وجیهه سامانی تأکید کرد:
حضور و مشارکت اجتماعی زنان ایرانی در مسیر پیشرفت کشور
نویسنده برگزیده کشورمان در نشست بینالمللی «جهان بانو» گفت: زنان ایرانی با حضور فعال و مشارکت اجتماعی در مسیر پیشرفت کشورمان گام برمیدارند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دومین روز از سلسله نشستهای بینالمللی «جهان بانو» اداره ارتباطات فرهنگی بینالمللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به سخنرانی خانم وجیهه سامانی، نویسنده برگزیده کشورمان و دبیر پانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد اختصاص یافت.
این نشست که صبح روز چهارشنبه (5 بهمنماه) در بستر مجازی اسکای روم آغاز شد، خانم وجیهه سامانی، نویسنده برگزیده کشور و دبیر پانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد به معرفی خود و چگونگی علاقهمندیاش به حوزه ادبیات و داستان نویسی پرداخت.
وی افزود: در دوران کودکی علاقه بسیاری به خواندن داستان داشتم و در مقطع تحصیلی دبستان، نقاشی تصویر میکشیدم و با تصویر مینوشتم. معلم من متوجه شد این تصاویر قصهای را روایت میکند و من را برای ادامه مسیر تشویق کرد.
سامانی اظهار داشت: در ادامه با مجلات مختلفی چون کیهان بچهها و سروش نوجوان آشنا شدم و به مطالعه آنها پرداختم و داستانهای خود را به این مجلات ارسال میکردم که اگر داستانم قابل قبول بود در مجلهها چاپ میشد. اتفاق این مهم، منجر به افزایش اعتماد به نفس من برای تداوم این مسیر شد.
این نویسنده کشورمان در این باره، گفت: در دوران نوجوان هم در کارگاههای مختلف داستان نویسی شرکت کردم و در سطح مدارس، منطقه و کشوری در مسابقات داستان نویسی حضور مییافتم و رفته رفته همه این عوامل باعث شد که مسیرم را به سمت داستان نویسی هدایت کنم.
وی همچنین، تأکید کرد: بنده در خانوادهای رشد کردم که پدر و مادرم اهل مطالعه بودند و شاید یکی از مشوقهای اصلی خانوادهام بودند. بعد از ازدواج هم همسرم حامی خوبی در مسیر نویسندگی بود.
دبیر پانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد در پاسخ به سوال برخی شرکتکنندگان خارجی حاضر در نشست در خصوص جایگاه زنان در کشورمان، ادامه داد: شرایط لازم برای اکثر زنان ایرانی فراهم است که در جامعه حضور یابند، به طور مثال در چند سال اخیر، تعداد پذیرفته شدگان دختر در کنکور دانشگاههای ایران بیش از پسران است. ما امروز مفتخریم که زنان پزشک، مهندس، مخترع و کاشف خوبی داریم که در تمام عرصههای اجتماعی حضور فعال دارند.
سامانی اضافه کرد: پس قطعا شرایط خوبی مهیا بوده است که بانوان کشورمان توانستند حضور اجتماعی داشته باشند و با حضور فعال خود در مسیر پیشرفت کشور گام بردارند، بنابر این آن چیزی که علیه جمهوری اسلامی ایران نسبت به زنان کشورمان به جهان مخابره میشود با واقعیت کشورمان برابری نمیکند.
وی کتابهای «خواب باران»، «آن مرد با باران میآید»، «بادبادکها»، «عروس آسمان»، «تو را من چشم در راهم»، «عطر یاس»، «بخوان به نام مهر»، «گزیده ادبیات معاصر»، «مثل یک رویا» و «پرستوها» از آثار به چاپ رسیده خود مطرح کرد که اغلب آنان به زبانهای روسی، سانسکریت، ترکی استانبولی، عربی، اردو و کردی ترجمه شدهاند.
این نویسنده کشورمان به معرفی کتاب «آن مرد با باران میآید» پرداخت و گفت: این کتاب روایت داستانی زندگی یک خانواده طبقه متوسط است که به حوادث چهار ماهه پایانی انقلاب اسلامی میپردازد که شخصیت اصلی این رمان یک نوجوان است.
وی افزود: این کتاب مورد توجه و عنایت مقام معظم رهبری قرار گرفت و در سال 1398 یک یادداشتی در باره موضوع کتاب نوشتند و در آن اشاره کردند که داستان جذاب بوده و مورد توجهشان قرار گرفته است.
سامانی بیان کرد: هماکنون در حال نگارش آخرین رمانم هستم که موضوع آن عاشقانه اجتماعی است و به زودی معرفی و چاپ میشود.
بنابر اعلام این خبر، بخش دوم این نشست مجازی عصر همان روز با سخنرانی خانم فریسا نکومنشراد، ورزشکار (غواص، معلم خلبان، رکورد دار گینس در ورزشهای هوایی و دریایی) برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.