در تونس مطرح شد؛
ایران در مسئله آزدسازی قدس شریف نقش محوری دارد
محمد بکار، حقوقدان تونسی و وکیل بینالمللی در نشست فکری «قدس؛ مسئله نخست ما» که به همت رایزنی فرهنگی کشورمان برگزار شد، بر نقش محوری جمهوری اسلامی ایران در مسیر پایداری و مقاومت به منظور یاری مسئله آزدسازی قدس شریف تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس و به مناسبت بزرگداشت روز جهانی قدس، نشست فکری «قدس؛ مسئله نخست ما» با حضور محمدرضا رئوف شیبانی، سفیر و میثم فراهانی، رایزن فرهنگی کشورمان در تونس، هائل الفاهوم، سفیر فلسطین در تونس و جمعی از اندیشمندان، صاحب نظران و حامیان مقاومت برگزار شد.
میثم فراهانی، رایزن فرهنگی کشورمان در تونس در سخنانی، بر اهمیت مسئله فلسطین و ابعاد و مواضعی که در این مسئله وجود دارد، تأکید کرد و گفت: روز جهانی قدس، روز گردهمایی، روز اتحاد اسلامی و روز مقاومت و پایداری است، زیرا همه مسلمانان در سراسر کشورهای جهان در راهپیماییهای میلیونی که در کشورهای مختلف برگزار میشود، شرکت میکنند.
وی مطرح کرد: این روز از جایگاه برجستهای در میان ملت ایران برخوردار است، چراکه یکی از وصیتهای ثابت امام خمینی(ره) بر آن تعلق گرفته است که بنیانهای جامعه ایران و اصول مستحکم آن را برجسته میسازد.
فراهانی به نقش برجسته فرمانده بزرگ «نیروی قدس»، شهید حاج قاسم سلیمانی و یاران وفادارش در میدان اشاره کرد که خود به شهادت رسید در حالی که سخنش برای ما جاودان ماند که گفت: قدس، محور است ... زمان ادای نماز در قدس فرا رسیده است.
رایزن فرهنگی کشورمان در تونس بر آگاهی ملت ایران و دلاوریهای متعددی که در راه مقاومت از خود نشان دادند، تأکید و به اصول مستحکم انقلاب اسلامی ایران از جمله «تلاش در همه راهها و با استفاده از همه ابزارهای ممکن برای آزادسازی فلسطین از چنگ طاغوتیان مستکبر ظالم و یاری مستضعفان» اشاره کرد.
وی با توجه به دنبالهدار بودن تعرضات مستکبران به فلسطین، تأکید کرد که راه مقاومت در برابر دشمنان و نیروهای شیطانی در زمین ادامه دارد و ایران با وجود تمامی ظلمی که متحمل میشود و محاصره و استبدادی که از آن رنج میبرد، شایستگی خود برای حمایت از مسئله فلسطین و حمایت از مقاومت و عمل به میثاقی که بدان متعهد شد را به اثبات رسانده است.
محمدرضا رئوف شیبانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس اظهار داشت: روز جهانی قدس که میراث ماندگار حضرت امام خمینی(ره) است به فلسطین و قبله اول مسلمانان اختصاص دارد و مرجعیت تاریخی این رخداد بزرگ به سال ۱۹۷۹ یعنی تاریخ ازسر گیری حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان باز میگردد.
وی افزود: روز قدس یک دعوت صادقانه به سمت یکپارچه سازی صفوف امت اسلامی است و این مسئله، محوری به شمار میآید که همه مسلمانان باید از آن دفاع کنند.
سفیر کشورمان در تونس مطرح کرد: دولتهای غربی شکست مفتضحانهای را در حل مسئله فلسطین متحمل شدند و ایران یک طرح دموکراتیک سازنده و عادلانه برای حل مسئله فلسطین ارائه داد که بر بازگرداندن پناهجویان به وطنشان و برگزاری یک همهپرسی در این کشور تصریح دارد.
هائل الفاهوم، سفیر فلسطین در تونس نیز در سخنانی، گفت: ملت فلسطین با امکانات بسیار ناچیز در برابر راهبردهای رژیم صهیونیستی ایستاده است و نمیتوان واقعیتهای اجتماعی و تاریخی را وارونه نشان داد.
وی مطرح کرد: فلسطین، تنها مسئله نخست نیست بلکه حق نخست است و رژیم صهیونیستی تجاوزات بزرگی را علیه ملت فلسطین اعمال میدارد و نمازگزاران را از نماز خواندن در مسجد خودشان منع می کنند.
هائل الفاهوم افزود: ملت فلسطین از حق مشروع خود و همچنین از حقوق همه انسانیت دفاع میکند.
در ادامه این نشست، عابد الزریعی، مدیر مرکز مطالعات توسعه و وابستگی سرزمین فلسطین در تونس اذعان کرد: تاریخ همگان را با یک پیام پنهانی شگفت زده میکند، پیامی که محتوایش در ذهن مسلمانان در جریان است و وظایفی را در قبال فلسطین بر ما واجب میسازد، زیرا روز جهانی قدس لحظه تعیین سرنوشت و تدبیر به ویژه بعد از معاهدات عنکبوتی متوهمانهای است که در سایه همکاری نهادهای بینالمللی و شورای امنیت و سازمان یونسکو، پروژه الحاق اجزایی از خاک فلسطین به صهیونیستها را به تصویب رساند.
این کارشناس فلسطینی اظهار داشت: تعداد ساکنان قدس در سال ۲۰۱۹ نزدیک به یک میلیون نفر بوده است که ۵۸۱ هزار نفر آنها یهودی و ۳۵۵ هزار نفر، فلسطینی بودند. امروز نبرد سنگینی که در این شهر وجود دارد، بین دو طرح برقرار است، طرح پاکسازی و نفوذ و طرح تثبیت هویت قدس توسط اهالی این شهر.
وی همچنین، تأکید کرد: ضروری است تا یک صندوق حمایت مردمی مبتنی بر پولهای وقف و کمکهای مردمی ایجاد و تلاش شود تا نمایشگاههای بینالمللی با هدف تبلیغ تولیدات فلسطینی و حمایت از مؤسسات دولتی و حوزه رسانه به منظور گسترش فرهنگ جایگزین برگزار شود.
زنده نگه داشتن روز قدس مسئله اول جهان اسلام است
محمد بکار، حقوقدان تونسی و وکیل بینالمللی از دیگر سخنرانان این نشست بود. وی بیان کرد: میدان نبرد به سمت مسئله فلسطین به عنوان "مسئله مادر" در حال حرکت است که به ویژه بعد از معاهده "سایکس پیکو" و ورود محور فرانسوی - عثمانی به فلسطین برای تجزیه این کشور کاملا مشهود است.
وی ادامه داد: امروز فلسطین در سایه اقدامات ظالمانهای به سر میبرد که برای از بین بردن حقایق انجام میشود که اینها در کل، برخی اقدامات فرصت طلبانه نظامی است که با تمام قدرت برای تغییر توازن در منطقه بین اتباع عربی و یهودیانی که از کشورهای دیگر به فلسطین آمدهاند و یهودیان ساکن در مناطق دیگر فلسطین، صورت میگیرد.
بکار در ادامه سخنانش، بر نقش محوری ایران در مسیر پایداری و مقاومت به منظور یاری مسئله فلسطین به علاوه نقش سوریه و حزب الله و کشورهای الجزایر، تونس، ونزوئلا و مناطق میانی و شمالی اروپا و دیگر طرفهای دولتی آگاه از اهمیت مسئله آزادسازی قدس و فلسطین، تأکید کرد.
خانم مبارکه عواینیه، نماینده سابق مجلس تونس و رئیس مرکز صلح و همبستگی شهید محمد البراهمی تأکید کرد که تلاشهایی که ایران با وجود محاصره ظالمانه مستمر از بیش از ۴۰ سال قبل تا امروز در محور مقاومت انجام میدهد، شایسته تقدیر است.
وی افزود: زنده نگه داشتن روز جهانی قدس در نزد عقلهای آگاه و نخبگانى که بر عهد خود ایستادهاند، یک اصل ثابت است.
خانم مبارکه عواینیه عنوان کرد: امام خمینی(ره) رهبر همه ما بود و رهبری و طلایه داری او الگوی ماست زیرا به تنهایی در این مسیر جنگید، چرا که این مسئله جایگاه ثابت و مستحکمی را در اندیشه او به خود اختصاص داد که در سطح عربی اسلامی نظیر ندارد.
در ادامه، نخبگان و اندیشمندان شرکت کننده در این نشست به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در خصوص موضوع فلسطین و اهمیت روز جهانی قدس پرداختند و تاکید کردند که رژیم صهیونیستی فعالیتهای خود را به شرارتهای شیطانی علیه همه بشریت اختصاص داده است و مقاومت با تکیه بر اصل «بر پیمان میمانیم» بر ایستادگی و مبارزه اصرار دارد.
همچنین، توفیق بن عامر، استاد دانشگاه و رئیس انجمن مطالعات تصوفی تونس که اجرای این جلسه را بر عهده داشت به ضرورت آگاهی بیشتر نسبت به مسئله فلسطین و تلاش برای ایجاد و توسعه ساز و کارهای قدرتمند برای مقابله با دشمن صهیونیستی و پیشروی به سمت تحقق پیروزی مورد نظر تأکید کرد.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.