logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/10/24 - 11:36
  • 668
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در دومین نشست مشترک دبیرخانه گفتگوهای فرهنگی مطرح شد :

اولین دور گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و عربستان

در دومین نشست مشترک دبیرخانه گفتگوهای فرهنگی اولویت های گفتگو و کشور های مخاطب مورد بررسی قرار گرفت .

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صبح امروز بیست و چهارم دی ماه دومین نشست مشترک دبیرخانه گفتگوهای فرهنگی در محل حوزه ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور نمایندگان دانشگاه‌های کشور برگزار شد.

محمد علی ربانی، در مورد جایگاه فرهنگ در جمهوری اسلامی ایران گفت: «فرهنگ، عمده‌ترین و مهم‌ترین مزیت ایران اسلامی است.» وی تأکید کرد که «نظام تعامل دوسویه و گفت‌وگو محور نخبگان و گروه‌های مرجع، موثرترین، اعتمادسازترین و پایدارترین مسیر برای هم‌فهمی، همسویی و همکاری به منظور حل مسائل و خلق ارزش‌های مشترک جهانی است.

رایزن فرهنگی پیشین کشورمان در هند به اهمیت گفت‌وگوهای فرهنگی به‌عنوان راهکاری اعتمادساز و تسهیل‌کننده تعاملات شبکه‌ای اشاره نمود و اعلام داشت که این گفت‌وگوها برای اجماع‌سازی، تشکیل اتاق فکر مشترک، و توسعه نقش نخبگان علمی در مواجهه با چالش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای اهمیت دارند.

همچنین، ربانی توضیح داد که هرچند هدف و سازوکارهای گفت‌وگوهای فرهنگی با همکاری‌های آموزشی متفاوت است، ولی آن‌ها می‌توانند به ظرفیت‌سازی برای توسعه همکاری‌های علمی پایدار و موثر منجر شوند.

وی در ادامه اهمیت برگزاری گفت‌وگوهای فرهنگی بر اساس اولویت‌های موضوعی متعدد را مورد تأکید قرار داد. از جمله این موضوعات عرفان، تصوف و سادات، زبان فارسی، میراث مشترک فرهنگی تمدنی، چالش‌های حقوق بشر، و توسعه همکاری‌های فرهنگی و دانشگاهی بود.

وی از سوی دیگر، کشورهای آسیای جنوب شرقی از جمله چین، ژاپن، اندونزی، مالزی، تایلند، فیلیپین و ویتنام به‌عنوان هدف در گفت‌وگوهای فرهنگی ایران برشمرد و افزود برنامه‌هایی نیز برای تقویت گفت‌وگوهای فرهنگی با کشورهای عربی مانند عراق، سوریه، لبنان، تونس، الجزایر، مغرب و کشورهای حاشیه خلیج فارس مطرح می باشد.

 محمد علی ربانی همچنین برخی از برنامه‌های پیش بینی شده برای گفت و گوهای فرهنگی ایران و جهان عرب را مطرح کرد. او تصریح کرد، که دومین اجلاس سراسری گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در تهران، گفت‌وگوهای فرهنگی دوجانبه و موضوعی ایران و عرب، گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و شمال آفریقا، سومین دور گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و اولین دور گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و عربستان برگزار خواهد شد.

 دستیار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور گفتگوی فرهنگی و حقوق بشر در رابطه با برنامه‌های در دست اقدام برای آینده، به برگزاری نشست فرهنگی تهران، که با همکاری مجمع جهانی صلح اسلامی و با پیش‌بینی 60 میهمان بین‌المللی ترتیب داده شده است، اشاره کرد و همچنین، برپایی اجلاس‌های گفت‌وگوی فرهنگی با موضوعاتی مانند حقوق بشر، مدیریت مراکز دانشگاهی، و صیانت از خانواده را در برنامه‌های آتی بیان کرد. 

در ادامه بحث و تبادل نظر در خصوص راهکارهای همکاری در گفتگو های فرهنگی بین المللی میان اعضا صورت گرفت.

بنابر اعلام این خبر در این نشست نمایندگان 30 دانشگاه از جمله دانشگاه شهید چمران اهواز،  دانشگاه سیستان و بلوچستان،  دانشگاه نیشابور،  دانشگاه اصفهان،  دانشگاه تربیت مدرس ، دانشگاه علامه طباطبائی ،  دانشگاه شهید بهشتی ، دانشگاه باقر العلوم علیه السلام،  دانشگاه الزهراء سلام الله علیها،  دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی،  دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشگاه شهید باهنرکرمان ، دانشگاه بوعلی سینا همدان ، دانشگاه حکیم سبزواری ، دانشگاه شیراز ، دانشگاه گیلان،  دانشگاه تبریز،   دانشگاه قم،دانشگاه کاشان،دانشگاه هنر اصفهان،  پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ،  پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ودانشگاه علم و فرهنگ حضور داشتند.

 

 

. .

. .

تصاویر

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved