• 1403/11/29 - 09:14
  • 198
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اعطای مدال سعدی و تشویق دانشجویان برتر زبان و ادبیات فارسی در لاهور

با توجه به اهمیت تقویت زبان و ادبیات فارسی و طراحی مدال سعدی به دانشجویان برتر زبان فارسی، نشستی با حضور اصغر مسعودی، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور و رؤسای گروه‌های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه‌های این شهر برگزار شد.

مسعودی در این نشست، بیان کرد: خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راستای ترویج زبان و ادبیات فارسی و تشویق دانشجویان علاقه‌مند، تصمیم گرفته است مدال ویژه‌ای به نام «مدال سعدی» و کمک هزینه تحصیلی را به دانشجویان ممتاز این رشته در تمامی مقاطع تحصیلی اعطا کند.

وی ادامه داد: این مدال به دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، پیش‌دکتری و افرادیکه موفق به تکمیل مدرک دکتری خود می‌شوند، اعطا خواهد شد.

مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور افزود: در این سه دانشگاه، مجموعاً بیش از ۳۵۰ دانشجو در رشته زبان و ادبیات فارسی در حال تحصیل هستند. وجود این تعداد دانشجو نشان‌دهنده جایگاه قابل توجه زبان فارسی در این شهر تاریخی است.

در جریان این نشست، مسعودی با محمد ناصر، رئیس گروه زبان فارسی دانشگاه پنجاب، خانم فلیحه زهرا کاظمی، رئیس گروه زبان فارسی دانشگاه بانوان لاهور و صابر، استاد زبان فارسی دانشگاه پنجاب تبادل نظر کردند.

در این دیدارها، موضوعات متعددی از جمله روش‌های تشویق دانشجویان، برنامه‌های مشترک فرهنگی و آموزشی و راهکارهای تقویت علاقه‌مندی به زبان فارسی در میان نسل جوان مورد بحث قرار گرفت.

زبان فارسی بخش جدایی‌ناپذیری از فرهنگ و تاریخ مشترک ایران و پاکستان است

مسعودی ضمن تقدیر از تلاش‌های رؤسای گروه‌های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه‌های لاهور، بر اهمیت زبان فارسی به‌عنوان پلی فرهنگی میان ایران و پاکستان تأکید کرد.

وی با اشاره به تاریخ مشترک و پیوندهای عمیق فرهنگی دو کشور گفت: زبان فارسی بخش جدایی‌ناپذیری از فرهنگ و تاریخ مشترک ایران و پاکستان است. این زبان قرن‌ها زبان علم، ادب و دیپلماسی در این منطقه بوده و همچنان نقش مهمی در ارتقای روابط فرهنگی و علمی ایفا می‌کند.

وی ابراز کرد: خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران متعهد است تا با ارائه حمایت‌های علمی و مالی، دانشجویان و علاقه‌مندان به این زبان را برای ادامه این میراث گرانبها تشویق کند.

مسعودی با بیان این ‌که تشویق دانشجویان برتر یکی از مهم‌ترین ابزارها برای ارتقای جایگاه زبان فارسی است، افزود: اعطای مدال سعدی، تشویق دانشجویان برتر و کمک هزینه تحصیلی اقدامی نمادین و در عین حال عملی است که می‌تواند تأثیر بسزایی در انگیزه‌بخشی به دانشجویان داشته باشد.

وی عنوان داشت: امیدواریم این مدال به یک سنت سالانه در دانشگاه‌های لاهور تبدیل شود و دانشجویان بیشتری را به سمت تلاش و موفقیت در این رشته هدایت کند.

ناصر، رئیس گروه زبان فارسی دانشگاه پنجاب، پیشنهاد داد که مدالی ایرانی به ثبت دانشگاه برسد و در مراسم رسمی اعطای مدارک فارغ‌التحصیلی، به دانشجوی برتر مقطع کارشناسی ارشد زبان فارسی اعطا شود.

وی افزود: این اقدام نمادی ماندگار از همکاری‌های فرهنگی ایران و پاکستان خواهد بود و می‌تواند با هزینه‌ای اندک اجرایی شود.

فلیحه زهرا کاظمی، رئیس گروه زبان فارسی دانشگاه بانوان لاهور پیشنهاد داد که تشویق‌ها می‌تواند با حمایت‌های مالی به دانشجویان بی‌بضاعت نیز صورت یابد. بورسیه‌های تحصیلی به دانشجویان نیازمند، فرصتی خواهد بود تا افرادی که به دلیل مشکلات مالی از تحصیل بازمانده‌اند، بتوانند ادامه تحصیل دهند و به اهداف علمی خود دست یابند.

در پایان این نشست، با ثبت اعطای مدال سعدی خانه فرهنگ در هیات رئیسه دانشگاه، هر سال طی مراسمی رسمی، مدال سعدی به دانشجویان ممتاز تمامی مقاطع تحصیلی در دانشگاه‌های پنجاب، جی سی و بانوان لاهور اعطا خواهد شد.

اقدامات لازم برای ثبت یک مدال رسمی ایرانی در دانشگاه پنجاب آغاز خواهد شد. خانه فرهنگ ایران و گروه‌های زبان فارسی دانشگاه‌ها توافق کردند که برنامه‌های فرهنگی و آموزشی مشترک بیشتری برگزار کنند تا دانشجویان بیشتری به زبان فارسی جذب شوند.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.