اجلاس نیشابور؛ فرماندار نیشابور: زبان فارسی در کشورهای همزبان مورد تهدید قرار گرفته است
فرماندار ویژه شهرستان نیشابور در «اجلاس گفتوهای فرهنگی آسیایی، زبان فارسی میراث معنوی مشترک» زبان فارسی و گویشهای آن را مایه فخر جهان اسلام دانست.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مهدی دونده در این اجلاس، با اشاره به پیشینه شهر نیشابور در تربیت شخصیت های بزرگ فرهنگی و علمی، اظهار کرد: زبان و گویش فارسی، مایه فخر جهان اسلام است. این موضوع به واسطه اقتدار جمهوری اسلامی ایران و هم ریشه ایرانی و اسلامی زبان فارسی، شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه، زبان فارسی از دوران هخامنشی و قبل از میلاد مسیح رونق داشته است اما خوشبختانه توانستهایم این زبان را حفظ کنیم و گسترش دهیم.
دونده با تاکید بر اینکه، زبان فارسی در کشورهای همزبان ما، مورد تهدید قرار گرفته است، ابراز کرد: باید تلاش کنیم این زبان در کشورهای دیگر، حفظ شود. حفظ زبان فارسی در درون کشور به تنهایی نتیجه نخواهد داشت. باید گفت وگو کنیم با کشورهای هم مسلک و هم زبان، چرا که زبان مایه فخر و مباهات همه ما است.
خیام و عطار را به جهانیان معرفی کنیم
محمدحسین رحمانی دوست، رئیس دانشگاه نیشابور نیز در بخشی از این اجلاس، به جای خالی استاد محمدرضا شفیعی کدکنی ادیب برجسته فارسی اشاره کرد و متنی از وی درباره نیشابور خواند.
وی در ادامه، گفت: باید بتوانیم خیام و عطار را که مایه فخر ادبیات همه دوران هستند، به درستی به جهانیان معرفی کنیم.
رئیس دانشگاه نیشابور با اشاره به اینکه برای برنامه ریزی این اجلاس، از یک سال گذشته، برنامه ریزی شده است، از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بابت اعتماد و حمایت از دانشگاه نیشابور سپاسگزاری کرد.
اجلاس «گفتوگوهای فرهنگی آسیایی، زبان فارسی میراث معنوی مشترک» در قالب «هفته گفتوگوهای فرهنگی آسیایی» به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در چهاردهم و پانزدهم مهرماه جاری و به میزبانی شهر نیشابور برگزار میشود. هفته گفتوگوهای آسیایی از 13 تا 16 مهرماه در نیشابور و مشهد در حال برگزاری است.
نظر خود را بنویسید.