• 1403/11/06 - 12:27
  • 174
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

«ثروت و گنجینه مسلمانان در علوم اسلامی بسیار بزرگ است»- پژوهشگر لبنانی

رئیس دانشکده معارف اسلامی دانشگاه لبنان در افتتاحیه نخستین اجلاس بین‌المللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی، پیشنهادهایی برای افزایش کارکرد فعالیت‌های مراکز پژوهشی مطالعات اسلامی در کشورهای مختلف ارائه کرد.

قاضی قانسو با بیان اینکه تفاوت روش‌ها، کمبود اعتبارات و فاصله داشتن شرایط مراکز علمی با آنچه که انتظار داریم، از جمله چالش‌های این مراکز است، ابراز کرد: وجود این موضوعات ما را وادار می کند که برای فعالیت این مراکز آینده نگری داشته باشیم. این دیدگاهی که برای آینده داریم باید انقلاب گونه و با همراهی دانشکده‌ها و موسسات مطالعاتی انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه اکنون زمان آن فرارسیده است که از چالش‌های گذشته بگذریم و برای حل مشکلات امروز راه حل های مناسبی بیابیم، ادامه داد: پیشرفت دادن به گفت‌وگوهای اسلامی با ابتنا به مباحث اسلامی، تقویت هویت اسلامی در جهان اسلام، مواجهه با چالش‌های اجتماعی فکری و فرهنگی و سیاسی، از جمله مواردی است که در وهله اول صورت گیرد. همچنین زمینه‌های همکاری برحسب اولویت‌شان و بهتر کردن روش‌ها، بحث‌ها و پژوهش‌های مشترک و همچنین آموزش الکترونیک و خدمت به جامعه، آماده سازی نسل جوان برای آینده  و تقویت گفت‌وگو بین فرهنگ‌های جهان، موضوعاتی است که لازم است در اسرع وقت، برای آنها راه حل بیابیم.

قانسو با بیان اینکه لازم است مجلس هماهنگی مشترک میان مراکز مطالعات اسلامی تشکیل داده شود، افزود: برای این منظور، بهتر است که قراردادهای همکاری تنظیم و پایگاه‌های الکترونیک یکپارچه تشکیل شود و از سوی دیگر، درآمدهای مالی تا جایی که امکان دارد برای پیشبرد این اهداف، فراهم آید.

رئیس دانشکده معارف اسلامی دانشگاه لبنان پیشنهاد کرد که دانشجویان علوم اسلامی، در سطوح عالی با یکدیگر تبادل داشته باشند، یک مجله علمی بین تمام مراکز مطالعات اسلامی به صورت مشترک منتشر شود و برای این فعالیت‌ها، ارزش گذاری‌های لازم صورت گیرد.

وی همچنین به نقاط قوت مراکز علمی اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: مرجعیت، کادر آماده، تنوع و اقسام مختلف، زیرساخت‌های آماده و تجربه تاریخی در این بخش‌ها وجود دارد که با پشتیبانی از سوی جامعه و توجه جهانی، می‌توانیم از این نقاط قوت، بهره‌های بسیار ببریم. باید توجه داشته باشیم که ثروت و گنجینه ما، در زمینه علوم اسلامی، بسیار بزرگ است.

قانسو به نقاط ضعفی که در مراکز پژوهشی علوم اسلامی وجود دارد نیز اشاره کرد و گفت: ضعف در هماهنگی با مراکز دیگر، قدیمی بودن روش‌ها و اسلوب‌ها، روش‌های تدریس سنتی، کمبود ارتباطات. چالش‌های سیاسی و فرهنگ‌هایی که به سمت جهانی یا بی دینی شدن حرکت می‌کنند، مواردی است که به ایجاد ضعف در مراکز مطالعات دینی دامن می‌زند. برای حل این ضعف‌ها، لازم است که از هم اکنون با هماهنگی و همفکری کارها را شروع و در کنار آن، تفکر انتقادی را اعمال کنیم. بر این اساس، تعاون و همکاری برای تمام امت اسلامی ضرورت است.

اجلاس بین‌المللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور 80 تن از مسوولان و نمایندگان مراکز دانشگاهی و دپارتمان‌های علوم و مطالعات اسلامی ایران و جهان، 6 و 7 بهمن ماه در دانشگاه قم در حال برگزاری است.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 
. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.