تنظیم سند منشور همکاریهای تمدنی در جهان اسلام
معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به تنظیم سند منشور همکاریهای تمدنی در جهان اسلام افزود: بخش مهمی از فعالان برتر در کشورهای اسلامی درصدد تکمیل شبکهای که ارتباطات را سامان بخشد، برآمدند که در نتیجه منشوری طراحی شد و به زبانهای متعددی ترجمه و به رایزنیهای فرهنگی ایران ارائه شد که بتوانند نظرات صاحبنظران کشورهای مختلف را در قالب یک شبکهای جمع آوری و بهره برداری کنند.
محمدرضا بهمنی معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیر نخستین دوره جشنواره «تمدن نوین اسلامی» در حاشیه چهارمین پیش نشست نخستین جشنواره تمدن نوین اسلامی گفت: جشنواره تمدن نوین اسلامی در تکمیل فعالیتهایی که در حوزه تمدن اسلامی در کشور در حال انجام است، تشکیل شد تا بتواند خلاءهای موجود به علت عدم شناخت کافی از فعالیتهای علمی و پژوهشی و حکمرانی نظارت بر تمدن اسلامی در کشورهای دیگر را برطرف کند.
وی بیان کرد: در مرحله اول با شناسایی فعالان حوزه تمدن در سه رشته تمدن پژوهی، آموزش و تربیت تمدن و هنر تمدن در کشورهای اسلامی، علاوه بر جمهوری اسلامی ایران کشورهای ترکیه، مصر، عراق، عربستان، مالزی، اندونزی و تونس انتخاب شده و پس از داوری در فرآیند اهدای جایزه قرار گرفتند.
بهمنی با اشاره به تنظیم سند منشور همکاریهای تمدنی در جهان اسلام افزود: بخش مهمی از فعالان برتر در کشورهای اسلامی درصدد تکمیل شبکهای که ارتباطات را سامان بخشد، برآمدند تا صرفا محدود به ارائه در جشنواره نشوند و در نتیجه منشوری طراحی شد و به زبانهای متعددی ترجمه و به رایزنیهای فرهنگی ایران ارائه شد که بتوانند نظرات صاحبنظران کشورهای مختلف را در قالب یک شبکهای جمع آوری و بهره برداری کنند.
معاون همکاریهای علمی و فرهنگی افزود: در این جشنواره برای تولید و انتشار محتواهای جدید با همین نگاه تقویت شناختی و تعاملی بین فعالان تمدنی آثاری از جمله کتابی تحت عنوان اندیشههای صاحبنظران معاصر جهان اسلام تولید شد که نظریات و زندگینامههای افراد انتخاب شده را معرفی و منتشر میکند که به زبانهای عربی و انگلیسی نیز ترجمه شده است.
وی با ذکر این نکته که برگزاری این نشست در سابقه فعالیتهای دانشگاه پیام نور ثبت شده است، گفت: در خلال فرآیند این جشنواره از ظرفیت مراکز داخل کشور استفاده میشود که پیش نشستهایی در دانشگاههای متعدد برگزار خواهد شد. در این راستا، دانشگاه پیام نور پیش نشستی تحت عنوان «فهم تاریخی از تمدن نوین اسلام» را پیشنهاد و به مرحله میزبانی رسانیده است.
وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان تقویت و تکمیل تفاهمنامه منعقد شده بین دانشگاه پیام نور و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سال 95 افزود: با اجراییسازی جدی تر در حوزههایی که هر دو طرف دارای ظرفیت هستند، اقدامات عملیاتی که منجر به خروجی مطلوب باشد تنظیم، تدوین و در آینده نزدیک فضای همکاری بهتری رقم خواهد خورد.
توسعه همکاریها و اجرای برنامهها و فعالیتهای مشترک
در حاشیه چهارمین پیش همایش نخستین دوره جشنواره تمدن نوین اسلامی با عنوان «فهم تاریخی از تمدن نوین اسلامی» در دانشگاه پیام نور، محمدرضا بهمنی و محمدهادی امین ناجی ضمن تشریح توانمندیها و برنامههای در دست اقدام، توسعه همکاریها و طراحی و اجرای برنامهها و فعالیتهای مشترک را خواستار شدند.
در این دیدار بر به قوت خود باقی بودن تفاهمنامه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه پیام نور و بهرهگیری از ظرفیتهای نیروی انسانی و منابع ارتباطی و مادی طرفین تأکید شد.
بهرهگیری از ظرفیتها و توانمدیهای علمی، پژوهشی و اجرایی دانشگاه پیام نور همچون اعضای هیأت علمی و دانشجویان ممتاز، وجود واحدهای آموزشی متنوع و گسترده در سرتاسر کشور و فرامرزها، چاپخانه حرفهای و بهروز، نشریات و مجلات به زبانهای گوناگون، انتشارات قوی و توانا، وجود پارکهای علم و فناوری و پردیسها و ... از اهم موراد مورد توجه در این نشست بود.
توجه به صادرات فرهنگی و علمی، شبکهسازی در سطح منطقه و جهان و توجه به فناوریها و زیستبومهای نوین در راستای سه گام اساسی تعارف، تبادل و تعامل و یافتن تداوم و امتداد بینالمللی با رویکرد تسهیلگری از دیگر موارد مدنظر بود.
در این دیدار، محمدعلی ربانی و امیر رضائیپناه از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مهدی عبادی رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی و علیرضا محدثیزرندی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور نیز حضور داشتند.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی