورد. همانطور که شهید سید محمد باقر گفت: امام خمینی(ره) آرزوی پیامبران را برآورده کرده است. زیرا تا قبل از امام کسی نبود تا بتواند حکومت اسلامی را تشکیل دهد. امام خمینی(ره) توانست این کار بزرگ را انجام دهد.

امام خمینی دارای خصوصیات فراوانی بوده است، عارف، سالک، مفسر قرآن، فیلسوف و استاد اخلاق. همزمان به اینکه از علمای دین بوده و رهبری جامعه بر عهده داشته، یک انسان کاملاً متواضع و اخلاقی بحساب می‌آمد.

یکی از دلایل ثبات و عزت روز افزون جمهوری اسلامی ایران این بود که امام خمینی خود عالمی عامل بوده است. زیرا اگر انسان بخواهد بر دیگران تأثیرگذار باشد، ابتدا خود باید عامل باشد.

مجری برنامه: امروز بعد از گذشته سه دهه از ارتحال امام خمینی(ره)، می‌توان این سؤال را مطرح کرد که امام خمینی(ره) چه چیزی برای ما به ارث گذاشته است.

سید مرتضوی: اگر بخواهیم بگوئیم که امام خمینی چه چیزی را برای ما به یادگار گذاشته است، آن «أظهر من الشمس است» بسیار واضح است. امام خمینی برای ما اولاً اقتدار، حریت، عزّت، شرأفت را به یادگار گذاشته است. همچنین یکی از موضوعات بسیار مهم درس مقاومت می‌باشد که امروز ثمره آن را می‌بینیم. مقاومتی که در مقابل ظلم و استبداد ابر قدرت‌ها، شاهد آن هستیم یادگار حضرت امام است.

موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد، موضوع وحدت بین مسلمانان می‌باشد که امام برای ما به ارث گذاشته است. هرچقدر ما در این وحدت و اتحاد بین مسلمانان تلاش کنیم، در مقابله با دشمنان اسلام موفق‌تر خواهیم بود.

دیگر آنکه برای ما بسیار مهم و تأثیرگذار است، از ما ترک امام خمینی تربیت شاگردان‌ ایشان و در رأس همه آن‌ها مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای می‌باشد. شخصیتی که با اشاره انگشت دست تمام معادلات دنیا را به هم میریزد و توطئه‌ها را خنثی می‌کند.

این است مکتب امام خمینی انسان الگو و قدوه. این که ما گفتیم امام عالمی عامل بوده است، یعنی چه؟ امام صادق(ع) می‌فرمایند: کونوا دعاة الناس باعمالکم ولا تکونوا دعاة بالسنتکم. حقیقتاً امام با اعمالش مردم را به دین دعوت کرد. دقیقاً همانطور که امروز مقام معظم رهبری راه آن پیر جماران را ادامه داده و در زندگی‌ایشان شاهد تقوا، زهد، اخلاق، علم، عمل و... می‌باشیم.

امام راحل با تمام مسئولیت‌هایی که داشت همیشه با صورتی خندان و چهره‌ای دل‌نشین و رفتار فوق‌العاده با دوستان و خانواده و عموم مردم برخورد می‌کرد و خود را خادم مردم میدانست و بار‌ها به این موضوع اشاره کرده که من خدمتگزار مردم می‌باشم.

اینجا مناسب است به سخنان مقام معظم رهبری در مورد امام خمینی اشاره کرد، امام از دنیا دور بود، منظور چه دنیایی است؟ منظور دنیای داخل انسان است، نه دنیای بیرونی، زیرا امام خمینی، دنیای بیرونی را طبیعت و استفاده از نعمت‌های الهی دانسته و حتی به آن توصیه هم کرده است. منظور امام همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند دنیای خوب و دنیای بد است. انسان باید از دنیای بد دوری کند.

امام خمینی انسان بسیار سبک‌بال و در عین حال از صلابت و جدیت زیادی برخودار بود. مقدس پور که پزشک امام بود و در سال‌های اخر عمر امام در خدمت‌ ایشان بود، گفت من در طول هشت سال خدمت امام هیچ‌گاه امام را در حال اضطراب و ترس ندیدم و بالعکس همیشه شجاع و با نشاط امام را یافتم.

نبض امام هیچ‌گاه تغییری نکرد زیرا اصلاً ترسی در آن راه پیدا نمی‌کرد. از نظر علم پزشکی هرگاه شخصی ترس یا اضطرابی بر آن وارد شود ماده‌ای در بدن آن ترشح می‌شود به نام «آدرنالین» و باعث تغییر در نبض و چهره خلق و خو و حتى پوست انسان می‌شود.

پزشک معالج امام می‌گوید من در طول این هشت سال هیچ تغییری را در امام مشاهده نکردم و امام می‌گفتند اصلاً من نمی‌دانم معنای ترس چیست؟ اما در عین حال با تمام صلابت موجود در حضرت امام در مقابله با دشمنان بسیار جدی و استوار بوده است.

انتهای پیام/

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved