عضو کمیته مرکزی جماعت اسلامی هند:
حمایت از فلسطین و دفاع از آزادی قدس شریف وظیفه دینی است
عتاب الرحمان حمایت از فلسطین و دفاع از آزادی قدس شریف را وظیفه دینی خواند و گفت: جنایات رژیم صهیونیستی جز با اتحاد مسلمانان و مقاومت پایان نخواهد یافت.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با روز جهانی قدس، با همکاری مشترک رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلینو، ایوان غالب و کمیته روز قدس دهلی، سمینار «روز جهانی قدس و رسالت امت اسلامی» در محل ایوان غالب برگزار شد.
اختر الواسع، رئیس دانشگاه مولانا آزاد جیپور در سخنانی، توجه حضرت امام خمینی(ره) به موضوع فلسطین را مقابله با خط سازش و سکولاریزه کردن دین خواند و خاطرنشان کرد: حضرت امام خمینی(ره) با انقلاب اسلامی به دنبال اثبات این نظریه بود که دین میتواند راه حل اصلی برای حل مسائل جامعه اسلامی در نظر گرفته شود و نمیتوان مسلمان بود و نسبت به مسائل اساسی امت اسلامی همانند فلسطین بی تفاوت بود و دین را صرفا به عبادات خلاصه کرد.
وی افزود: بشارت و وعده خداوند بر پیروزی مؤمنان است و امروز مقاومت اسلامی ثابت کرده است که با ایمان میتوان در برابر رژیم تا دندان مسلح صهیونیستی و حامیانش ایستاد و آنان را شکست داد.
حجتالاسلام والمسلمین نقوی، امام جمعه مسجد جامع شیعیان دهلی نیز در این مراسم، اسرائیل را یک پدیده نامشروع و جعلی خواند که برای تداوم سلطه قدرتهای استعماری بر کشورهای اسلامی ساخته شده است.
وی اذعان کرد: حضرت امام خمینی(ره) و آیتالله خامنهای همواره با موضع منفی در قبال سیاست سازش، هرگونه مذاکره با این رژیم جعلی را مغایر با مصالح ملت فلسطین و اصول اسلامی میدانند.
عتاب الرحمان، عضو کمیته مرکزی جماعت اسلامی هند از دیگر سخنرانان این سمینار بود. وی به تشریح مواضع چند دهه گذشته جماعت اسلامی هند در دفاع از مردم مظلوم فلسطین و انقلاب اسلامی پرداخت.
عتاب الرحمان با استناد به آیات قرآن کریم و احادیث نبوی، حمایت از فلسطین و دفاع از آزادی قدس شریف را وظیفه دینی خواند و گفت: جنایات رژیم صهیونیستی که هر روزه دامنه آن گسترش مییابد جز با اتحاد مسلمانان و مقاومت پایان نخواهد یافت.
مناعه رسول، عضو کمیته احوال شخصیه مسلمانان هند اظهار داشت: وعده الهی پیروزی عده قلیل مؤمنین بر تعداد کثیر دشمنان است و این روزها ما شاهد تحقق این وعده الهی در فلسطین هستیم.
محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلینو نیز در این سمینار ضمن تحلیل اهمیت دفاع از مظلومین فلسطینی از دو بعد انسانی و اسلامی بیان کرد: امروزه موضوع فلسطین چالش و علامت سوال بزرگ در مقابل انسان مدرن است که چگونه علیرغم شعار پایبندی به حقوق حیوانات، ملتی از ابتدایی ترین حقوق اولیه خود محروم بوده و بیش از شش دهه تجاوز و خشونت را نسبت به مردم فلسطین تحمل میکند.
وی افزود: حل موضوع فلسطین شرط لازم برای صلح پایدار در عرصههای منطقهای و بینالمللی است و وجود رژیم جعلی صهیونیستی نیز همیشه منشاء بحرانسازیهای جهانی به ویژه در بین جامعه اسلامی بوده است.
رایزن فرهنگی ایران در دهلینو، مردمی سازی، اسلامی سازی، اجتماعی سازی و اصلی سازی را چهار هدف عمده امام خمینی(ره) از نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام روز قدس برشمرد و اظهار داشت: تجربه چند دهه گذشته نشان داده است که قضیه فلسطین با اراده مردم این کشور و امت اسلامی حل خواهد شد نه برخی رهبران سیاسی و قدس شریف نیز به دلیل پیوستگی های هویتی، تاریخی، فرهنگی و دینی آن، بخش لاینفک از اسلام به شمار میآید و راه حل آزادسازی آن نیز اسلامی است نه قومی و عربی.
وی در ادامه سخنانش، مطرح کرد: توجه امام خمینی(ره) به کارکردهای اجتماعی دین و تأثیر فضای معنوی ماه مبارک رمضان در ایجاد همدلی و وحدت اسلامی و همچنین، خارج کردن موضوع فلسطین به عنوان یک موضوع اصلی امت اسلامی از دیگر اهداف بلندی بود که رهبر انقلاب اسلامی در نامگذاری جمعه اخر ماه مبارک رمضان به نام روز قدس دنبال میکردند.
رضوانیان، معاون سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نیز دیگر سخنران این مراسم بود که در خصوص مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال فلسطین در چهار دهه گذشته و همچنین توسعه گفتمان مقاومت به خارج از مرزهای جهان اسلام سخن گفت.
در ادامه این برنامه، چند تن از شاعران نیز به قرائت اشعاری در خصوص فلسطین و قدس شریف پرداختند.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.