-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/01/11 - 12:26
  • 505
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آمادگی دانشگاه‌های ایالت پنجاب برای پذیرش دانشجویان ایرانی

رئیس کمیسیون آموزش عالی ایالت پنجاب در دیدار با وابسته فرهنگی کشورمان در لاهور با تأکید بر ایجاد زمینه‌های همکاری‌ علمی و تحقیقاتی بین ایران و پاکستان گفت: دانشگاه‌های ایالت پنجاب آمادگی کامل برای پذیرش دانشجویان ایرانی را دارند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شاهد منیر؛ رئیس کمیسیون آموزش عالی ایالت پنجاب ضمن حضور در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور با جعفر روناس؛ وابسته فرهنگی کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

روناس‌ ضمن تقدیر از تلاش‌های شاهد منیر در رشد فعالیت‌های علمی و دانشگاهی ایالت پنجاب از وی برای سفر به ایران و دیدار با مسئولین وزارت علوم و دانشگاه‌های ایران دعوت به عمل آورد و اظهار داشت: شما می‌توانید حلقه اتصال علمی بین دانشگاه‌های ایران و ایالت پنجاب در پاکستان باشید و در توسعه ارتباط علمی و دانشگاهی بین ایران و پاکستان نقش موثری ایفا نمایید.

وی از آمادگی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور برای ارائه بورسیه تحصیلی در رشته‌های فنی و مهندسی و به ویژه بورسیه تحصیلی تحصیلات تکمیلی در رشته زبان و ادبیات فارسی به دانشجویان ایالت پنجاب خبر داد.

رئیس خانه فرهنگ کشورمان در لاهور افزود: ارائه این بورسیه‌ها فرصتی مغتنم برای دانشجویان پاکستانی است تا در دانشگاه‌های ایران که از رتبه علمی قابل قبولی برخوردارند، تحصیل کنند. در عین حال این کار باعث تقویت روابط فرهنگی بین ایران و پاکستان و به تبادل دانشجو و استاد بین دو کشور کمک خواهد کرد.

روناس همچنین به اهمیت زبان فارسی در پشتیبانی زبان اردو اشاره کرد و گفت: بیش از ۵۰ درصد لغات اردو ریشه در زبان فارسی دارند و با توجه به موضوع زایش زبانی و ورود واژه‌های جدید، زبان فارسی بهترین پشتیبان زبان اردو محسوب می‌شود.

سفر هیأت رؤسای دانشگاه‌های ایران به پنجاب

شاهد منیر فهرست دانشگاه‌های ایالت پنجاب که برای پذیرش دانشجوی ایرانی آمادگی دارند را به وابسته فرهنگی ایران ارائه داد و گفت: دانشگاه‌های ایالت پنجاب آمادگی کامل برای پذیرش دانشجویان ایرانی را دارند.

وی ضمن تقدیر از پیشنهاد رئیس خانه فرهنگ کشورمان در لاهور در خصوص تبادل دانشجو بین ایران و پاکستان اظهار داشت: این کار باعث افزایش تبادل فرهنگی در دانشگاه‌ها، ایجاد فرصت برای تبادل تجربیات و ایده‌ها بین دانشجویان دو کشور و ایجاد زمینه‌های همکاری‌ علمی و تحقیقاتی بین دو کشور و تقویت روابط بین دو کشور در سطوح مختلف خواهد شد.

شاهد منیر ضمن اعلام آمادگی برای سفر به ایران پیشنهاد بازدید هیأتی از رؤسای دانشگاه‌های ایران از کمیسیون آموزش عالی پنجاب و دانشگاه‌های ایالت پنجاب را مطرح و خانم فلیحه زهرا کاظمی را به عنوان رابط میان دانشگاه‌های ایران و پاکستان معرفی کرد.

خانم فلیحه زهرا کاظمی، رئیس دانشگاه اقتصاد خانواده، بر لزوم توسعه آموزش زبان فارسی در دانشکده و دانشگاه‌های ایالت پنجاب تأکید کرد. وی گفت: دانشگاه اقتصاد خانواده در حال تأسیس دارالترجمه رسمی است که مورد تأیید سفارت ایران و وزارت خارجه پاکستان باشد.

روناس در پایان این دیدار به رسم یادبود یک نسخه از کتاب «دا» سیده اعظم حسینی ترجمه شده به زبان اردو را به شاهد منیر تقدیم کرد.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved