«خواهان بازگشت شکوه زبان فارسی در میان مسلمانان روسیه هستیم»- رئیس دانشگاه اسلامی قازان
رئیس دانشگاه اسلامی قازان روسیه در آیین افتتاحیه نخستین اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی، فارسی را زبان دوم مسلمانان روسیه عنوان کرد که میتواند افقهای تازهای پیش روی فعالیتهای دینی و فرهنگی آنان ایجاد کند.

رفیق محمد شین با اشاره به اینکه به نمایندگی از فدراسیون روسیه که حدود 136 میلیون نفر جمعیت دارد و به نمایندگی از مسلمان روسیه در این اجلاس حضور یافته است، گفت: فعالیتهای اسلامی در روسیه بسیار گسترده است به طوریکه 77 مؤسسه اسلامی و 10 دانشگاه که در هر یک، حدود 10 هزار دانشجو مشغول به تحصیل در رشتههای علوم اسلامی هستند، فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه روابط گستردهای بین مسلمان در سراسر روسیه وجود دارد، افزود: در آموزشها و مطالعات اسلامی فعالیتهای زیادی در شهرهای مختلف روسیه صورت میگیرد. از سوی دیگر، فارسی، زبان دوم برای متکلمان تاتار روسیه و مسلمانان این کشور در کنار زبان محلی شناخته میشود.
رئیس دانشگاه اسلامی قازان روسیه ادامه داد: از ده سال قبل شروع به جمع آوری نسخههای دست نویس فارسی که توسط متکلمان تاتار نوشته شده است کرده ایم. برای یکی از این کتاب ها، جایزه ریاست جمهوری اسلامی ایران هم کسب کردهایم. از این رو ما خواهان این هستیم که فارسی به عنوان زبان دوم برای مسلمانان روسیه شکوه خود را دوباره پیدا کند و فعال شود.
رفیق محمد شین با بیان اینکه دانشگاه قازان بخش ترویج زبان فارسی در دانشگاه قازان روسیه افتتاح شده است، ابراز کرد: قصد داریم تا در آموزش زبان فارسی، فعالیتهایمان را گسترده تر کنیم. از این رو، با مؤسسات آموزشی جمهوری اسلامی ایران روابط خوبی داریم و مشتاق هستیم با دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران روابط مان بیشتر و قوی تر بشود. به خصوص با دانشگاههای شهر مقدس قم.
اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور 80 تن از مسوولان و نمایندگان مراکز دانشگاهی و دپارتمانهای علوم و مطالعات اسلامی ایران و جهان، 6 و 7 بهمن ماه در دانشگاه قم در حال برگزاری است.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی