«رسانههای دیجیتال از ابزارهای مؤثر در گسترش فرهنگ و آموزههای دینی هستند»- مصطفوی
با هدف بررسی راهکارهای توسعه تعاملات فرهنگی و گسترش فعالیتهای دینی و قرآنی در تایلند، نشستی با حضور مهدی زارع بی عیب رایزن فرهنگی ایران و سیدمهدی مصطفوی قائممقام معاونت ارتباطات و امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری و هیأت همراه در اتاق تشریفات رایزنی فرهنگی کشورمان برگزار شد.

در ابتدای این دیدار، زارع بی عیب رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند با اشاره به روابط تاریخی و فرهنگی میان ایران و تایلند، بر لزوم تقویت همکاریهای فرهنگی در عرصههای مختلف تأکید و اظهار داشت: تایلند به عنوان کشوری با تعدادی از جمعیت مسلمان و همچنین فرهنگی غنی، یکی از مهمترین مقاصد برای گسترش روابط فرهنگی ایران است که در سالهای اخیر، شاهد علاقهمندی زیاد مردم تایلند به فرهنگ ایران به ویژه در زمینههای فرهنگی بودهایم اما با این حال، نیاز به توسعه بیشتر فعالیتها احساس میشود.
وی ادامه داد: ما برنامههای مختلفی برای معرفی فرهنگ ایران در تایلند از جمله نمایشگاههای هنری، برنامههای فرهنگی و برگزاری نشستها و ارتباط با دانشگاهها به منظورتأثیر بیشتر فعالیتهای فرهنگی در نظرگرفته و به عنوان مثال نشستهای بین ادیانی و معرفی مفاخر ایران و توسعه فضای مجازی در تایلند از جمله اقدامات تاثیر گذاری بود که توانست در این راستا مفید باشد.
رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به برنامههای این نمایندگی در معرفی فرهنگ ایرانی گفت: رایزنی فرهنگی ایران در تایلند تلاشهای زیادی برای معرفی فرهنگ و هنر ایرانی انجام داده است، اما ظرفیتهای زیادی برای همکاری بیشتر وجود دارد.
وی ابراز کرد: تولید محتوای چندرسانهای، راهاندازی وبسایتهای آموزشی و استفاده از شبکههای اجتماعی برای معرفی سنتها و آداب ایرانی و نشستها برنامههای این رایزنی برای گسترش ارتباطات فرهنگی است. ناگفته نماند استفاده از هوش مصنوعی در ترجمه و ساخت کلیپها و ترکیب هنرهای سنتی و فناوریهای مدرن به عنوان فعالیت پیشرانه در حال انجام است.
ایران و تایلند پیشینه غنی فرهنگی و تمدنی دارند
مصطفوی قائممقام معاونت ارتباطات و امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری نیز ضمن قدردانی از میزبانی رایزنی فرهنگی کشورمان اظهار داشت: ایران و تایلند دارای پیشینه غنی فرهنگی و تمدنی هستند و این روابط تاریخی میتواند بستری مناسب برای تعاملات گستردهتر فرهنگی و دینی باشد.
وی افزود: معرفی فرهنگ ایرانی در تایلند از طریق نمایشگاهها و جشنوارههای هنری مانند نمایش تصاویری که توسط گردشگران کشور میزبان از ایران، استفاده از ظرفیتهای دیجیتال و مطالعات اسلامی و نیز برگزاری دورههای آموزش قرآن و معارف اسلامی، برگزاری نشستهای علمی و فرهنگی مشترک میتواند به غنای برنامهها افزوده شود.
قائممقام معاونت ارتباطات و امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری ضمن تأکید در زمینه همکاریهای علمی و دانشگاهی، دو طرف بر لزوم تقویت روابط علمی میان دانشگاههای ایران و تایلند پیشنهاد کرد که پروژههای مشترک تحقیقاتی در زمینه فرهنگی خصوصا دانشگاهها راهاندازی و کنفرانسها و سمینارهای علمی در این زمینهها برگزار گردد تا این همکاریهای علمی بتواند زمینهساز ارتقای سطح علمی دو کشور شود.
وی با اشاره به تجربه ایران در برگزاری دورههای آموزش مختلف فرهنگی و مسابقات بینالمللی پیشنهاد برگزاری دورههای آموزشی آنلاین و اعزام اساتید ایرانی به تایلند را مطرح و گفت: ایران تجربه گستردهای در زمینه آموزشی دارد و ما میتوانیم به عنوان مثال دورههای آنلاین نمایشگاه تاریخ روابط ایران و تایلند با ارائه اسناد و تصاویر تاریخی را برای علاقهمندان تایلندی برگزار و همچنین امکان اعزام اساتید ایرانی برای برگزاری کارگاههای تخصصی را در دستور کار قرار دهیم.
ترجمه و انتشار منابع قرآنی به زبان تایلندی
مصطفوی ابراز کرد: یکی دیگر از موضوعان مهم تصمیم بر ترجمه و انتشار منابع قرآنی به زبان تایلندی در سایت جدید تاسیس مهر قرآن است که این اقدام به مسلمانان تایلند این امکان را میدهد که به راحتی به آموزههای قرآن دسترسی و سطح آگاهی دینی خود را افزایش دهند.
وی افزود: همچنین برای افزایش دسترسی مسلمانان تایلند به منابع قرآنی معتبر، باید ترجمه منابع قرآنی به زبان تایلندی انجام و این اقدام میتواند به افزایش دانش و شناخت دینی در میان جامعه تایلند کمک کند.
قائممقام معاونت ارتباطات و امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: در راستای گسترش فرهنگ ایران و ترویج آموزههای دینی، از رسانههای دیجیتال و شبکههای اجتماعی برای انتشار محتوای فرهنگی و دینی به زبان تایلندی استفاده و این اقدام به ارتقاء آگاهی عمومی و تقویت ارتباطات فرهنگی میان دو کشور کمک و مخاطبان بیشتری را در تایلند جذب خواهد کرد.
مصطفوی در پایان سخنانش با اشاره به اهمیت استفاده از رسانههای دیجیتال افزود: امروزه رسانههای دیجیتال یکی از ابزارهای موثر در گسترش فرهنگ و آموزههای دینی هستند و ما باید از این ابزارها برای توسعه آگاهی دینی و معرفی فرهنگ ایران استفاده تا به یک ارتباط پایدار و مؤثر میان دو کشور دست یابیم.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی