-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/12/26 - 09:02
  • 353
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رایزن فرهنگی کشورمان در اوگاندا:

هویت‌بخشی به زنان از مهم‌ترین افتخارات و دستاوردهای ایران است

عباسی در جمع اساتید و دانشجویان اوگاندایی گفت: یکی از مهم‌ترین افتخارات و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران، هویت‌بخشی به زنان و استفاده از استعدادها و توانمندی‌های آنها در حوزه‌ها و مسئولیت‌های مختلف جامعه است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست علمی بررسی جایگاه زنان با مشارکت سفارت، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) در محل سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین روح الله دهقانی، رئیس دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) طی سخنان کوتاهی ضمن انتقاد از ایدئولوژی همجنس‌گرایی غرب، به ایدئولوژی غنی و متمدن اسلامی در مواجهه با زنان اشاره کرد و آن را کاملاً عقلانی و نیز برگرفته از آموزه‌های وحی دانست.

وی همچنین، نگاه ابزارگونه به زنان توسط مردان را رد نمود و از آزادی‌های مشروع زنان دفاع کرد.

عباسی، رایزن فرهنگی کشورمان در اوگاندا به مقایسه تطبیقی دو نگاه غربی و اسلامی به موضوع زن پرداخت و متلاشی شدن کانون خانواده، گسترش تعارضات جنسی، بروز پدیده همجنس‌گرایی و افزایش فحشا و روسپی‌گری را ثمره نگاه غربی به موضوع زن دانست.

وی تأکید کرد که سیاست و رویکرد غرب در موضوع زن، در دو کلمه سودجویی و لذت‌جویی خلاصه می‌شود.

عباسی نگاه اسلام به موضوع زن را دقیقاً مخالف نگاه غربی و مبتنی بر منطق و استدلال دانست و به تبیین نگاه عمیق اسلام در حوزه مسئولیت‌های خانوادگی زنان همچون خانه داری، همسرداری و تربیت فرزندان و نیز مسئولیت‌های اجتماعی آنها پرداخت.

وی در موضوع لزوم رعایت حجاب اسلامی، آن را نه تنها وسیله‌ محدودیت آزادی زنان، بلکه وسیله‌ای جهت حفظ و امنیت شأن و منزلت آنها بیان کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان در اوگاندا ضمن تبیین نقش مادری زنان به عنوان مهم‌ترین نقش آنها و نیز، ضرورت انجام ازدواج به موقع جوانان، یکی از مهم‌ترین افتخارات و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران را هویت‌بخشی به زنان و استفاده از استعدادها و توانمندی‌های آنها در حوزه‌ها و مسئولیت‌های مختلف جامعه برشمرد.

خانم عمل کیننه انسرکو، استاد دانشگاه اسلامی اوگاندا (IUIU) نیز در سخنرانی خود در این نشست، به بررسی محورهای چگونگی توانمندسازی زنان در جامعه، تساوی نیازمندی‌های مردان و زنان در جامعه، عدم نیاز زنان به شکستن موانع تغییرات پایدار، نقد نابرابری مراقبت‌های بهداشتی برای زنان، لزوم دسترسی زنان به فرصت‌های شغلی و دستمزد منصفانه، ضرورت توانمندسازی زنان برای آینده‌ای روشن‌تر از طریق سرمایه گذاری روی دختران جامعه، برنامه ریزی لازم در حوزه سلامت جهت بهبود مراقبت‌های بهداشتی و شنیدن صدای زنان در جامعه پرداخت.

خانم پتینس نواگابا، استاد دانشگاه ماکرره نیز به رویکردهای شایستگی زنان برای حرف زدن در جامعه همچون مردان و لزوم شنیدن صدای آنها و ضرورت ارزش قائل شدن برای زنان در جامعه اشاره داشت.

خانم شریاف کیراندا، استاد دانشگاه ماکرره از دیگر سخنران این نشست بود که نکاتی را در خصوص ضرورت آموزش کافی در ابعاد مختلف برای زنان به عنوان رمز موفقیت آنها، لزوم انگیزه آفرینی برای زنان جهت افزایش نقش آنها در جامعه، ضرورت برنامه ریزی لازم و همکاری مناسب در راستای برابری جنسیتی مطرحکرد.

لزوم توانمندسازی زنان و  تشویق به سوادآموزی در جوامع روستایی

در ادامه، خانم راچل واساگالی، استاد دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) لزوم تقسیم کار میان مردان و زنان در خانواده، ضرورت گرمابخشی و شادابی خانواده به عنوان ستون فقرات جامعه و داشتن نگاه مساوی به مردان و زنان در جامعه را بیان کرد.

خانم شریک انداگیره، استاد دانشگاه اسلامی اوگاندا (IUIU) مهمترین چالش‌های پیش روی زنان در اوگاندا همچون عزت نفس، سلامت جسم و روان و نیاز آنها به مشاوره و راهنمایی در ابعاد مختلف را بررسی کرد و شفیق موتگوله، استاد دانشگاه کیامبوگو اوگاندا توانمندسازی زنان در جوامع روستایی و تشویق آنان به سوادآموزی و بهره مندی از آموزش به روز را یادآور شد.

در پایان این نشست علمی، مجید صفار، سفیر جمهوری اسلامی ایران با تبریک روز جهانی زن، به این نکته اشاره کرد که در ایران هر ساله علاوه بر روز جهانی زن، روز ملی زن نیز همزمان با روز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) برگزار می‌شود.

وی بخشی از منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت امام خامنه‌ای(حفظه الله) در خصوص روز زن و نقش زنان در خانواده و جامعه را قرائت کرد و از ارتقاء شأن و منزلت زنان در ایران پس از انقلاب اسلامی و نیز افزایش مشارکت اجتماعی آنها در مسئولیت‌های مختلف طی 45 سال گذشته سخن گفت.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved