-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/11/01 - 07:31
  • 213
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گرامیداشت پانزدهمین سالگرد درگذشت علامه حسین علی محفوظ در بغداد

مراسم گرامیداشت پانزدهمین سالگرد درگذشت علامه حسین علی محفوظ با حضور نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران به همت وزارت فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی عراق و به میزبانی خانه امور فرهنگی عمومی در بغداد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت وزارت فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی جمهوری عراق و به میزبانی عارف الساعدی، مدیرکل خانه امور فرهنگی عمومی، مراسم یادبود و همایش علمی به مناسبت پانزدهمین سالگرد درگذشت علامه حسین علی محفوظ با حضور ناصر الاسدی، مشاور نخست وزیر و استاد ئاوات حسن امین، رئیس فرهنگ و انتشارات کردی، انور عباس مجید، استاد دانشگاه بغداد و جمعی از نویسندگان، دانشگاهیان، روشنفکران، نمایندگان مردم شهر کاظمین برگزار شد.

محمدجواد نجفی، مسئول علمی و دانشگاهی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد و مهدی ییلاقی، استاد مدعو زبان و ادبیات فارسی رایزنی فرهنگی ایران از دانشگاه فردوسی مشهد برای ادای احترام به مقام علمی آن استاد فقید در این مراسم حضور یافتند.

این مراسم یادبود شامل قرائت یادداشتی درباره احوال و آثار محفوظ و شعرخوانی شاعران رعد موسی الدخیل و محسن حسن الموسوی بود.

پس از آن، عارف السعدی، مدیر این همایش، ادای دین به این عالم بزرگ را مهمترین دلیل برگزاری این نشست دانست، چراکه وی یکی از نمادهای اندیشه، فرهنگ و دانش است.

نبیله عبدالمنعم داود، رئیس مرکز احیای میراث علمی نیز در سخنانی، در مورد این محقق فقید وی را اسوه و الگو توصیف کرد و کسی که بخش شرق شناسی را در دانشکده هنر و زبان که نسل‌های زیادی از آن فارغ التحصیل شدند، تأسیس کرد.

زاهد البیاتی به تواضع و سعه صدر علامه محفوظ اشاره کردند که به او اجازه می‌داد با همه گروه‌ها و اقلیت‌ها به گفت‌وگو بنشیند.

در بخش دوم این همایش به پیشگامی حسین علی محفوظ در ادبیات تطبیق اشاره شد. مرحوم محفوظ نخستین دانش‌آموختۀ دکتری غیر ایرانی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران بود و رسالۀ او در مورد مطالعۀ تطبیقی اشعار سعدی شیرازی و متنبی جزو نخستین مطالعات علمی ادبیات تطبیقی در جهان عرب محسوب می‌شود.

در ادامه، محمد عیسی الخاقانی، عبدالکریم الدباغ، طاهر الاسدی و استاد حیدر کاظم الجبوری هر یک به گوشه‌هایی از حیات علمی و عملی و میراث معنوی علامه محفوظ اشاره کردند.

در پایان این مراسم، کتاب زندگی‌نامۀ علامه حسین علی محفوظ با عنوان «بین  قباب التجلّی و صومعة النقاء» با امضای نویسندۀ آن  نجاة عبدالله، بین حاضران توزیع شد. همچنین، خانه فرهنگ عراق چاپ کامل آثار این پژوهش‌گر فقید را که مشتمل بر 15 جلد است، رونمایی کرد.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved