جشن رمضان و نمایشگاه «قرآن در آئینه هنر» در عشقآباد برگزار شد
جشن رمضان و نمایشگاه «قرآن در آئینه هنر» به میزبانی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشقآباد برگزار شد.

در این جشن، مجتبی روزبهانی سفیر کشورمان، مفتی شهر عشقآباد به همراه برخی از علماء، فارسیآموزان رایزنی فرهنگی ایران، کارکنان نهادهای ایرانی مقیم، کارکنان سفارت و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، تعدادی از هنرمندان و مرتبطان فرهنگی، علمی و هنری با رایزنی فرهنگی حضور یافتند.
میثم عاشوری فاضل ضمن تبریک ایام ماه پربرکت رمضان، گفت: خالی از لطف نیست که به خود یادآوری کنیم که در چه موقعیتی قرار داریم. پیامبر رحمت، حضرت محمد مصطفی، صلی الله علیه و آله وسلم، فرمود ماه رمضان نزد خداوند با فضیلتترین ماههاست؛ از نظر زمان، موقعیتی برتر از آن نداریم. در این بهترین ساعات عمر، به میهمانی خداوند دعوت شدهایم و در آن، مورد لطف و کرامت الهی قرار گرفتهایم.
وی در اهمیت فضیلت ماه رمضان عنوان کرد: ماه رمضان بهمعنای واقعی، ماه مبارک است. این یک تعبیر تعارفآمیز نیست. از جوانب مختلف، این ماه قابلیّتهای معنوی درونی انسان را رشد میدهد. از جهت روزهداری، تلاوت و انس با قرآن، تضرّع و دعا و مناجات و همینطور فیض شب قدر که یک فرصت فوقالعاده و بسیار مهم است که از هزار ماه برتر است؛ لیله القدر خیرٌ من الف شهر.
عاشوری فاضل افزود: در این میان، مهم آن است که هم آثار رحمت الهی را در خودمان حس کنیم و علاوه بر آن، این آثار را، این حالات را در بقیّه ماهها و در ادامه زندگی به لطف الهی نگه داریم و حفظ کنیم. این اخلاق رمضانی که لطف خداوند به انسان روزهدار است، بایستی در رفتارهای شخصی و اجتماعی ما نیز اثر داشته باشد.
وی تأکید کرد: تقوا و معنویّت، هنگامی معنای کاملی دارد که اثر خودش را در همه عرصههای زندگی نشان دهد. باید از خدای متعال بخواهیم که به ما، به همه مسلمانان، توفیق دهد که بتوانند وظایف اسلامی را انجام دهند. باید به همه دستورات قرآن عمل کنیم؛ این هزاران دستور قرآنی، کاربردی و قابل عمل شدن است. در این میان البتّه بزرگان جامعه مسئولیّت بیشتری دارند.
عاشوری فاضل در توجه به وحدت مسلمانان تصریح کرد: یکی از دستورات مهم الهی در قرآن کریم، توجه به وحدت است. دستور داده که همگی به ریسمان الهی چنگ بزنید و پراکنده نشوید؛ و اعتصموا بحبل الله جمیعاً و لاتفرّقوا. وحدت یک امر قرآنی و از اصول اسلام است. در میان مسلمین، مذاهب مختلفی وجود دارد، سلایق متنوعی وجود دارد، زبانها و اقوام متفاوتی وجود دارد؛ همه اینها باید مزیت امت اسلامی باشد و افتخارات آنها را تکثیر کند. این سلایق مختلف نباید موجب بشود که ما از نعمت بزرگ اتّحاد امّت اسلامی محروم بشویم.
وی ادامه داد: امروز اگر امّت اسلامی با نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیّت و در مهمترین و حسّاسترین نقاط جغرافیایی عالم متّحد باشند، کشورهای اسلامی خیرات و برکات بسیار بیشتری بهدست میآورند. به هر اندازه این اتحاد بیشتر شود، حلّ مشکلات دنیای اسلام و جهان بشریت آسانتر میشود.
عاشوری فاضل در پایان سخنان خود، گفت: نام زیبای «صلح و اعتماد» نیز که به ابتکار کشور ترکمنستان، بر سال 2025 میلادی نهاده شده، ارمغان انبیاء الهی برای بشریت، است که در سایه همین «وحدت مسلمین»، با شرف و عزت از طریق برادری و همدلی در مسیر نیل انسان به معنویت و سعادت حاصل میگردد.
وی بیان داشت: در اندیشه قرآنی، صلح بهشرط رعایت حقوق انسانها محقق میگردد و برقراری عدالت در سایه برادری و وحدت بر جنگ و آتشافروزی و فتنهگری مقدم است. لذا تنها در صورت استقرار عدالت جهانی، یک صلح پایدار و ثمره آن، یعنی آرامش، آسایش و امنیت جهانی تحقق مییابد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی