-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/10/28 - 15:06
  • 342
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
با تکیه بر نقش شهید سلیمانی در مبارزه با افراط گرایی؛

همایش فرهنگ مقاومت در کویته پاکستان برگزار شد

به همت خانه فرهنگ ایران در کویته و با همکاری حزب جماعت اسلامی ایالت بلوچستان، همایش «فرهنگ مقاومت؛ رمز غلبه بر استکبار جهانی با تکیه بر نقش شهید سلیمانی در مبارزه با افراط گرایی» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت چهارمین سالگرد شهادت سردار رشید اسلام و شهید القدس، سردار حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش، همایش علمی باشکوهی با موضوع «فرهنگ مقاومت؛ رمز غلبه بر استکبار جهانی با تکیه بر نقش شهید سلیمانی در مبارزه با افراط گرایی» با حضور پرشور فرهیختگان سیاسی، مذهبی، فرهنگی، رسانه‌ای، علمی، دانشگاهی و ادبی ایالت بلوچستان به همت خانه فرهنگ ایران در کویته و با همکاری حزب جماعت اسلامی ایالت بلوچستان در سالن همایش‌های خانه فرهنگ برگزار شد.

سید ابوالحسن میری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در کویته در سخنان کوتاهی، یاد شهدای مظلوم جنایت تروریستی در کرمان را گرامی داشت و این جنایت را مصداقی دیگر از خطرات افراط گرایی عنوان کرد که در راستای اهداف دشمنان اسلام و صهیونیستها انجام شد.

عبدالقیوم کاکر، عضو ارشد حزب ملی مردمی (Awami National Party) بلوچستان و از وکلای دادگستری ایالت بلوچستان، یاد سردار شهید سلیمانی را با یکی از اشعار خوشحال خان بابا، شاعر معروف پشتون گرامی داشت و گفت: شهید سلیمانی بعد از انقلاب اسلامی کسی بود که علیه پرخاشگری و دست اندازی آمریکا و لابی صهیونیستی مبارزه کرد و ما مردم بلوچستان ارزش و اهمیت فرهنگ مقاومت را می‌دانیم زیرا صدها هزار فرزند این سرزمین را در راه دفاع از خاک و ناموس مان در مقابل اشغالگران در طول تاریخ قربانی کرده ایم.

کاکر تصریح کرد: اگر کشورهای اسلام یکدست شوند و راه ارتباطی اسرائیل را در کانال سوئز و مصر ببندند، تل آویو، دو روز هم دوام نمی آورد. این طرحی بود که شهید سلیمانی در ذهن خود آن را پرورده بود و آمریکا از همین اندیشه سردار در هراس بود.

نجیب الله خان، از جوانان اهل قلم و اندیشه متعلق به قوم پشتون در بلوچستان و یکی از حامیان سرسخت اندیشه‌های سردار شهید سلیمانی در ایالت بلوچستان سخنران بعدی بود که حمله تروریستی در کرمان را محکوم کرد و آن را یک اقدام غیرانسانی دانست.

سخنران بعدی، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن مبلغ، امام جمعه شیعیان در منطقه «هزاره تاون» شهر کویته، گفت: شهید سلیمانی، مرد باوفا و با استقامت و مخلصی بود که جز رضای خدا، چیزی دیگر مدنظر نداشت. تلاشها، کردار، اخلاق، رفتار و جهادش فقط در راه خدا بود و بس. به هیچ زبان و قوم و نژادی تعلق خاصی نداشت و همه را از دیدگاه اسلام و قرآن می دید.

در ادامه برنامه، کلیپی به یاد رشادت‌های شهید حاج قاسم سلیمانی از لحظات حضور ایشان در جبهه های نبرد با داعش و ... برای مهمانان به نمایش گذاشته شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید هاشم موسوی، امام جمعه شیعیان در خیابان علمدار شهر کویته، گفت: سردار شهید قاسم سلیمانی کسی بود که مانع بزرگی در راه پیشرفت جریان فراماسونری در منطقه بود و مانند دیوار آهنین در مقابل آن ایستاده بود. شعور دشمن شناسی در حاج قاسم و مسلمانان جهان، از برکت انقلاب اسلامی بود که در ایران رقم خورد.

آغا حسن بلوچ، وزیر اسبق علوم و فناوری در دولت فدرال پاکستان سخنران بعدی همایش بود که یاد شهید سلیمانی را گرامی داشت و او را یک فرمانده دلیر، جان فدا و مخلص به کشورش و جهان اسلام عنوان کرد.

وی گفت: سردار یک شخص متعهدی بود که همواره در مقابل استعمار مبارزه کرد و توطئه قدرت های استعماری در راستای ترویج افراط گرایی، تروریسم و خشونت در کشورهای اسلامی و منطقه را با یک اندیشه خاص خنثی کرد.

اسبق علوم و فناوری در دولت فدرال پاکستان افزود: ما بلوچ‌ها تعلق خاصی به ایران داریم و ایران خانه دوم ما است. بلوچهای ایران نسبت به کشورشان مخلص هستند و در راستای دفاع از منافع و پیشرفت کشورشان نقش ایفا کرده‌اند.

عطاء الرحمان، نائب امیر جماعت اسلامی بلوچستان و خطیب جامع مسجد «حاجی کمپ  کویته» بیان کرد: شهید سلیمانی مردی بود که حزب الله، حماس و جریان های مقاومت را تقویت کرد و زمینه شکست و نابودی داعش را فراهم دشت. امروز به خود افتخار می کنم که در مراسم یادبود یک شهید بزرگ حضور دارم.

حجت الاسلام والمسلمین محمد جمعه اسدی، رئیس حوزه علمیه جامعه امام صادق (ع) کویته گفت: شهید قاسم سلیمانی شیرمردی بود که با شهادتش دنیای اسلام را غمگین کرد و همین بس بود که آمریکای جنایتکار خودش اقرار کرد که ما "قاسم سلیمانی" را به شهادت رساندیم.

سخنران بعدی مولانا انوارالحق حقانی، خطیب مرکزی ایالت بلوچستان و از سران «جنبش تحفظ عقیدة ختم نبوت» در ایالت بلوچستان بود که گفت: سردار شهید قاسم سلیمانی یکی از شخصیت های مقاوم در مبارزه با استکبار بود که آمریکای جنایتکار به شکل بی شرمانه به قتل او اعتراف کرد.

حسن درویش وند، سرکنسول ایران در کویته گفت: مردم ایران و پاکستان در مسئله فلسطین و غزه سربلند بودند و با فریاد خودشان در خیابان و کوچه های سرتاسر پاکستان و ایران، حمایت خود را از مظلومین غزه و فلسطین اعلام کردند. ما برای پیروزی مجاهدان اسلام در فلسطین و یمن و عراق و سوریه و کشمیر و اقصی نقاط جهان دعا می‌کنیم.

شایان ذکر است؛ دفتر یادبودی برای چهارمین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای حادثه تروریستی کرمان در حاشیه این برنامه گشایش یافت و برخی از حاضران مجلس، اظهارات خود را در آن ثبت کردند.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved