«بهترین راه برای شکلگیری وحدت اسلامی همگرایی علمی مسلمانان است»- رئیس دانشگاه قم
در آخرین سخنرانی نخستین اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی، رئیس دانشگاه قم گفت: بهترین راه برای شکل گیری وحدت اسلامی، همگرایی علمی و پژوهشی میان مسلمانان و دانشگاههای کشورهای اسلامی است.

حجت الاسلام احمدحسین شریفی ادامه داد: اگر این همگرایی علمی در کشورهای اسلامی، واقع شود، به زودی شاهد هم افزایی و اتحاد در جهان اسلام خواهیم بود.
رئیس دانشگاه قم همچنین با اشاره همراهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در برگزاری این اجلاس، بیان کرد: دانشگاهیان و پژوهشگران داخلی و جهان اسلام، رویکرد جدید این سازمان را باید مغتنم بشمارند چرا که پیش تر، حمایت از فعالیت های دانشگاهی به صورت بینالمللی، مانند امروز منسجم و مدوم نبود اما خوشبختانه در دوره جدید فعالیتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شاهد هستیم که به صورت هدفمند برای ایجاد ارتباطات گسترده میان مراکز علمی ایران و جهان، تلاش می شود.
ارتباط دانشگاهی مقدمهای ضروری
در ادامه، محمدعلی ربانی مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بر نقش واسط این سازمان میان دانشگاههای داخلی و خارجی، تأکید کرد و گفت: دو هدف در برگزاری اجلاس بینالمللی مدیران آموزشی حوزه مطالعات اسلامی، متصور بود؛ ابتدا معارفه و آشنایی میان فعالان این حوزه و موضوع دوم که نکته مهمی است، چاره جویی برای تداوم این همکاریها.
وی ادامه داد: لازمه ارتباط مستمر میان مدیران مراکز آموزشی مطالعات اسلامی جهان اسلام، شکل بسترهایی است که این ارتباطات ادامه داشته باشد. بنابراین این اجلاس، شروع یک فرآیند برای انجام همکاریهای دانشگاهی است.
ربانی همچنین ابراز کرد: برای سرعت بخشیدن به حرکت در مسیر هدف گذاری های اجلاس، به زودی سایت دبیرخانه دائمی اجلاس فعال می شود و نخستین اتفاق جدی نیز، انتشار نشریه ای به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی خواهد. همچنین در فضای مجازی نیز فعالیتها در راستای اهداف اجلاس، پس از این چشمگیرتر خواهد شد.
مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با اشاره به اینکه نشست های تخصصی میان مدیران مربوطه به زودی ساماندهی و برگزار خواهد شد، گفت: گام نخست این اجلاس، تجربه موفقی بود برای برداشتن گام های مطمئن بعدی. با برگزاری این اجلاس، این موضوع بیش از گذشته مورد توجه و تایید قرار گرفت که ارتباط میان دانشگاهیان و فرهیختگان کشورهای اسلامی، یک ضرورت قطعی و راهگشا برای همگرایی و ایجاد ارتباط فراگیر در جهان اسلام است.
اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور 80 تن از مسوولان و نمایندگان مراکز دانشگاهی و دپارتمانهای علوم و مطالعات اسلامی ایران و جهان، 6 و 7 بهمن ماه در دانشگاه قم برگزار شد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی