-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/01/15 - 12:07
  • 1705
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در بازدید وابسته فرهنگی کشورمان از دانشگاه گرینویچ کراچی مطرح شد؛

ضرورت توسعه همکاری و تعامل دوجانبه بین دانشگاه‌های ایران و پاکستان

طالبی نیا در جمع مسئولان، استادان و دانشجویان دانشگاه گرینویچ کراچی آمادگی خانه فرهنگ کشورمان برای ایجاد زمینه‌های همکاری و تعامل دوجانبه بین دانشگاه‌های دو کشور از طریق تبادل هیأت‌های علمی و دانشجویی را اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سعید طالبی نیا، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی ضمن بازدید از دانشگاه غیردولنی گرینویچ (یکی از دانشگاه‌های معروف کراچی) در جمع استادان و دانشجویان آن دانشگاه سخنرانی کرد. این برنامه به دعوت خانم سیما مغل، مؤسس، مالک و رئیس دانشگاه با موضوع «بررسی راه‌های گسترش روابط فرهنگی ایران و پاکستان» در سالن آمفی تئاتر دانشگاه انجام شد

طالبی نیا به بیان توفیقات علمی و پژوهشی جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به برکت رهبری حکیمانه آیت الله خامنه‌ای که یک رهبر دوراندیش و راهبردی هستند، در تمام باب‌های علمی زمینه را برای رشد و تعالی ایرانیان اعم از زنان و مردان باز کرد و این رویکرد هوشمندانه باعث شد تا هم اکنون تعدای از دانشگاه‌های ایران جزو بهترین دانشگاه‌های جهان و تعداد زیادی از دانشمندان ایران در شمار برترین دانشمندان دنیا قرار گیرند.

وابسته فرهنگی کشورمان در کراچی با بیان مثال‌هایی از اشراف علمی، هوشمندی و آینده‌نگری رهبر معظم انقلاب اسلامی، وجود ایشان را یکی از مؤلفه‌های قدرت ملی ایرانیان دانست و نقش ایشان در پیشرفت کشور ایران به عنوان یک کشور مسلمان را ستود.

وی ظرفیت‌های کم نظیر علمی و دانشگاهی ایران را برشمرد و پیشرفت‌های علمی - پژوهشی در دانشگاه‌های ایران در زمینه‌های مختلف علمی را حیرت انگیز دانست.

رئیس دانشگاه گرینویچ هم ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت‌های ایران و اذعان به اینکه قبلا از طریق یک دانشجوی ایرانی موفقیت‌های ایرانیان را شنیده است، برای سفر به کشورمان و همکاری‌های علمی ـ دانشگاهی و نیز سفرهای متقابل استادان و گروه‌های دانشجویی ابراز علاقه کرد.

انقلاب اسلامی به زن و دختر ایرانی هویت و کرامت بخشید 

در ادامه، طالبی نیا در نشستی که با شرکت برخی استادان، دانشجویان و مسئولان بخش‌های مختلف برگزار شده بود، حضور یافت و در مورد ضرورت توسعه روابط علمی، دانشگاهی و فرهنگی میان ایران و پاکستان و پیوندهای دوستانه تاریخی ناگسستنی دو کشور سخنرانی کرد.

وی خطاب به دانشجویان و مسئولان این دانشگاه گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، کشور ایران در حوزه های مختلف زندگی از جمله اقتصاد، بهداشت، آموزش و پرورش و موضوعات دیگر کاملا وابسته به کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده آمریکا بود. همچنین، ایران قبل از انقلاب با کمبود تسهیلات بهداشتی مواجهه بود.

وابسته فرهنگی کشورمان در کراچی با اشاره به جایگاه زنان پس از انقلاب اسلامی اظهار داشت: امام انقلاب اسلامی به زن و دختر ایرانی هویت و کرامت بخشید و راه پیشرفت‌های علمی، مدیریتی و اجتماعی را برای زنان هموار کرد. 

طالبی نیا عنوان کرد: روابط ایران با حوزه شبه قاره به خصوص با منطقه سند قرن‌ها قدمت طولانی دارد و به همین دلیل زبان فارسی در طول این قرن‌ها زبان علمی، رسمی و دیوانی این منطقه بوده است. آثار برجسته علمی و ادبی این سرزمین به زبان فارسی نگاشته شده است، لذا برای آشنایی با آن گنجینه علم دانش و استفاده از آن باید زبان فارسی را یاد گرفت و احیا کرد.

وی تأکید کرد: ایران و پاکستان دارای ظرفیت‌های خوبی در رشته‌های علوم پزشکی، مهندسی و IT و تجارت و بازرگانی هستند و لذا هم استادان و هم دانشجویان می‌توانند از دستاوردهای یکدیگر استفاده کنند و جهت توسعه  علمی فناوری دو کشور، تحقیقات و پروژه‌های مشترک را انجام دهند.

طالبی نیا آمادگی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی برای ایجاد زمینه‌های همکاری و تعامل دوجانبه بین دانشگاه‌های دو کشور از طریق تبادل هیأت‌های علمی و دانشجویی اعلام کرد و از استادان و دانشجویان برای سفر به ایران و دیدن زیبایی‌های شهرهایی چون تهران، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، یزد و اردبیل و ... دعوت به عمل آورد.

ایران یکی از قدیمی ترین و متمدن ترین کشورهای جهان است

عبدالقدیر مغل، مسئول بخش پژوهش و تحقیقات و یکی از استادان این دانشگاه در سخنان خود، گفت: ایران یکی از قدیمی ترین و متمدن ترین کشورهای جهان محسوب می‌شود که تأثیرات گسترده‌ای بر تمدن و فرهنگ جهان گذاشته است.

وی افزود: ایران مثل زمان‌های باستانی در عصر حاضر نیز مهمترین کشور جهان است که با وجود مسایل مختلف اقتصادی و سیاسی در علوم جدید بسیار پیشرفت کرده است. من خودم چندین بار به ایران سفر کردم و از دانشگاه‌های معتبر ایران از قبیل دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف بازدید داشته‌ام و نه تنها از لحاظ فرهنگ و تمدن غنی است بلکه از لحاظ دیدنی‌های گردشگری نیز جاذبه‌های زیادی را دارد.

بررسی راه‌های همکاری و ارتباطات دانشگاهی و امضای تفاهم نامه بین دانشگاه گرینویچ و خانه فرهنگ کشورمان نیز از دیگر موارد مطروحه در این دیدار بود.

پایان بخش این برنامه، اهدای تندیس یادبود دانشگاه گرینویچ به وابسته فرهنگی کشورمان در کراچی توسط پروفسور عبدالغدیر مغل بود.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved