نشست آنلاین دبیرخانه اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی برگزار میشود
نخستین نشست آنلاین دبیرخانه اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی به مناسبت ماه مبارک رمضان با موضوع علوم قرآنی برگزار میشود.
.jpg)
به دنبال برگزاری موفقیت آمیز اولین اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی و 6 و 7 بهمنماه در دانشگاه قم، محمدعلی ربانی مدیر کل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به همراه کوروش مقتدری رئیس اداره توسعه مراکز اسلام شناسی، ایران شناسی و زبان فارسی این سازمان ضمن حضور در دانشگاه قم با حجتالاسلام احمدحسین شریفی رئیس این دانشگاه و برگزارکنندگان اجلاس دیدار کردند.
ربانی ضمن تشکر و قدردانی از همکاریهای صمیمانه دانشگاه قم در برگزاری اجلاس بینالمللی مطالعات اسلامی گفت: برگزاری این اجلاس تجربه خوبی برای کشور بود، جمعی از مدیران تصمیمگیر در حوزه مطالعات اسلامی گردهم آمدند و به تبادل نظر و شناسایی ظرفیتهای یکدیگر پرداختند. این اجلاس شروع یک فرآیند بود و امید میرود با پیگیری امور کاستیها برطرف شود.
وی ابراز کرد: در این اجلاس توافق شد دبیرخانه اجلاس و مجمع همکاریهای مدیران مراکز مطالعات اسلامی تاسیس شود، ضرورت دارد هر چه زودتر کارها ساماندهی شود و شبکه مورد نظرشکل بگیرد.
مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: راه اندازی دو نشریه یکی به صورت خبری و دیگری به صورت علمی و پژوهشی برای معرفی تحولات و آخرین پژوهشهای صورت گرفته در حوزه علوم و مطالعات اسلامی از برنامههای مهم و ضروری است که باید در دستور کار دبیرخانه اجلاس قرار گیرد.
وی افزود: راه اندازی سایت، برنامه ریزی برای برگزاری نشستهای آنلاین (برخط)، منطقهای و موضوعی باید مد نظر قرار گیرد. همچنین در آینده نزدیک، گزارش اجلاس به شکل کتاب آماده و پس از ترجمه به زبانهای عربی و انگلیسی برای شرکت کنندگان خارجی ارسال خواهد شد.
ربانی یادآور شد: همه باید تلاش کنیم تا مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران در خارج در حوزههای اسلام شناسی و شیعه شناسی پذیرفته شود. برگزاری نشستهای منطقهای در یکی از کشورهای پاکستان یا اندونزی در دستور کار قرار دارد و امیداواریم با همکاری رایزنیهای فرهنگی ایران و دانشگاه قم این نشست در سال آینده برگزار شود.
در ادامه، حجتالاسلام شریفی رئیس دانشگاه قم با تشکر از اهتمام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در شکل گیری این اجلاس ارزشمند، بر استمرار امور اجلاس با دقت بیشتر تاکید کرد.
رئیس دانشگاه قم افزود: باید ارتباطات شکل گرفته با مدیران مراکز مطالعات اسلامی در این اجلاس حفظ شود و به صورت مدون و یا فصلی نشستهایی برگزار شود تا شرکت کنندگان احساس نکنند دبیرخانه اجلاس برنامهای برای ادامه کار ندارند.
وی اذعان کرد: باید تلاش کنیم نگاه غیر شیعی را در حوزه مطالعات اسلامی بگنجانیم و کارها به سمت مرجعیت علمی پیش برود. نشان دادن ظرفیتها و برجستگیهای حوزه مطالعات اسلامی مهم است. راه اندازی فصلنامه علمی برای دبیرخانه اجلاس باید در دستور کار قرار گیرد.
سپس، حاجی ده آبادی مدیر همکاریهای بینالملل دانشگاه قم بیان کرد: بنا داریم با هماهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست مجازی با رایزنان فرهنگی که از جانب آنان مهمانانی برای اجلاس مطالعات اسلامی اعزام شده بودند، داشته باشیم.
وی افزود: در نظر است شورایی تحت عنوان "شورای سیاستگذاری" یا "شورای هماهنگی" دبیرخانه اجلاس تشکیل و به صورت مرتب نشستهایی در خصوص تعیین دستور کار و برنامههای دبیرخانه اجلاس از سوی این شورا برگزار شود.
در پایان مقرر شد؛ نخستین نشست آنلاین دبیرخانه این اجلاس به مناسبت ماه مبارک رمضان با موضوع علوم قرآنی برگزار شود.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی