«ویژگیهای نوروز از منظر علمی در میان ترکزبانان و ایرانیان» تبیین شد
با همکاری مرکز فرهنگی ایران در آلماتی، سمینار «ویژگیهای نوروز از منظر علمی در میان ترکزبانان و ایرانیان» در دانشگاه حمل، نقل و تجارت قزاقستان در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد.

در این سمینار، مسوولان دانشگاه، استادان و دانشجویان شرکت کردند و با تاریخچه، ویژگیها، تاثیرات و نقش جشن نوروز بهعنوان یکی از اشتراکات ایران و کشورهای آسیای مرکزی بهویژه قزاقستان آشنا شدند.
در این برنامه، حسین آقازاده وابسته فرهنگی و رئیس مرکز فرهنگی ایران در آلماتی گفت: نوروز بیبدیلترین، جشن قدیمی، مردمی و انسانی تاریخ بشریت است و تا تاریخ است نوروز برقرار است.
وی افزود: ریشه میراث نوروز به ایران باستان بازمیگردد که در قالب آن اقوام مختلف گردهم میآمدند و جشن را برگزار میکردند و محدود به یک جغرافیا یا یک قوم نبود و به همین سبب، اکنون نوروز جهانی شده است و تقلیل آن به یک محدوده درست نیست.
موسایوا گلمیرا رئیس دانشکده حمل، نقل و تجارت در سخنانی با اشاره به قدمت تاریخی نوروز و اثرات آن بر منطقه، بر همکاریهای علمی دوجانبه تاکید کرد.
خانم روزا صادق اوا استاد زبان فارسی و رئیس مرکز آموزش زبانهای خارجی دانشگاه حمل، نقل و تجارت نیز در مقاله علمی مولفه های آیین باستانی نوروز را تشریح کرد و نحوه برگزاری نوروز را در کشورهای منطقه از جمله ترکمنستان، آذربایجان، ازبکستان و قزاقستان را توضیح داد.
این برنامه علمی از سوی استادان و دانشجویان مورد استقبال واقع شد و گفتنی است با توجه به نقش دانشگاه حمل، نقل و تجارت در توسعه روابط اقتصادی بین ایران و قزاقستان، آشنایی استادان و دانشجویان دانشگاه با اشتراکات فرهنگی میتواند بر کلیت تعاملات و همکاریهای دوجانبه تاثیرات مثبت برجای گذارد و فرصت های همکاری های متعددی بین دو کشور دوست و همسایه در این حوزه وجود دارد.
گفتنی است در این برنامه علمی اسلایدهای معرفی نوروز و سفره هفت سین به شرکت کنندگان ارایه شد. در پایان برنامه، لوح تقدیرنامه رییس دانشگاه برای مشارکت و همکاری در برگزاری این سمینار به حسین آقا زاده اهدا شد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی