جشن نیمه شعبان در پکن
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پکن، جشن نیمه شعبان با حضور ایرانیان مقیم چین در تالار سفارت ایران در پکن برگزار شد.

بختیار سفیر ایران در چین ضمن تبریک این عید خجسته و تقارن آن با ایام الله دهه فجر، اظهار امیدواری کرد که همۀ ما سعادت شناخت آن مصباح هدایت و آخرین یادگار اهل بیت عصمت و طهارت و منجی عالم بشریت را بیابیم و از پیروان و شیفتگان روش و منش نورانی آن حضرت باشیم.
وی افزود: انقلاب اسلامی از آغازین روزهای شکلگیری و رشد و تعالی خویش، در مسیر آرمان و آرزوی ظهور آن حضرت گام برداشته و بر آن است که فلسفۀ انتظار، تلاشی برای ایجاد عدالت و معنویت و کمک به تعالی و کمال انسانی است.
بهادر باقری استاد زبان و ادبیات فارسی مدعو دانشگاه پکن دیگر سخنران این جشن به بیان موضوع موعودگرایی در ادیان و فرهنگهای مختلف بشری از جمله اسلام، مسیحیت، یهودیت، زردشتی، هندو و بودائیسم پرداخت و افزود: آرمان مدینۀ فاضله یا اتوپیا از سویی و موعودگرایی دینی از سوی دیگر، از دیرباز در فرهنگهای گوناگون بشری حضوری پررنگ داشته و حاکی از آن است که بشر همواره آرزوی رسیدن به زندگی و جامعهای سرشار از عدالت، مهر و انسانیت را داشته و نوع کامل و فلسفۀ انتظار فعالانه را در اسلام شاهدیم. ضمن اینکه این موضوع خود میتواند مبنای گفتوگوهای فرهنگی و دینی بین اسلام و دیگر ادیان و آیینهای پرطرفدار بشری باشد.
سیدمهدی طباطبایی استاد زبان و ادبیات فارسی مدعو دانشگاه مطالعات زبانهای خارجی پکن و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در سخنرانی خود، با شب برات نامیدن شب نیمۀ شعبان و با استناد به روایتی از رسول اکرم(ص)، این شب را شب گشودن درهای رحمت، خشنودی، روزی، بارگشت و نیکی شمرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به مبحث فتنههای آخرالزمانی در روایات و تأثیر آنها در ادب فارسی پرداخت.
مدیحه سرایی سید مهدی موسوی مدیر مدرسه امام خمینی(ره) پکن و اجرای برنامههای متنوعی همچون مسابقات اطلاعات هنری و ادبی و دلنوشته به یاد موعود و منجی، شعر و سرودخوانی از دیگر برنامههای این مراسم بود.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی