سارا فلاحی:
زنان در ارتقای تمدن نوین ایرانی - اسلامی نقش مؤثری دارند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و سخنگوی فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در وبینار بینالمللی «نقش زنان در ایجاد تمدن نوین جهانی» گفت: زنان در ارتقای تمدن نوین ایرانی - اسلامی نقش مؤثر و تاریخی ایفا میکنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت روز جهانی زن، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جاکارتا با همکاری کنگره بانوان اندونزی (کوانی)، وبینار بینالمللی تحت عنوان «نقش زنان در ایجاد تمدن نوین جهانی» با تأکید بر زنان شایسته ایران و اندونزی در بستر مجازی زوم برگزار کرد.
در این وبینار که نهادهای زیر مجموعه کوانی و انجمن تشکلهای زنان و آژانس همکاری تشکلهای زنان استانهای اندونزی مشارکت داشتند، خانم گیوو روبیانتو، رئیس کوانی در سخنانی، با اشاره به همکاریهای ایران و اندونزی گفت: سازمان زنان کوانی به عنوان بزرگ ترین و قدیمیترین سازمان بانوان در اندونزی از سال 1928 به انجمنی برای مبارزه برای کرامت و توانمندسازی زنان تبدیل شده است و نقطه عطف جنبش زنان در اندونزی بود.
وی گفت: کوانی بر 102 سازمان زنان با اعضای بیش از 90 میلیون نفر در سراسر اندونزی نظارت میکند و در این میان کوانی مبتکر سازمانهای بینالمللی مانند سازمان کنفدراسیون زنان آسیا است که از سال 1998 عضو دائمی سازمان ملل متحد بوده است.
خانم گیوو به سفر خود به ایران و شرکت در کنفرانس زنان تأثیرگذار جهان اشاره کرد و گفت: من پیشرفت و نوآوری زنان ایرانی را از نزدیک دیدم و این باعث خوشحالی بنده شد.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری وبینار بینالمللی «نقش زنان در ایجاد تمدن نوین جهانی» ابراز کرد: هدف از بزرگداشت روز جهانی زن دعوت از جهان برای شکستن تمامی تعصبات در جوامع، محیطهای کاری، مدارس و دانشگاهها برای دستیابی به برابری زنان است تا جهان نوع، عادلانه، فراگیر و عاری از تعصب، کلیشه و تبعیض شود.
فعالیت چشمگیر زنان ایرانی در حوزههای مختلف جامعه
محمدرضا ابراهیمی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی هم در سخنانی در این وبینار با ارائه مقاله تحت عنوان «نقش زنان در تمدن نوین جهانی» با محوریت زنان شایسته ایران و اندونزی گفت: هجمهها و تبلیغات رسانههای غربی نتوانسته جایگاه زنان را در نظام جمهوری اسلامی ایران تقلیل دهد.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در تعالی زنان در حوزههای مختلف نقش اساسی داشته است، افزود: مباحث مربوط به زنان همواره یکی از مباحث مهم و فراگیر در طول تاریخ اندیشهها بوده و در دوران معاصر، به دلایل مختلف، از رشد بیشتری در ایران و جهان برخوردار شده است. رویکرد معقول به مباحث این عرصه و دفاع منطقی از اندیشههای اسلامی درباره زنان، مستلزم آشنایی هر چه بیشتر با دیدگاههای اسلامی و غیراسلامی است که در این زمینه مطرح شدهاند.
رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی گفت: نقش و فعالیت زنان ایرانی در حوزههای پزشکی، تکنولوژیکی و فناوری نیز بسیار چشمگیر است و زنان با علوم نوین نیز منشاء اثرگذاری و پیشرفت بوده و هستند. آمارهای مرتبط با حضور موفق زنان کشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصههای مختلف اجتماعی، علمی، سیاسی، اقتصادی و ورزشی گواه نقشآفرینی مثبت این قشر اثرگذار جامعه است.
وی در پایان سخنانش، خاطرنشان کرد: در تشکیل تمدن جهانی هر یک از اعضای جامعه دارای نقش بوده و برحسب آن دارای تکالیفی هستند. زنان به عنوان نیمی از جامعه نیز باید در تحقق تمدن نوین منشا اثر بوده و وظیفه خود را در قبال تحقق آرمانهای انسانی جامعه عمل بپوشانند.
سخنران بعدی وبینار، مشیطه، معاون کوانی بخش امور دینی، حقوقی و حقوق بشر بود که به تاریخچه روز جهانی زن و جایگاه زن در گذشته در دوران یونان و روم تا قرن ششم میلادی اشاره و آغاز تظاهرات کارگران زن در نیویورک در سالهای 1857، 1907 و 1909 برای مطالبه برابری بیان کرد.
سارا فلاحی، سخنگوی فراکسیون زنان اظهار داشت: جنگ تمدنها، تمدنی باقی میماند که برای انسان، بما هو انسان، شان و جایگاهی والا قائل باشد؛ تمدنی که در آن آزادگی و عدالت به معنای واقعی متبلور باشد؛ تمدنی که در آن نگاه ابزاری و کالایی به انسان نباشد و انسانیت انسانها به گروگان ضد ارزشها در نیاید و قطعا و با توجه به درونمایه تمدن اسلامی، جهان و بشریت باید منتظر جهانی شدن این تمدن انسان ساز باشند.
وی با اشاره به اینکه ایرانیان یکی از ملتهای بزرگ جهان هستند که از بدو تاریخ اسلام تا کنون در گسترش و جهان شمول شدن آن نقش آفرین بودهاند، افزود : این دین تمدن ساز اسلام است که با نگاه مترقی خود که همه انسانها را از سرشت مشترک واحد میداند میتواند جهان را تحت تاثیر این نگاه انسانی خود قرار دهد و به جذب حداکثری انسانهای تشنه عدالت و آزادی بپردازد.
فلاحی عنوان کرد: یکی از مهمترین بالهای این تمدن انسان ساز، زنان و هویت مستقل آنها است. در جامعه ایران، زنان از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی رهبران جامعه هستند و در ارتقای تمدن نوین ایرانی - اسلامی نقش مؤثر و تاریخی ایفا میکنند.
وی اظهار داشت: تمدن جهانی بدون زن آن هم زنی که هویت انسانی مستقل دارد و آزادی و کرامتش به رسمیت شناخته شده است، شکل نخواهد گرفت. جهان آینده به صلح و عدالت بیشتر از هر چیز دیگری نیاز دارد و جنگ و زیاده خواهی و تبعیض مانع شکل گیری تمدن جهانی هستند و این تمدن بیش از هر زمان دیگری به حضور مؤثر زنان نیازمند است چون زنان نماد صلح، امنیت و مهرورزی هستند.
فلاحی تأکید کرد: در جهان عاری از جنگ و برای قوام تمدن جهانی، این زنان هستند که راهبران مصلح و ایثارگران بی ادعا و حاملان قدرت دانش هستند و میتوانند مسیر جنگ افروزی و بی عدالتی را ببندند.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.