logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/11/17 - 14:53
  • 252
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در شیراز؛

یازدهمین دوره همایش روابط فرهنگی تاریخی ایران و ترکیه برگزار می‌شود

با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و بنیاد تاریخ ترک، یازدهمین دوره همایش روابط فرهنگی تاریخی ایران و ترکیه در شهر شیراز برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سید قاسم ناظمی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه و پروفسور یوکسل اوزگن، رئیس بنیاد تاریخ ترک دیدار و درباره همکاری‌های دوجانبه گفت‌وگو کردند.

ناظمی با اشاره به مسائل فرهنگی و تداوم همکاری‌ها بین دو نهاد، اظهار داشت: در سفر اخیر رئیس جمهور اسلامی ایران به ترکیه چندین سند همکاری به امضا رسید که دو سند درباره همکاری‌های فرهنگی بود. یکی از این دو سند، اعلام سال 2025 به عنوان «سال فرهنگی ایران و ترکیه» است.

رایزن فرهنگی کشورمان در ترکیه به سابقه همکاری‌های فرهنگی دو کشور، افزود: براساس سند امضا شده برای سال 2025، ضرورت دارد نهادهای فرهنگی دو کشور با تدوین برنامه‌های متنوع فرهنگی برای برگزاری هرچه بهتر سال فرهنگی آماده باشند.

وی همچنین، گفت: رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد در برگزاری برخی برنامه‌های فرهنگی مانند جشن نوروز، کشورهای حوزه نوروز را در این برنامه‌ها مشارکت دهد که انتظار داریم که نهادهای فرهنگی ترکیه نیز در برگزاری اینگونه برنامه‌ها ما را یاری دهند.

وی اذعان کرد: یکی از برنامه‌های علمی و فرهنگی که سال‌هاست بین رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و بنیاد تاریخ ترک به صورت دور‌ه‌ای برگزار می‌شود، همایش روابط تاریخی فرهنگی ایران و ترکیه است که ‌تاکنون ده دوره آن برگزار شده و در دوره جدید جمهوری اسلامی ایران در شهر شیراز میزبان این همایش خواهد بود.

رایزن فرهنگی کشورمان در ترکیه با بیان اینکه در همایش‌های قبلی عمدتا موضوعات و محورهای تاریخی کار شده است، اظهار داشت: باید محورهای جدید و به روز را انتخاب کرد تا از نقطه نظرات ارائه دهندگان مقالات برای تحکیم روابط فرهنگی امروز دو کشور بهره‌مند شویم.

پروفسور یوکسل اوزگن، رئیس بنیاد تاریخ ترک نیز در سخنانی، روابط تاریخی ایران و ترکیه را با اهمیت توصیف کرد و گفت: روابط دو کشور همانگونه که در گذشته مهم بود، امروز نیز بسیار مهم است. اگرچه در طول تاریخ فراز و نشیب در روابط سیاسی بین دولت‌ها وجود داشته اما روابط فرهنگی همواره تداوم داشته است و از این جهت ما ناگزیر به داشتن روابط فرهنگی با یکدیگر مستقل از سیاست هستیم.

وی با بیان اینکه همایش روابط تاریخ و فرهنگی که بیش از دو دهه است توسط دو نهاد برگزار می‌شود، اکنون دیگر نهادینه شده است، افزود: زمینه همکاری‌های فیمابین فراهم است و ما نیز با عزم راسخ در صدد تداوم این همکاری‌ها هستیم.

پروفسور یوکسل اوزگن با اشاره به نامگذاری سال 2025 به عنوان سال فرهنگی ایران و ترکیه افزود: بنیاد تاریخ ترک در چهارچوب امکانات و وظایف تعریف شده آمادگی مشارکت در برگزاری برنامه‌های سال فرهنگی دو کشور را دارد.

وی ضمن موافقت با پیشنهاد رایزن فرهنگی کشورمان در خصوص تعیین محورهای به روز و کارآمد برای روابط فعلی دو کشور، افزود: برای تحقق این هدف می‌توان در موضوعات به روز تحت محور اصلی تاریخ، فرهنگ و زبان درخواست ارائه مقاله بدهیم و به همین منظور ضرورت دارد تا در اسرع وقت مکاتبات لازم را برای شروع کار اقدام کنیم.

در پایان این دیدار مقرر شد؛ طرفین طی روزهای آینده در خصوص ارائه محورهای پیشنهادی خود برای همایش شیراز اقدام و برنامه ریزی لازم را برای برگزاری باشکوه دوره جدید این همایش معمول دارند.

انتهای پیام/

 

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved