حکاکی روی چوب در دارالقرآن صاحبالزمان(عج) بانکوک
به همت رایزنی فرهنگی ایران و دارالقرآن صاحبالزمان(عج) در بانکوک، آیین افتتاحیه کارگاه آموزشی حکاکی روی چوب با حضور جمعی از علاقهمندان به هنرهای سنتی در محل این دارالقرآن برگزار شد.

دارالقرآن صاحبالزمان(عج) که بهعنوان یکی از مراکز فعال قرآنی و هنری در منطقه شناخته میشود، با فراهم کردن امکانات لازم برای این دوره، نقش مهمی در برگزاری موفق آن ایفا کرد.
مدیر دارالقرآن صاحبالزمان(عج) درباره اهمیت حفظ و اشاعه هنرهای سنتی و جایگاه این نوع فعالیتها در غنای فرهنگی جامعه سخن گفت و به نقش دارالقرآن در حمایت از برنامههای آموزشی هنری اشاره کرد.
مهدی زارع بی عیب رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند به تأثیر هنر بهعنوان زبانی جهانی برای تقویت پیوندهای فرهنگی میان ملتها اشاره داشت و گفت: هنر حکاکی روی چوب خصوصا آیات قرآنی در تایلند جایگاه ویژهای دارد و این دوره میتواند بستری برای تبادل تجربیات و آموختههای هنری میان مردم این منطقه باشد.
وی همچنین، گفت: هنر در طول تاریخ همواره یکی از زیباترین ابزارهای انتقال پیامهای الهی و انسانی بوده که از معماری مساجد باشکوه گرفته تا خطاطی آیات الهی بر صفحات قرآن، از تذهیبهای نفیس تا حکاکی بر چوب و سنگ، هنر اسلامی در هر دوره و مکانی جلوهای از زیبایی، معنا و خلاقیت را به نمایش گذاشته است.
زارع بی عیب اظهار داشت: این برنامه آموزشی حرکتی برای احیای هنر اسلامی و بازگرداندن معنویت به زندگی روزمره ساختن پلی میان تاریخ غنی گذشته و نیازهای معنوی و هنری امروز است و در این دوره آشنایی با مفاهیم عمیق قرآنی و معانی متعالی آن انجام خواهد شد.
رایزن فرهنگی کشورمان ابراز امیدواری کرد این دوره، علاوه بر تقویت مهارتهای هنری ، باعث نزدیکی بیشتر به آموزههای قرآن کریم شود و آثار خلقشده الهامبخش دیگران و گنجینهای برای آینده هنر اسلامی باشد.
مدیر اجرایی کارگاه، جزئیات کامل این دوره را ارائه داد و گفت: این دوره شامل آموزش مبانی طراحی، آشنایی با ابزار حکاکی، تکنیکهای مختلف حکاکی روی چوب، و اجرای پروژههای عملی و هدف این کارگاه، یاد گیری مهارتهایی است که هنرجویان بتوانند از آن برای خلق آثار هنری ارزشمند استفاده کنند.
در حاشیه این مراسم، نمایشگاهی از آثار حکاکی قرآنی اساتید و هنرجویان دارالقرآن صاحبالزمان(عج) و هنرمندان تایلندی برپا شد. این نمایشگاه شامل آثار متنوعی از جمله تابلوهای قرآنی، طرحهای سنتی و مدرن حکاکی بود که بهخوبی نشاندهنده تنوع و غنای این هنر بود.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی