-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/10/06 - 14:48
  • 553
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری زنان ایرانی در هند

به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در دهلی‌نو، جشنواره فرهنگی و هنری زنان ایرانی برگزار و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو با هماهنگی اداره هماهنگی امور زنان معاونت توسعه همکاری‌های فرهنگی هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاونت امور زنان ریاست جمهوری، مراسم افتتاحیه جشنواره فرهنگی و هنری زنان ایرانی با حضور و سخنرانی مدیر کل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، ایرج الهی، سفیر و محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو، فاروق، از اندیشمندان مسلمان هندی، خانم میرهاشمی، استاد دانشگاه الزهرا(س) و جمعی از بانوان و علاقه‌مندان در محل رایزنی فرهنگی برگزار شد.

این برنامه با برپایی نمایشگاه هنری دو تن از هنرمندان زن اعزامی از کشورمان و 60 پوستر ترجمه انگلیسی و اردو در معرفی دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان و مجموعه‌ای عکس‌های مربوط به حضور زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی همراه بود.

ربانی، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی، اظهار داشت: امروزه تصویر زن مسلمان تحت تاثیر دو خوانش متضاد مربوط به نگاه افراط گرایان مسلمان که علیرغم پیشرفت‌ها و تحولات انسان در عصر مدرنیته هنوز زن را محروم از آموزش و حضور در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی می‌دانند و گروه متاثر از تفکر غربی که اسلام و ارزش‌های ملی شرقی را فاقد کارآیی در دستیابی زن مسلمان به جایگاه خود دانسته و تنها راه تعالی و پیشرفت زن را پیروی از مدل و الگوهای غربی می‌دانند، قرار گرفته است.

وی افزود: انقلاب اسلامی راه سومی را ارائه داد مبنی بر اینکه اسلام و ارزش‌های اسلامی همواره قابلیت تحول آفرینی و ارتقاء جایگاه زن را داشته و زن مسلمان می‌تواند بر پایه هویت دینی و ملی خود دوشادوش مرد بلکه مؤثرتر از او در همه صحنه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نقش آفرینی کند.

رایزن فرهنگی کشورمان به ظرفیت‌ها و فرصت‌های مربوط به زنان در مناسبات ایران و هند اشاره و اظهار امیدواری کرد با افزایش و توسعه تعاملات حوزه زنان و شکل‌گیری درک واقعی از این ظرفیت بتوان تصویر و درک درست‌تری از مسائل زنان و همکاری‌های مشترک در این حوزه بین دو ملت شکل گیرد.

وی خاطرنشان کرد: رسانه‌های غربی تلاش دارند تا با خوانش غلط خود از جایگاه زن در اسلام و نادیده‌انگاری مزیت‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زنان، ضمن ارائه تصویر منفی از زنان ایران در اذهان مخاطبان مانع از توسعه تعاملات و همکاری‌ها با ایران شوند.

ربانی برپایی جشنواره فرهنگی و هنری زنان ایرانی و حضور زنان فرهیخته و هنرمند ایرانی در هند را فرصت مناسبی جهت آشنایی هرچه بیشتر جامعه هند با واقعیت زنان در ایران معاصر خواند.

خانم خدیجه کریمی، مدیرکل بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، دیگر سخنران این برنامه بود. وی آمار جامعی از وضعیت زنان ایرانی در حوزه‌های مختلف علمی، بهداشت، ورزش، سینما و ... ارایه کرد.

ایرج الهی، سفیر کشورمان نیز در این مراسم با تأکید بر سعی و تلاش رسانه‌های غربی در القای تصویر کذب از وضعیت جامعه ایران بویژه زنان، از همه مردم به ویژه جامعه هند خواست که اخبار موثق را از منابع قابل اعتماد دنبال کنند و بدانند که واقعیت چنان نیست که رسانه‌های غربی پوشش و انعکاس می دهند.

وی ضمن تشریح برخی دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان ابراز امیدواری کرد زنان ایران و هند بیش از گذشته در مسیر توسعه و گسترش مناسبات ایران و هند سهم مؤثری برعهده گیرند.

خانم زهرا سادات میر هاشمی با تأکید بر اینکه کودکان ایرانی از همان اوان کودکی با خواندن داستان‌های کلیله و دمنه با فرهنگ هند آشنا می‌شوند، گفت: دو تمدن ایران و هند را باید خواهر یکدیگر نامید و این خواهری در بناهای تاریخی کشور هند مشاهده می‌شود که نشان از فرهنگ نزدیک دو کشور است.

وی به ظرفیت‌های همکاری زنان دو کشور ایران و هند اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه‌های همکاری باید بین دانشگاه‌های مختلف هند و ایران امضا شود و کلاس‌هایی حتی به صورت مجازی می‌تواند برگزار شود.

فاروق، از اندیشمندان مسلمان و رئیس شرکت بزرگ دارویی هیمالیا برپایی این جشنواره فرهنگی هنری را زمینه‌ای برای آشنایی هر چه بیشتر مردم هند با پیشرفت‌ها و دستاوردهای علمی و اجتماعی زنان هند خواند.

در بخش پایانی برنامه  شرکت کنندگان از نمایشگاه پیشرفت‌ها و وضعیت زنان ایران بازدید کردند و خانم فاطمه زارعی و سپیده اشرفی از خوشنویسان و تذهیب‌کاران ایرانی به ارایه آثار خود پرداختند.

برگزاری کنفرانس «نقش زنان مسلمان در عصرحاضر» از دیگر اقدامات رایزنی فرهنگی کشورمان در دهلی‌نو بود و جمعی از اساتید و محققان زن ایرانی و هندی به بررسی جایگاه و نقش زنان مسلمان پرداختند.

همچنین، از دو کتاب مهم در زمینه ادبیات فارسی از جمله کتاب «شاعرات مشهور فارسی اثر دکترآر.ایم. چوپرا»، رییس پیشین ایران سوسایتی کلکته و کتاب درباره روابط فرهنگی، معماری و فلسفی ایران و هند اثر دکترآر.ایم. چوپرا رونمایی به عمل آمد.

در پایان، اجرای سرود توسط دختران مسلمان نویدا و برپایی نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب از آثار هنرمندان ایرانی اعزامی از تهران به نمایش درآمد.

هیأت زنان جمهوری اسلامی ایران با حضور در محل کمیسیون ملی زنان هند با خانم ریکا شارما، رئیس این کمیسیون و 25 تن دیگر از اعضاء این کمیسیون نشست مشترکی داشته و پیرامون موضوع زنان در دو کشور گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

در این نشست، وضعیت و جایگاه زن در نظام حقوقی اسلام بررسی و به پرسش‌های اعضاء کمیسیون ملی زنان هند در خصوص قوانین حجاب، تعدد زوجات و طلاق و ارث در ایران و اسلام پاسخ داده شد.

در ادامه، این هیأت ایرانی با مسئولین و اعضاء شاخه زنان جماعت اسلامی هند دیدار کردند. خانم عایشه، مسئول شاخه زنان جماعت اسلامی به تشریح فعالیت‌های شاخه زنان جماعت اسلامی در حوزه‌های آموزشی، خانواده وتربیت، کودکان ،تحقیقات ،تبلیغ دین، فعالیت های تربیتی، بخش‌های آی تی و شبکه‌های اجتماعی پرداخت.

خانم کریمی نیز در سخنانی، با اشاره به فضاسازی رسانه‌های غربی در خصوص وضعیت زنان در ایران به تفصیل به تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زنان پرداخت.

خانم میرهاشمی در خصوص سهم زنان در سیاست و مدیریت در نظام حقوقی اسلام و حق رای زنان و مشارکت اجتماعی آن در فقه اسلامی و قوانین حقوقی پرداخت و در خصوص آسیب‌های تقدم حقوق بر اخلاق نیز توضیح داد.

همزمان با حضور هیأت زنان جمهوری اسلامی ایران در هند و به ابتکار رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو، نشست مطبوعاتی با حضور بیش از 50 تن از اصحاب رسانه از روزنامه‌ها، شبکه‌های تلویزیونی و شبکه‌های کابلی و اجتماعی فعال هند در محل رایزنی فرهنگی کشورمان برگزار شد.

در این نشست، به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه توانمندی‌های زنان پرداخته شد و خبرنگاران به طور مستقیم پرسش‌های خود را در ارتباط با مسایل ایران مطرح کردند.

برگزاری نشست مشترک هیأت زنان با رئیس و اعضاء مرکز مطالعات زنان دانشگاه علیگر و بررسی راه‌های توسعه همکاری علمی و دانشگاهی بین دو کشور ایران و هند، برگزاری نشست نقش زن مسلمان در دوره معاصر در دانشگاه علیگر، برگزاری نشست همکاری علمی و دانشگاهی هند و ایران در حوزه زنان در مرکز مطالعات ایران و آسیای مرکزی، دانشگاه جواهر لعل نهرو، دهلی، برپایی نمایشگاه و کارگاه خوشنویسی و تذهیب در گالری هنر دانشگاه اسلامی علیگر، برپایی مراسم جشن شب یلدا در رایزنی فرهنگی ایران در دهلی‌نو، برگزاری نشست و نمایشگاه زنان جمهوری اسلامی ایران در حیدر آباد هند و گفت‌وگوهای رسانه‌ای از دیگر رویدادهای فرهنگی این ایام بود.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved