آیین پایانی جایزه ملی پژوهشهای برتر روابط فرهنگی بینالمللی؛
ملکی: فاصله میدان و پژوهش را در دیپلماسی فرهنگی کاهش میدهیم
دبیر جایزه ملی پژوهشهای برتر روابط فرهنگی بینالمللی با اشاره به انجام حمایتهای متنوع از پژوهشگران در عرصه دیپلماسی فرهنگی، عنوان کرد: فاصله بین میدان و پژوهش در این عرصه پس از این، کاهش خواهد یافت.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رضا ملکی، دبیر جایزه ملی پژوهشهای برتر روابط فرهنگی بینالمللی در آیین پایانی این رویداد، با اشاره به فرآیند شکل گیری این جایزه اظهار کرد: ایده جایزه از اواخر سال 1401 شکل گرفت. طراحی، تدوین آیین نامه و برگزاری نخستین شورای سیاستگزاری با همکاری مراکز معتبر دانشگاهی کشور و مراکزی که در حوزه روابط فرهنگی و بینالمللی فعالیت میکنند، آغاز شد و در نخستین نشست شورای سیاستگزاری آیین نامه اجرایی آن به تصویب رسید و دبیر علمی هم به اتفاق آرا انتخاب شد. مهرماه 1402، فراخوان جایزه تدوین و به همه دانشگاههای سراسر کشور و مراکز پژوهشی، ارسال شد.
وی یکی از ویژگیهای این جایزه را مشارکت فعال دانشگاههای سراسر کشور دانست و گفت: این موضوع نشان میداد که فراخوان به خوبی اطلاع رسانی شده است. برآوردی که برای نخستین دوره صورت گرفت، این نتیجه را نشان میداد که که با فقر علمی در حوزه روابط فرهنگی بینالمللی مواجه هستیم. با این حال، انتظار داشتیم که اگر 200 اثر به دبیرخانه ارسال شود، به نتیجه اولیه دست مییابیم اما خوشبختانه بیش از 300 اثر از سوی پژوهشگران ارسال شد و مورد داوری قرار گرفت.
دبیر جایزه ملی پژوهشهای برتر روابط فرهنگی بینالمللی با بیان اینکه با برگزاری این رویداد، سه شبکه نخبگانی شناسایی شد، افزود: یکی از شبکههای شناسایی شده، پژوهشگرانی بودند که دست به قلم داشتند و پیش از این، مورد شناسایی قرار نگرفته بودند.
وی تأکید کرد: از این رو، میتوانیم براساس نیازهایی که داریم، به آنان مراجعه کنیم و سفارش پژوهش دهیم. شبکه دیگر، اعضای دانشگاهی و هیأت علمی سراسر کشور است که به وجود آنان همواره نیازمند هستیم. شبکه سوم، نیز همکاران سازمانی ما هستند که در زمینه روابط فرهنگی فعالیت میکنند و خوشبختانه تجربه میدان و عمل را هم دارند.
ملکی در ادامه سخنانش، بیان کرد: پس از این، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اهدای فرصت مطالعاتی و پژوهانه و حمایت از رسالههای دکتری سازمان را برای پیشرفت اهداف روابط فرهنگی بین المللی، در دستور کار خود خواهد داشت و این جایزه آغازی خواهد بود که فاصله میدان و حوزه پژوهش را کاهش دهیم.
نیازمند سامانهای برای ارائه آثار پژوهشگران در عرصه بینالملل هستیم
در بخشی دیگر این مراسم، محمدجواد ابوالقاسمی، نماینده معاونت بینالملل دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه امروز خلاء عظیم در حوزه تولید محتوا برای فرهنگ را برطرف کردهایم، ابراز کرد: هزاران کتاب با موضوعات مختلف توسط اندیشمندان و پژوهشگران ما نوشته و منتشر شده است، اما مشکل این است که این آثار مورد استفاده قرار نمیگیرد و کنج کتابخانهها، خاک میخورد.
وی افزود: بر همین اساس، پژوهشگران علاقه زیادی برای کتاب نوشتن ندارند چرا که آثارشان خریدار ندارد. این یک آسیب بزرگ است. یکی از راههای برطرف کردن این مشکل، آن است که یک سامانه آنلاین ایجاد کنیم تا در سطح جهانی، آثار علمی کشور را منتشر سازیم. امروز با کمک فناوری میتوانیم این کار را راحت و سریع انجام دهیم و در پژوهشگران و نویسندگانمان انگیزه برای انجام کار بیشتر ایجاد کنیم.
همزمان با روز درختکاری و در حاشیه برگزاری آیین پایانی جایزه ملی پژوهشهای برتر روابط فرهنگی بینالمللی، نهالی توسط رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و همچنین، معاون پارلمانی رئیس جمهوری در محل این سازمان کاشته شد.
شایان ذکر است، نخستین جایزه ملی پژوهشهای برتر روابط فرهنگی بینالمللی به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیری رضا ملکی، امروز 15 اسفندماه با معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف، به کار خود پایان داد.
انتهای پیام/