-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/12/18 - 13:43
  • 327
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

سمینار( زن، فرهنگ دینی و جهان مدرن) به مناسبت روز جهانی زن در بلگراد برگزار شد

این رویداد در راستای آ افزایش آگاهی نسبت به مسائل زنان، به‌ویژه در حوزه‌هایی نظیر فرهنگ، دین و مشارکت در توسعه جوامع مدرن، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، یک سمینار مهم با عنوان "زن، فرهنگ دینی و جهان مدرن" در آستانه روز جهانی زن، در تاریخ 7 مارس، موافق با 17 اسفند ماه، در کتابخانه بزرگ شهر بلگراد با همکاری انجمن زنان فعال و رایزنی فرهنگی و انجمن زنان حزب سوسیالیست صربستان برگزار گردید.
سمینار زن، فرهنگ دینی و جهان نوین در بلگراد
  
 
در ابتدای این نشست خانم مونا یوسف اسپاهیچ رئیس انجمن "زنان خلاق و فعال" صربستان و مدرّس مدرسه دینی بلگراد ضمن خیر مقدم به مهمانان، از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان بخاطر حمایت از برگزاری نشست تقدیر و تشکر کرد و با اشاره به وقایع اسفبار فلسطین و حملات دولت غاصب و رنجی که مردم مظلوم گرفتار آن شده اند، به احترام شهدای جنگ اخیر فلسطین که اکثر قریب به اتفاق آنان را زنان و کودکان بی گناه تشکیل می دهند، یک دقیقه سکوت اعلام کرد. 
در ادامه خانم ها مونا یوسف اسپاهیچ، کارشناس ارشد علوم اسلامی و رئیس انجمن «زنان خلاق و فعال»،سوتلانا پروشفسکی، رئیس «انجمن قدرت و پیشرفت زنان (سسلای -CESLAJA )»، دانیلا مارکوویچ، الهیات شناس مسیحی و عضو انستیتوی مطالعات فرهنگ و مسیحیت و دکتر لیلا کریمی متخصص بهداشت باروری و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه ا… (عج) به ایراد سخن پرداختند.
اولین سخنران برنامه، سوتلنا پروشوسکی سخنان خود را با عنوان "جشن روز زن در هشتم ماه مارس نوعی مضحکه بازی، مد نگری یا نیاز مبرم" آغاز و در سخنان خود اشاره کرد که زن نماد تولد و بقای و نسل بشر در جهان است و بعنوان مادر، همسر و خواهر، با تلاش های خود همواره نقش محافظت از خانواده و حفظ حیات را برعهده داشته است، خیر و شر را بر خود خریده و همواره سعی بر این داشته که تکیه گاهی برای تک تک افراد خانواده اش باشد. در سخت ترین شرایط زندگی، در جنگ و آوارگی همواره در پی یاری آنها و مبارزه در مسیر دفاع از آزادی بوده است و بدین لحاظ شایان احترام است.
در ادامه دانیلا مارکوویچ از موسسه مطالعات فرهنگ و مسیحیت در بیانات خود از زن دیروز بعنوان الگوی امروز و فردا یاد کرد و اظهار داشت به نظر او در گذشته انسانها قانع تر بودند و نقش زن در خانواده و در جامعه تعریف شده و مشخص بود اما امروز در جهان معاصر زن تبدیل به کلاف سردرگمی شده است که نقش واقعی خود را رها و با انتخاب نقشهای متعدد، خود را در فشارهای غیر ضروری قرار می دهد که این باعث تحت فشار گرفتن خانواده و جامعه می شود.
مونا یوسف اسپاهیچ، در مورد زن در اسلام از دیدگاه قرآن و همچنین آفرینش انسان و هدف از خلق زن و مرد و ارزش و اعتبار و جایگاه آنان در دین اسلام صحبت به میان آورد.
دکتر لیلا کریمی متخصص بهداشت باروری و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه ا…(عج) ضمن اشاره به پیشرفت های بانوان در جمهوری اسلامی پس از انقلاب با ارائه آماری در زمینه های گوناگون به مقایسه این پیشرفتها با زمان قبل از انقلاب اسلامی از جمله در حوزه های علمی، هنری، ادبی، سیاسی و اقتصادی، آموزشی، ورزش، رسانه و اشتغال و بهداشت و درمان و حضور در عرصه قدرت و جایگاه تصمیم گیری پرداخت.
وی با تاکید بر شان و منش حضرت فاطمه(س) به عنوان الگوی نمونه زن مسلمان درعرصه خانواده و جامعه، فرازهایی از بیانات رهبر معظم جمهوری اسلامی مبنی برجایگاه زنان در نظام جمهوری اسلامی با اولویت حفظ کانون خانوادگی و نهاد خانواده را بیان کرد و گفت: دین اسلام شان و جایگاه والایی برای زنان قائل است. بر همین مبنا یکی از مهم‌ترین افتخارات ودستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران، هویت‌بخشی به زنان است که نیمی از جمعیت کشورمان را تشکیل می‌دهند. 
وی در ادامه سخنان خود همچنین به نقش و ازخودگذشتگی بانوان ایرانی در دوران دفاع مقدس و تلاش بی وقفه آنان دوش به دوش مردان اشاره نمود و نمونه هایی از زنان موفق ایرانی را معرفی کرد.
در انتها نیز مخاطبان پرسش های خود را مطرح کردند که سخنرانان به آنها پاسخ دادند.
 
 
. .

. .

تصاویر

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved