گزارش دیدار با رئیس دانشگاه ارسطو
دانشگاه ارسطو بزرگ ترین دانشگاه یونان و یکی از بزرگترین دانشگاه ها در جنوب اروپاست. دانشگاهی است که موضوعات و رشته های مختلف را در بر می گیرد و شامل علوم انسانی، تجربی و فنی و مهندسی می شود. مهندسی، داروسازی، دندانپزشکی، دامپزشکی، کشاورزی، علوم پایه، علوم سیاسی، اقتصادی، حقوق، علوم انسانی، تربیت بدنی، هنر و ... از جمله بخش های این دانشگاه است و زمینه همکاری بسیار گسترده وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مهدی نیک خواه قمی رایزن فرهنگی کشورمان در یونان با حضور در دانشگاه ارسطو شهر تسالونیکی با پروفسور پاپایوآنو رئیس آن دانشگاه دیدار و گفت و گو کرد. در این نشست دکتر زیاکا رئیس بخش مطالعات اسلامی و دکتر منتکیدو مدیر بخش بین الملل ریاست دانشگاه را همراهی کردند. در ابتدای این دیدار رایزن فرهنگی کشورمان ضمن تشکر از فرصت ملاقات گفت: بر اساس تفاهمنامه ای که از سال 2020 با دانشگاه ارسطو امضاء کردهایم، همکاری های خوبی انجام شده که لازم است از سرکار خانم دکتر زیاکا که پیگیر فعالیت ها بودند، تشکر کنم. ما در این مدت از برگزاری کلاس های زبان فارسی در دانشگاه با تامین استاد حمایت کرده ایم و گواهینامه آموزشی همه فراگیران توسط رایزنی فرهنگی که نماینده بنیاد سعدی نیز هست، صادر شده است. همچنین بورس ایرانشناسی به یکی از دانشجویان بخش مطالعات اسلامی به نام آقای یانیس میلونلیس اعطاء شده و ایشان تا 20 سپتامبر عازم ایران خواهند بود. در مدت حضورم در تسالونیک برای توسعه همکاری ها مطابق تفاهمنامه با آقای دکتر مایوروس رئیس دانشکده الهیات و سرکار خانم زیاکا دیدارهای جداگانه ای داشتم. پیشنهادهای مطرح شده که نیازمند حمایت و موافقت حضرتعالی است که خانم دکتر زیاکا توضیح خواهند داد.
در ادامه رئیس بخش مطالعات اسلامی ضمن تشکر از حضور رایزن فرهنگی کشورمان گفت: استقبال خوبی که از آموزش زبان فارسی در دانشگاه ارسطو داشتیم. به گونهای توانستیم فراگیرانی را خارج از بدنه دانشگاه جذب کنیم. من چندی پیش ایمیلی از سوی برخی از فراگیران مبنی بر درخواست ادامه آموزش این زبان تا سطوح بالاتر، دریافت کردم. رایزنی فرهنگی همواره کمک های زیادی به ما داشته و قرار است به زودی در ماه سپتامبر یکی از دانشجویان دپارتمان مطالعات اسلامی به ایران سفر کند تا ضمن یادگیری زبان فارسی در مقطع دکترا رشته ایرانشناسی تحصیل کند. همچنین با دکتر نیک خواه قمی توسعه نشست ها و گفت و گوهای فرهنگی را بررسی کردیم. البته، نشست هایی مبتنی بر علوم انسانی از سال 1990 بین اندیشمندان ایرانی و یونانی انجام شده که در سال های اخیر که به دلیل شرایط موجود کم رنگ شده است. از دیگر محورهای گفت و گو با رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، امکان برگزاری آزمون زبان فارسی در مرکز زبان های خارجی دانشگاه است. همانطور که گفتم به دلیل شرایط حاکم در یونان و حضور پناهجویان فارسی زبان، علاقه به یادگیری این زبان گسترش یافته و ما علاقه مندیم با همکاری رایزنی فرهنگی و بنیاد سعدی آزمون های هماهنگی را در مرکز زبان های خارجی دانشگاه ارسطو برگزار کنیم که این امر نیز نیازمند تایید شماست.
سپس پروفسور پاپایوآنو ضمن عرض خیر مقدم گفت: پیش از هرچیز باید بگویم، من قویا از پیشنهاد خانم زیاکا برای برگزاری هماهنگ آزمون زبان فارسی در مرکز آموزش زبان های خارجی تحت نظارت بخش فرهنگی سفارت ایران، حمایت می کنم.
وی ادامه داد: دانشگاه ارسطو بزرگ ترین دانشگاه یونان و یکی از بزرگترین دانشگاه ها در جنوب اروپاست. دانشگاهی است که موضوعات و رشته های مختلف را در بر می گیرد و شامل علوم انسانی، تجربی و فنی و مهندسی می شود. مهندسی، داروسازی، دندانپزشکی، دامپزشکی، کشاورزی، علوم پایه، علوم سیاسی، اقتصادی، حقوق، علوم انسانی، تربیت بدنی، هنر و ... از جمله بخش های این دانشگاه است، پس زمینه همکاری بسیار گسترده است.
رئیس دانشگاه ارسطو در ادامه افزود: فرهنگ غنی و کهن ایران برای همه ما شناخته شده است. به همین دلیل با شما موافقم که علوم انسانی باید در اولویت باشد. به عنوان رئیس دانشگاه مفتخرم که در دانشکده الهیات، بخش مطالعات اسلامی داریم. این نشاندهنده دید باز ما به این موضوع است و هدف همه همکاران من این است که مباحث دینی را به صورت علمی مورد بررسی قرار دهند. به همین دلیل، در این موارد خانم دکتر زیاکا مسئول اصلی و هماهنگ کننده ما در موضوعات مربوط به تفاهم نامه امضا شده بین دانشگاه ارسطو و رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ایران است.
وی در بخش بعدی سخنان خود گفت: در جولای سال 2022 در خواستی از سوی دانشگاه تهران برای بررسی امضای تفاهم نامه همکاری های علمی از سوی آقای کوروش وحدتی به دانشگاه ما ارسال شده است. باعث افتخار ماست که به زودی این همکاری ها با دانشگاه تهران شکل گیرد. تمایل دارم هماهنگی سفری برای نشست های مختلف در ایران شکل گیرد تا من به عنوان رییس دانشگاه، سرکار خانم زیاکا و یکی از معاونینم در ایران حضور یابیم و با اساتید و دانشگاه های مختلف ایران آشنا شویم. مناسب است این سفر تا پیش از فصل بهار انجام شود.
در پایان مقرر شد، ساز و کار لازم برای آزمون هماهنگ زبان فارسی و طرح گفت و گوهای علمی و فرهنگی تا اواسط اکتبر توسط خانم دکتر زیاکا ارائه و موضوع سفر هیات دانشگاهی از دانشگاه ارسطو به ایران توسط رایزنی فرهنگی پیگیری شود
نظر خود را بنویسید.