-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/11/14 - 10:40
  • 500
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
در نشستی به مناسبت روز جهانی حجاب؛

پژوهشگران و فعالان حقوق زنان از حق بنیادین زن بر زیست عفیفانه گفتند

پژوهشگران و فعالان حقوق زنان در نشستی که به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد با تبادل نظر و ارائه راهکارهای عملی در راستای تقویت نقش زنان در عرصه‌های اجتماعی و خانوادگی از حق بنیادین زن بر زیست عفیفانه و لزوم اجتناب از «بردگی مدرن» گفتند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با همکاری بنیاد گوهرشاد و به میزبانی اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست تخصصی بین‌المللی به مناسبت روز بین‌المللی حجاب و با تمرکز بر موضوع «بردگی مدرن» 11 بهمن‌ماه در محل سالن شهید رحیمی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

مرضیه مینایی‌پور، مدیر اجرایی معاونت بین‌الملل بنیاد گوهرشاد و دبیر این جلسه در سخنانی، با تأکید بر لزوم تداوم این گونه نشست‌ها گفت: متاسفانه بحث مدگرایی به قدری شدت یافته و انسان‌ها را اسیر کرده که از جریان اصلی زندگی و زیست سالم محروم شده‌اند. بحث مد و پوشش چیزی نیست که در یک دوره و یک برهه خاص به وجود آمده باشد. همواره بشر برای رسیدن به ارضای نیازهای روانی خود از مد استفاده می‌کند.

وی اظهار داشت: در گذشته مسئله مد به طوریکه امروز با آن روبرو هستیم، مورد توجه نبوده است. چنانچه در قدیم از مد با عنوان زیبا پسندی و تجلی استفاده می‌شد، اما امروز برای یکسان شدن و همسان شدن و یک انتخاب داشتن، مورد بررسی قرار می‌گیرد و به سمتی می‌رویم که گردش‌های مالی از لحاظ نیازهای جسمی و روانی را در برگیرد.

مینایی‌پور افزود: امروز شاهد برخی از مسائلی هستیم که در دنیای مدرن، جنایت در حق بشریت و انسان صورت می‌گیرد. در این راستا، پرداختن به موضوعاتی چون اعتماد به نفس و هویت زنانه بسیار راهگشا هست که در این مسیر بتوانیم نه تنها در جریان مد غرق نشویم، بلکه خودمان بتوانیم جریان ساز باشیم و الگوی زنانه اسلامی را ترویج دهیم.

تأثیر مد و مدگرایی در هویت زنان

نیلوفر مقدمی، معاون زنان و خانواده اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق(ع) نیز در این نشست، ضمن قدردانی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد گوهرشاد برای برگزاری این نشست به تحلیل بردگی مدرن و مسئله خشونت علیه زنان در متون حقوقی بین‌المللی پرداخت.

وی در ادامه، با اشاره به تأثیر مد و مدگرایی در هویت زنان گفت: خشونت بر پایه جنسیت یکی از انواع رایج و پرتکرار خشونت است که در جوامع مختلف با کم و کیف‌های متفاوتی رخ می‌دهد.

مقدمی ادامه داد: از دهه ۷۰ میلادی تلاش‌های متعددی برای مقابله با خشونت علیه زنان در قالب اسناد بین‌المللی جهانی و منطقه‌ای غیر الزام آور و الزام آور به انجام رسیده است که در بطن خود ضمن ارائه تعریف از خشونت علیه زنان، مصادیق مختلف آن را شناسایی شده و راهکارهای مقابله ملی و بین‌المللی با آن را بیان شده است.

وی با ذکر مفهوم شناسی خشونت علیه زنان در نظام بین‌الملل حقوق بشر تصریح کرد: آنچه که امروز در غرب به نام مد گرایی اتفاق می‌افتاد تحت عنوان جنایت علیه بشریت می‌تواند شناسایی شود.

معاون زنان و خانواده اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق(ع) یادآور شد: اساسا خشونت زمانی به وجود می‌آید که عدالت وجود نداشته باشد.

وی یکی از مهمترین جلوه‌های اعمال خشونت علیه زنان در دنیای امروز را تحمیل استانداردهای زیبایی به زنان در چارچوب سبک زندگی غربی و از طریق رسانه دانست و افزود: سالیانه زنان بسیاری از سراسر جهان تن به اعمال جراحی زیبایی می‌دهند تا خود را با استانداردهای غیرواقعی موجود تطبیق دهند.

مقدمی خاطرنشان کرد: علاوه بر خطرات احتمالی انجام این اعمال جراحی زیبایی بسیاری از کارشناسان بر بعد روانی ناشی از انجام این اعمال جراحی تأکید دارند که ضعف اعتماد بنفس، کمبود عزت نفس، افسردگی، فوبیای حضور در جمع و ... همگی از جمله عوامل و آثار روی آوردن زنان به این اعمال جراحی هستند.

تأکید بر حمایت از حقوق زنان محجبه

فاطمه ابراهیمی، مشاور امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: امروز به مناسبت روز جهانی حجاب که زنان محجبه آن را پایه گذاری کرده‌اند گردهم آمدیم، اما متاسفانه علی رغم نقض شدید حقوق زنان محجبه در بعضی کشورها و محرومیت از حق اموزش و اشتغال و امنیت و آزادی و...هنوز روز بین‌المللی حجاب مصوب سازمان ملل متحد نداریم و تاکنون چنان عزمی را ندیدیم که چنین روزی را برای حمایت از زنان محجبه نامگذاری کنند.

وی افزود: کنشگران مردمی با ایجاد کمپینی برای حمایت از زنان محجبه این مهم را انجام دادند و چندین سال است که این روز را گرامی می‌دارند. در حال حاضر بانوان مسلمان و غیر‌مسلمانان به این کمپین اضافه شدند و امیدواریم عزم جدی برای حمایت از حقوق زنان محجبه که قربانی نقض حقوق و تبعیض به خاطر حجاب شده‌اند، در دنیا شکل بگیرد.

مشاور امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: این درد بزرگی است که امروز، عده‌ای زن را از ساحت انسانی خود دور می‌کند و به ساحت یک شی تنزل می‌دهند.

وی ادامه داد: یکی از وظایف ما، تلاش برای آشنایی زنان با حقیقت انسانی و هویت واقعی زن در خلقت است تا زنان با قوه عاقله خود اجازه ندهند مورد سواستفاده و التذاذ قرار گیرند و به جای پرداختن به نقش‌های اصلی درگیر مدگرایی و برهنگی و ... شوند.

ابراهیمی افزود: ما در تعاملات بین‌المللی که از طریق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اندیشمندان و کنشگران سایر کشورها داریم می‌خواهیم که یک پیام را به گوش جهان برسانیم که پوشش مناسب و زیست عفیفانه مانع اصلی است برای اینکه زن مورد سو استفاده و التذاذ قرار گیرد و کمک می‌کند زنان در جامعه به عنوان یک انسان مورد ملاحظه قرار گیرند نه یک جنس.

در ادامه این نشست، شیخ سهیل اسعد، مبلغ اسلامی از کشور آرژانتین با بیان دیدگاه‌های خود درباره نقش زن در جامعه، نگاه غرب به زن و تهاجمات فرهنگی، به ابعاد مختلف بردگی مدرن از جمله استثمار جنسی زنان پرداخت.

وی با تأکید بر موضوع اباحه گری و مدگرایی و تنزل شأن و هویت انسانی زن و خالی کردن زنان از هویت حقیقی خود در غرب، نکات مهمی را بیان کرد.

خانم هانیه ترکیان، مبلغ بین‌المللی و فعال فرهنگی در کشور ایتالیا نیز در سخنانی، مطرح کرد: ما می‌دانیم تفکر غربی در کشورمان نفوذ کرده است بنابراین باید به دنبال راهکاری باشیم که بیشتر از این نفوذ نکند و حرف انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی را به جهانیان برسانیم.

وی در باره تدابیر غرب برای تقویت هویت خود گفت: در کشورهای غربی مردم تحت تاثیر فرهنگ سازی نظام استکبار جهانی قرار گرفته‌اند. ما باید فضای رسانه‌ای امن خود را داشته باشیم تا واقعیت کشورمان را به دنیا منتقل کنیم.

این نشست با بیان نقطه نظرات حاضرین و رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که به صورت برخط در جلسه شرکت داشتند، از جمله میرزایی رئیس بنیاد عفاف و حجاب مدارس کشور و کرمی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان و همفکری و حل و فصل چالش‌های پیش رو و ارائه تجارب و دیدگاه‌های علاقه‌مندان، پژوهشگران و فعالان حقوق بشر و مدافعان حقوق زنان و خانواده به پایان رسید.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved