• 1403/12/15 - 08:20
  • 151
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

حضور دیپلمات‌های ایران، ترکیه و چین در نشست گروه روابط بین‌الملل دانشگاه جی سی لاهور

نشست سالانه گروه روابط بین‌الملل دانشگاه جی سی لاهور با حضور دیپلمات‌های مقیم این شهر از جمله مهران موحدفر، سرکنسول و اصغر مسعودی، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور برگزار شد.

هدف از برگزاری این نشست، ارتقای روابط با دیگر کشورها و آماده‌سازی دانشجویان برای فعالیت در حوزه‌های دیپلماتیک و روابط خارجی است. به همین منظور، این گروه دانشگاهی سنت دعوت از دیپلمات‌ها و نمایندگان کشورهای مختلف برای ارائه سخنرانی‌ها و مشارکت در فعالیت‌های علمی و آموزشی را پایه‌گذاری کرده است.

اصغر مسعودی، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور گفت: در دنیای به‌هم‌پیوسته امروز، روابط بین‌الملل نقشی حیاتی در حفظ ثبات، توسعه و رفاه جوامع ایفا می‌کند.

وی افزود: بدون همکاری بین‌المللی، حل بسیاری از مشکلات جهانی ممکن نیست. بنابراین، درک و تحلیل صحیح این حوزه برای سیاست‌گذاران، محققان و عموم مردم ضروری است.

مسئول خانه فرهنگ ایران ادامه داد: روابط بین‌الملل فراتر از مطالعه روابط میان دولت‌هاست. این رشته شامل تحلیل تعاملات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی زیست‌محیطی بین کشورهای مختلف است. در دنیای امروز، پدیده‌هایی همچون جهانی‌شدن، تغییرات اقلیمی، بحران‌های مهاجرتی و جنگ‌های نوین چالش‌های پیچیده‌ای را پیش‌روی کشورها و دولت‌ها قرار داده است.

مسعودی به اهمیت دیپلماسی فرهنگی و تبادل دانشجو در تقویت روابط میان ملت‌ها اشاره کرد و افزود که روابط بین‌الملل تنها به مسائل سیاسی و اقتصادی محدود نمی‌شود، بلکه شامل تعاملات فرهنگی، علمی و آموزشی نیز می‌شود.

وی به روابط تاریخی و استراتژیک ایران و پاکستان اشاره کرد و گفت: روابط ایران و پاکستان تاریخی، استراتژیک و عمیق است. این دو کشور از زمان استقلال پاکستان در سال ۱۹۴۷ روابط نزدیکی داشته‌اند. اولین کشوری که استقلال پاکستان را به رسمیت شناخت، ایران بود و اولین کشوری که انقلاب ایران را تبریک گفت، پاکستان بود.

مسئول خانه فرهنگ ایران تأکید کرد که ایران و پاکستان بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند و از لحاظ تاریخی و فرهنگی اشتراکات بسیاری دارند. زبان، مذهب و پیوندهای قومی بین دو کشور، به‌ویژه در مناطق مرزی، این روابط را تقویت می‌کند. همچنین روابط فرهنگی و ادبی میان دو کشور نیز سابقه‌ای طولانی دارد.

مهران موحدفر، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور، در سخنانی به اشتراکات فرهنگی و مذهبی بین ایران و پاکستان اشاره کرد و بیان داشت که میراث فرهنگی دو ملت مشترک است.

وی به پتانسیل‌های بالای روابط علمی و دانشگاهی بین دو کشور اشاره نمود و افزود: با توجه به پیشینه تاریخی و فرهنگی ایران و پاکستان، ظرفیت‌های بالایی برای توسعه روابط علمی و دانشگاهی وجود دارد. تقویت روابط علمی و آکادمیک بین دو کشور می‌تواند به‌طور مؤثری به تقویت مناسبات فرهنگی و اقتصادی نیز کمک کند.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.