وابسته فرهنگی ایران در لبنان نوشت:
روز جهانی قدس؛ فرصتی برای همگرایی امت اسلام
حجتالاسلام والمسلمین مرتضوی در باره فرارسیدن روز جهانی قدس آورده است: روز قدس فرصتی برای همگرایی و تقویت همدلی، برادری و وحدت میان مسلمانان جهت مقابله با توطئههای صهیونیستی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدرضا مرتضوی، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان در یادداشتی در باره روز جهانی قدس، نوشت: در چنین روزی حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنانی به مناسبت روز جهانی قدس فرمودند: «امروز روز قدس است؛ روزی که با ابتکار هوشمندانهی امام خمینی (رضوان الله علیه) همچون حلقهی وصلی برای همصدایی مسلمانان دربارهی قدس شریف و فلسطین مظلوم تعیین شد؛ و در این چند دهه، در این باره نقشآفرینی کرد و از این پس نیز خواهد کرد.»
مسئله فلسطین و دفاع از آرمانهای آن همواره در رأس اولویت@های جمهوری اسلامی ایران بوده است و رهبران آن همیشه پیش و پس از پیروزی انقلاب این مسئله را با حساسیت تام پیگیری کردهاند.
امام خمینی(ره) از همان آغاز مبارزات سیاسی خود موضعی قاطع و استوار در دفاع از مسئله فلسطین و فلسطینیان داشت. نگرش امام خمینی(ره) به مسئله فلسطین پس از پیروزی انقلاب نیز جلوههای ویژهای داشت بگونهای که این مسئله دغدغه همیشگی امام راحل بود.
ایشان همانند یک شهروند فلسطینی همواره در راه دفاع از آرمانها فلسطین مبارزه کرد. اگر بخواهیم بیانات و اظهارات و موضع گیریهای معمار کبیر انقلاب اسلامی از همان آغاز مبارزات امام(ره) در دهه چهل تا سالهای پس پیروزی تا ارتحال را بررسی و واکاوی کنیم، به این نتیجه خواهیم رسید که هیچ مسئلهای به اندازه مسئله فلسطین و قدس حضرت امام(ره) را به خود مشغول نکرده بود.
آخرین جمعه ماه مبارک رمضان که از سوی امام راحل به نام روز جهانی «قدس» نامگذاری شده است، فرصتی برای همگرایی ملتهای مسلمان و تقویت همدلی، برادری و وحدت میان مسلمانان برای مقابله با توطئههای صهیونیستی آمریکایی و دفاع از مسجد الاقصی به عنوان قبله اول مسلمین جهان است.
مسئله فلسطین با وجدان بشری پیوند خورده است زیرا انسان بر اساس سرشت الهی و فطرت خود تشنه عدالت است. بدین منظور، روز جهانی قدس فرصتی است برای زنده نگه داشتن این مسئله سرنوشت ساز در بین وجدانهای بیدار جهان است.
این میراث جاودانهی امام فرصتی برای نمایش وحدت و انسجام جهان اسلام در برابر مستکبران وجهان خواران است. یکی از اهداف امام خمینی(ره) از نام گذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان قدس، ایجاد وحدت و همدلی مسلمانان در مقابل دشمنان است، از این رو به صحنه آمدن ملتهای مسلمان در سراسر جهان در روز جهانی قدس به عنوان تجدید میثاق دوباره ملت های مسلمان با آرمانهای امام راحل به شمار می رود.
این روز، روز آگاهی بخشی جهانی نسبت به تجاوزات وحشیانه نیروهای اشغالگر قدس به مسجد الاقصی و جنایات مغایر با قوانین بینالمللی و هنجارهای حقوق بشر در شهر اشغالی قدس است.
روز قدس تجلی گاه دفاع از آزادی و آزادگی و مبارزه با ظالم و دفاع از مظلوم است. روز قدس تنها روز حمایت از ملت فلسطین نیست، بلکه فراتر از آن یک روز جهانی و انسانی و در راستای دفاع و حمایت از حقوق مستضعفان و مبارزه با استکبار جهانی است.
این حقیقت یادآور سخن نلسون ماندلا در دیدار با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی است که تاکید کرده بود: انقلاب ایران متعلق به همه آزادیخواهان جهان است.
روز قدس روز اعلام برائت و عادی سازان روابط با رژیم صهیونیستی است. وظیفه اخلاقی و شرعی حکم می کند همه اقشار جوامع مسلمان مخالفت خود را با هرگونه عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس را اعلام کرده و از خیانت برخی دولتهای عربی و اسلامی به آرمان فلسطین اعلام برائت کنند، زیرا که عملیات آزادسازی نهایی از دو محور اصلی آغاز کرد؛ اول محور ایستادگی، مقاومت و مبارزه میدانی با رژیم اشغالگر، و دوم محور مبارزه و مقابله با روند عادی سازی روابط روابط با اشغالگران. هر دو محور نیز به شهر قدس و مسجد الاقصی منتهی می شوند، به همین دلیل است که همواره تاکید می شود، قدس محور اتحاد و یکپارچگی امت اسلامی است.
در این مناسبت مهم، یاد و خاطره امام خمینی(ره) را گرامی میداریم، مردی که سفارت رژیم صهیونیستی را به سفارت فلسطین تبدیل کرد و بدین سال سفارت سابق صهیونیستها در تهران به نخستین سفارت فلسطین در جهان بدل شردید تا نشان دهد سنّت غلبه حق و باطل همواره ثابت است.
این فرصت را غنیمت میشماریم تا ضمن تأکید بر ضرورت ادامه دفاع از ملت فلسطین و مقاومت آن، مسلمانان را به گرامیداشت روز قدس و یکپارچگی علیه استکبار جهانی و رژیم غاصب صهیونیستی دعوت میکنیم.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.