پایان هژمونی غرب با جنایات اسرائیل در غزه
مهدی رضا، کارشناس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نوشت: تا قبل از جنایات صهیونیستها در غزه مظلوم، روایت غالب در ترتیبات فرهنگی و بینالمللی در دست هژمونی غرب بوده و امروزه بعد از نبرد طوفان الاقصی و جنایات قرون وسطایی صهیونیستها در غزه این انحصار شکسته شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نقل از ایکنا، مهدی رضا، کارشناس ارشد فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مطلبی با نام «پایان هژمونی غرب با جنایات اسرائیل در غزه» نوشت: تا قبل از جنایات صهیونیستها در غزه مظلوم، روایت غالب در ترتیبات فرهنگی و بینالمللی در دست هژمونی غرب بوده و امروزه بعد از نبرد طوفان الاقصی و جنایات قرون وسطایی رژیم صهیونیستی در غزه این انحصار شکسته شد.
این فرصت خوبی است که با طراحی چارچوب و نظامدهی کنشگری مقاومت، بتوانیم حرف اول را در جریانات جهان زده و از فریب افکار عمومی توسط رسانههای سلطه جلوگیری کنیم و در این اثنی بایستی رسانههای مقاومت برای سمت و سوهای خودشان چهار مؤلفه چگونگی پوشش تحولات، خطدهی به مخاطب، تأثیرگذاری بر رهبران سیاسی و هدایت افکار عمومی و مجامع بینالمللی را مدنظر قرار داده تا روایت کنشگران مقاومت، روایت غالب شود.
طوفان الاقصی برای جریان مقاومت و مردم مظلوم فلسطین، امیدواری ایجاد و روحیه مقاومت را در آنان تقویت کرده است. شواهد این امیدواری در مردم فلسطین، بهرغم تحمل رنج مظلومیت و تلفات فراوان، بسیار هویدا است و اثر طوفان الاقصی برای اسرائیل و هواداران مستکبرش این بود که هژمونی و پرستیژ آنان را در انظار جهانی به هم زد و آنان را با شکست سنگین و تقلیل اعتبار سیاسی، نظامی و استخباراتی در نظام بینالمللی روبهرو کرد.
این طوفان از سوی یک گروه غیردولتی به نام حماس، برای پرستیژ غرب بسیار شکننده است و این همان «ضربه غیر قابل ترمیم» است که بعد از طوفان الاقصی در سخنان مقام معظم رهبری بازتاب یافته است. بنابراین ما اکنون نهتنها شاهد عدم قطعیت و ناامیدی در اسرائیل هستیم که واقعاً رؤیای تشکیل دولت یهودی را از دست داده، بلکه حامیان غربی آن به رهبری آمریکا، نیز هیمنه سیاسی بینالمللی خود را از دست داده و اثرات این طوفان در این زمینه در آینده آشکارتر خواهد شد.
گسترش هویت اسلامی جریان مقاومت؛ مهمترین پیامد طوفان الاقصی
طوفان الاقصی از یک سو و جنایتهای بیشمار صهیونیستها در غزه مظلوم از سوی دیگر نهتنها گفتمان پانعربیسم و ملیگرایی گذشته در سپهر بینالملل را نابود کرده و گفتمان اسلامیت را در میان عربها یا حوزه پانعربیسم تقویت کرده، بلکه به نحوی باعث تغییر نظام بینالملل و ایجاد ترتیبات جدید در حوزه دیپلماسی فرهنگی نیز شده است.
یک نمونه این تغییر اینکه آمریکا از این پس جایگاه محوری خود را در بلوک غرب بیشتر از دست داده و چنانکه اکنون شواهد شکست قطبیت آمریکا، هویدا است و دنیای اسلام بهعنوان یک تمدن قوی و با روحیه مقاومت، در این شکست و زمینگیری آمریکا نقش اساسی داشته است و لذا میتوان مهمترین پیامد فرهنگی و سیاسی طوفان الاقصی را تقویت و گسترش هویت اسلامی و اجتماعی جریان مقاومت و پایان هژمونی غرب در منطقه بدانیم.