یادداشت رایزن فرهنگی با عنوان :
« چرا نیجریه ای ها برای تحصیل، مهاجرت می کنند»
حدود 5500 نیجریه ای به عنوان دانشجو در سودان بحران زده مشغول به تحصیل بوده اند. این موضوع این سوال را مطرح می کند که چرا نیجریه ای ها به شدت به دنبال تحصیل در خارج از کشور هستند
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مجید کامرانی رایزن جمهوری اسلامی ایران در نیجریه در یاداشتی با عنوان« چرا نیجریه ها برای تحصیل، مهاجرت می کنند» اینگونه آورده است :
حدود 5500 نیجریه ای به عنوان دانشجو در سودان بحران زده مشغول به تحصیل بوده اند. این موضوع این سوال را مطرح می کند که چرا نیجریه ای ها به شدت به دنبال تحصیل در خارج از کشور هستند. به نظر میرسد که نیجریهایها یا از ارائه آموزش ناراضی هستند یا ایمان خود را به وعدهای داده شده در خصوص آموزش را از دست داده اند. چند مدت پیش، با شروع جنگ روسیه و اوکراین این شرایط برای دانشجویان نیجریه در کشور اکراین نیز پیش آمد. مطالعات متعدد نشان میدهد که نیجریهایها بخش بزرگی از جمعیت دانشجویان بینالمللی در بریتانیا، کانادا، استرالیا، ایرلند، نروژ و بسیاری از کشورهای دیگر در اروپا از جمله جمهوری چک، لیتوانی یا لهستان را تشکیل میدهند.
گزارش سال 2021 توسط ChiffresCles پردیس فرانسه حاکی از آن است که حدود 76338 دانشجوی جوان نیجریه ای در سال 2018 برای تحصیل به خارج از کشور رفته اند. 90 درصد از دانشجویان یعنی از هر 10 دانشجوی نیجریه ای 9 نفر به دنبال فرصت هایی برای تحصیل در خارج از کشور هستند. علاوه بر این، دادههای بانک مرکزی نیجریه (CBN) نشان میدهد که نیجریهایها 1.38 میلیارد دلار برای هزینههای آموزش در خارج از کشور بین ژانویه تا سپتامبر 2022 هزینه کردهاند. تحصیلات خارجی بین سالهای 2010 تا 2020 مبلغ هنگفتی معادل 28.65 میلیارد دلار برای نیجریه هزینه داشته است.ازسوی دیگر ،مبلغ 1 میلیارد دلار نیز سالانه برای درمان پزشکی در خارج از کشور خرج می شود . به عبارتی نیجریهایها 11.01 میلیارد دلار در خدمات مرتبط با مراقبتهای بهداشتی در 10 سال گذشته هزینه کردهاند. بنابراین، طی 10 سال گذشته، تقاضای ارز به طور خاص برای آموزش و مراقبت های بهداشتی تقریباً 40 میلیارد دلار برای این کشور هزینه داشته است. همانطور که می دانید، این مقدار معادل کل ذخایر ارزی جاری CBN بانک مرکز نیجریه در حال حاضر است . کشورهای اروپا، آمریکا و حتی آسیا تنها مقصد مهاجرت دانشجوئی نیستند، به نظر میرسد نیجریهایهای جوان بدون توجه به هزینه، هر مکان دیگری از جمله غنا، آفریقای جنوبی و حتی جمهوری بنین را نیز برای تحصیل نسبت به کشور خودشان ترجیح میدهند . در ذیل بطور خلاصه به دو عام لاساسی اشاره می شود
ظرفیت محدود
هر سال به طور متوسط 1.7 میلیون داوطلب برای آزمون یکپارچه (UTME) که توسط هیئت پذیرش مشترک برای تحصیل در موسسات عالی کشور ثبت نام می کنند. متأسفانه با وجود 221 دانشگاه نیجریه (50 دانشگاه فدرال، 60 ایالتی، 111 دانشگاه خصوصی)؛ 173 پلی تکنیک (40 فدرال، 49 ایالتی، 84 خصوصی)، و 236 کالج آموزشی، تعداد کل فضاهای موجود برای جذب این متقاضیان ،کمتر از 700000 است.
برنامه و متون درسی قدیمی
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) در روز سهشنبه 2 مه 2023، برنامه درسی مدارس نیجریه را اشتباه دانست و گفت که با واقعیتهای امروزی هماهنگ نیست. مدیر دفتر بین المللی آموزش (IBE)، یدو یائو، این اظهارات را در ابوجا در کارگاه آموزشی توسعه ظرفیت برای مقامات وزارت آموزش فدرال بیان کرد. فرآیند پذیرش دشوار ، بی ثباتی تقویم تحصیلی، افزایش ناامنی، که در بروز راهزنی، آدم ربایی و تروریسم در سراسر کشور مشهود است از جمله مواردی هستند که باعث گردیده تا پدیده مهاجرت در نیجریه نسبت به سال های قبل شدت بگیرد .
نظر خود را بنویسید.