احیای شبهای قدر در مسجد خاتمالانبیا(ص) مسکو
آیین احیای شبهای نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم ماه مبارک رمضان در مسجد خاتمالانبیا(ص) مسکو برگزار شد.

همزمان با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، مراسم احیاء اولین شب از لیالی قدر با حضور ارادتمندان به خاندان عصمت و طهارت در مسجد خاتمالانبیاء(ص) مسکو برگزار شد. در این مراسم، پس از جزءخوانی قرآن کریم، اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء و سخنرانی، دعای پرفیض جوشن کبیر قرائت شد.
حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا بصیری مبلغ اعزامی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی سخنانی، ضمن برشمردن معانی مختلف واژه مبارک در توصیف ماه رمضان به برکات ویژه این ماه اشاره و اظهار داشت: برکت در اصطلاح منفعتی فراتر از محاسبات عادی و مورد انتظار است. این صفت برای ماه رمضان از این رو بکار برده میشود که خداوند متعال منفعتها و نعمات ویژهای در رمضان مقرر فرموده است که از محاسبات عادی و مورد انتظار بالاتر است.
وی ادامه داد: در ماه مبارک رمضان هر عملی و عبادتی که انجام میشود دارای برکت است، اعمال روزانه و عادی، قرآن خواندن، خواب مومن و حتی نفس روزهدار، همه به چند برابر ارزش آن حساب میشوند و چیزی فراتر از پاداش عادی از آنها نصیب مومنان روزهدار در این ماه میشود.
حجتالاسلام والمسلمین بصیری با اشاره به اینکه شب قدر یکی از برکات این ماه است، افزود: طبق فرموده خداوند متعال در قرآن کریم؛ شب قدر از هزار ماه بهتر است. این آیه نشاندهنده عظمت و ارزش بینظیر این شب است، چرا که عبادت و کارهای نیک در این شب، پاداشی بیش از هزار ماه دارد.
وی عنوان کرد: قرار گرفتن این شب در زمره لیالی قدر و نوشتن تقدیر انسانها در آن، نزول قرآن و ضربت خوردن امام اول شیعیان امیرالمومنین علی علیهالسلام توسط یک جریان غیرخردورز، نمیتواند تصادفی باشد و بایستی معانی نهفته در آن را یافت و این رویدادها هستند که در کنار هم معنایی خاص را ایجاد میکنند.
در ادامه این مراسم، امیر واحدنژاد مداح اعزامی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به ذکر مصیبت ضربت خوردن امیرمومنان حضرت علی (ع) پرداخت و با مرثیهخوانی در سوگ این واقعه، بر غنای این مراسم معنوی افزود.
مراسم احیاء دومین و سومین شب از لیالی قدر ماه مبارک رمضان و شهادت امام علی(ع) همراه با جزءخوانی قرآن کریم، نماز جماعت مغرب و عشاء و قرائت دعای پرفیض جوشن کبیر در مسجد خاتمالانبیاء(ص) مسکو برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا بصیری نیز در این مراسم، گفت: انسان اگر بخواهد از مقدرات این شب بهرهمند شود بایستی از نظر روحی تزکیه و خود را پاکیزه گرداند.
وی ضمن برشمردن برخی اعمال مستحب سومین شب از لیالی قدر غیر از اعمال مشترک شبهای قدر همانند قرائت سورههای عنکبوت، دخان و روم، قرائت مکرر سوره قدر را یکی از توصیههای مربوط به این شب ذکر کرد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی