-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/01/03 - 05:33
  • 305
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

کنفرانس" تقریب مذاهب اسلامی و استحکام پاکستان" برگزار شد

 

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،به همت شورای امامیه ایالت خیبرپختونخوا، کنفرانس" تقریب مذاهب اسلامی و استحکام پاکستان"باحضور: مهران اسکندریان، رییس خانه فرهنگ ج.ا.ایران، علامه سید شهنشاه نقوی، عضو ارشد شورای علمای شیعه پاکستان، اقبال ظفرجهکرا، حکمران اسبق ایالت، سید اظهر علی شاه، رییس شورای امامیه ایالت خیبرپختونخوا، مولانا حمدالله جان، عضو ارشد حزب جماعت اسلامی ایالت خیبرپختونخوا، فیاض علی شاه، عضو مجلس عالی شورای امامیه، علامه سید صفدر علی شاه، عضو شورای نگران تحریک حسینی پاراچنار، اخترعلی شاه، رییس اسبق پلیس ایالت خیبرپختونخوا، مولانا اقبال شاه حیدری، رییس جمعیت علمای اسلام(ف)، علامه احمد علی روحانی، مسئول روابط عمومی مجلس علمای اهل بیت(ع) پاراچنار، سید هاشم رضا، عضو شورای علمای شیعه هنگو، علامه سید ذکی الحسن، خطیب و امام جماعت مسجد علی اکبر پیشاور، درکانون خبرنگاران پیشاور برگزار گردید.

مهران اسکندریان، رییس خانه فرهنگ ج.ا.ایران، با قرائت آیه شریفه "انّ اللّه لا یغیّرما بقومٍ حتّى یغیّروا ما بانفسهم واذا اراد اللّه بقومٍ سوءًا فلا مردّ له" و خواندن شعرمعروف رحمان بابا، حافظ شیرازی پشتون ها به زبان پشتو در مدح حضرت محمد(ص) و قدردانی از برگزارکنندگان این کنفرانس باشکوه وحدت آفرین و مهمانان معزز شرکت کننده اظهارداشت: در ابتدا بایستی بگویم آیات قرآنی و احادیث و روایات متعددی مبنی بر اتحاد و همدلی و دوری ازتفرقه مسلمانان از نبی مکرم اسلام(ص) به صراحت بیان شده است. و بی شک فاصله گرفتن امت اسلامی از فرامین و دستورات قرآن کریم، سبب عقب ماندگی مسلمانان و تسلط بیگانگان بر بسیاری از کشورهای اسلامی شده و اگر امروز مسلمانان تنها به آیه شریفه قرآنی"واعتصموا بحبل الله جمیعًاولاتفرقوا" عمل نمایند، از این مشکلات با افتخار و سربلندی برون خواهند شد. 

رییس خانه فرهنگ ج.ا.ایران گفت: در قرآن کریم واژه هایی به طور مستقیم و یا غیرمستقیم برموضوع وحدت ازجمله: اعتصام، تعاون، اصلاح، تألیف قلوب، امت واحده، اخوت، صبغة الله و حزب الله و غیره بیان شده که اهمیت این موضوع را برای تمام مسلمان روشن نموده است. و لذا مسلمانان جهان بایستی برای رسیدن به وحدت واقعی اسلامی، اتحاد امت و به اصطلاح قرآن کریم تشکیل"یک امت واحده" گام های عملی برداشته و با تکیه بر مشترکات فراوان و آگاهی بخشی جامعه مسلمانان، دنیایی سراسر امن و آرامش را بوجود آورند.

مهران اسکندریان افزود: درست است، اختلافات فکری، اندکی در بین فرق اسلامی وجود داشته، اما علمای آگاه و با بصیرت می‌توانند با تکیه بر اشتراکات مهم و اساسی مسلمانان با گفتگوهای سازنده و راه گشا، اختلافات اندک را نادیده گرفته و بر بی اثر کردن آن در مسیر رسیدن به هدف بزرگ، که همانا تشکیل امت واحده و عمل به فرمان خداوند باری تعالی در قرآن کریم می باشد، تلاش نمایند. و یقیناً موفقیت و پیشرفت کشورهای اسلامی درتمام زمینه ها، زمانی محقق خواهد شد که با تکیه بر آموزه های دینی و اتحاد عملی گام برداشت.  

 

 

 

وی درپایان با آرزوی استعانت از آیه شریفه"واعتصموا بحبل الله جمیعًاولاتفرقوا" گفت: امیدواریم در سایه تشکیل امت واحده، شاهد جهانی امن، همراه با صلح و آرامش باشیم.

علامه سید شهنشاه نقوی، عضو ارشد شورای علمای شیعه پاکستان، دربخشی ازسخنان خود با اشاره به منشاء اختلافات فقهی و مذهبی در بین فرق اسلامی اظهار داشت: پس از پیامبراکرم(ص) با قطع شدن منبع وحی درتفسیر قرآن، تشریح روایات و احادیث اختلافاتی در زمان اصحاب وجود داشته و این اختلافات ادامه یافته و این امر سبب بوجود آمدن مکاتب فقهی مختلفی گردیده است. و لذا نادیده گرفتن اختلافات فقهی واقع بینانه نبوده و انکار واقعیت تفاوت دیدگاه های اجتهادی قابل انکار نمی باشد. 

وی با نقل خاطره ای از ملاقات با پاپ گفت: در این ملاقات زمانیکه از بنده پرسیدند شما به عنوان نماینده شیعه در این ملاقات حضور دارید؟ در پاسخ عرض نمودم بنده به عنوان مسلمان و نماینده شیعه و سنی حضور دارم، منظور بنده از این پاسخ این بود، که درمقابل بیگانگان نباید تفاوت های جزئی خود را نشان دهیم، بلکه بایستی به هویت واحد خود تاکید نمود و درحقیقت این مفهوم اصلی وحدت و اتحاد واقعی می باشد.

علامه سید شهنشاه نقوی گفت: علما موظفند با تبیین صحیح مسایل اختلافی مذاهب، مردم را از تفرقه و اختلافات که منجر به کشت و کشتار می گردد، دور نگه داشته و آنان را به سوی وحدت و امت واحده هدایت نمایند.

اقبال ظفر جهکرا، حکمران اسبق ایالت خیبرپختونخوا، با تاکید بر موضوع کنفرانس اظهار داشت: موضوع این کنفرانس خود بیانگر حقیقت بوده و هرشخصی بایستی این را بداند که استحکام، توسعه و پیشرفت پاکستان زمانی ممکن خواهد بود که تمام مذاهب اسلامی با اتحاد و همدلی درکنار یکدیگر برای استحکام و ثبات کشور قدم برداشته و توطئه های دشمنان را به ویژه در موضوع تفرقه و خصومت بین مسلمانان خنثی نمایند. 

حکمران اسبق ایالت خیبرپختونخوا بیان داشت: نیازی به طرح دلایل و جستجو درقرآن و احادیث درخصوص وحدت نبوده، چرا که این مسئله کاملا عقلی بوده و هر انسان عاقلی اختلاف را مایه ضعف و نابودی دانسته و اتحاد، وحدت و تقریب را مایه برکت، پیشرفت و توسعه می داند.

 

 

وی افزود: وحدت جهان اسلام، تقویت انسجام و اتحاد میان ملل اسلامی علیه دسیسه های دشمنان و تلاش قدرت‌های استکباری برای برافروختن آتش تفرقه را می توان با همکاری مذاهب و حوزه‌های دینی و قرآنی و همچنین ترویج آن در میان مردم اسباب نزدیکی فرق اسلامی را فراهم آورد.

سخنران دیگر، سید اظهر علی شاه، رییس محترم شورای امامیه، مولانا حمدالله جان، عضو ارشد حزب جماعت اسلامی ایالت خیبرپختونخوا، فیاض علی شاه، عضو مجلس عالی شورای امامیه، علامه صفدر علی شاه، عضو شورای نگران تحریک حسینی پاراچنار، اختر علی شاه، رییس اسبق پلیس ایالت خیبرپختونخوا، مولانا اقبال شاه حیدری، جمعیت علمای اسلام(ف)، علامه احمد علی روحانی، مسئول روابط عمومی مجلس علمای اهل بیت(ع) پاراچنار در سخنان خود، با قدردانی از نقش محوری مرجعیت و جامعه روحانیت جمهوری اسلامی ایران برای ترویج وحدت و برائت از تلاش ‌های ضد اسلامی و تاکید برگام ‌های هماهنگ برای خنثی ‌سازی طرح دشمنان و همچنین توطئه دشمنان مشترک، لزوم تقویت جبهه مشترک علیه پدیده اسلام هراسی، تکفیر و افراط گرایی اظهار داشتند: برخی تلاش‌ ها برای بر افروختن آتش فرقه گرایی درپاکستان و ایجاد درگیری‌ های خونین میان جامعه شیعیان و اهل تسنن در این کشور و عکس العمل به موقع دولت و جامعه مذهبی برای خنثی‌ سازی این توطئه ها، تفاهم میان علمای شیعه و سنی ضروری بوده و این امر جز با برگزاری چنین برنامه هایی میسر نخواهد شد. 

آنان گفتند: قرآن کریم در آیات متعددی به موضوع وحدت پرداخته و آن را می توان اساسی ترین موضوع هدف جامعه اسلامی قرار داد، یکی از مشترکات تمام مذاهب اسلامی تشکیل جامعه اسلامی برای مسلمانان می باشد که در آن اختلافی در میان هیچ فرقی وجود نداشته باشد و تمام فرق خواهان جامعه ای باشندکه در آن تمام احکام و دستورات براساس 

 

 

 

 

قوانین اسلامی اجرا گردند. لذا برای تشکیل امت واحده راهی نیست، جز آنکه تمام فرق زیر پرچم وحدت اسلامی گرد هم بیایند. 

سخنرانان افزودند: قرآن کریم در آیات صریحاً وحدت میان مسلمانان و یکپارچه شدن علیه دشمنان را بیان نموده است، آنجا که قرآن کریم می فرماید: "محمد رسول الله والذین معه أشداء على الکفار رحماء بینهم" یعنی مسلمانان بایستی بین خودشان شفیق و مهربان باشند و برکافران بسیار قوی دل و سخت، یا می فرماید: "یا أیّها الّذین آمنوا لا تتّخذوا الْیهود و النّصارى‏ أوْلیاء بعْضهمْ أوْلیاء بعْضٍ" یهود و نصارى را دوست و تکیه‏گاه خود انتخاب نکنید! آنها دوست یکدیگرند 

و آیات دیگری که نشانگر وحدت بین مسلمانان و موضع گیری سخت علیه دشمنان می باشند. و هیچ فرقه و گروهی از مسلمانان در آن اختلاف ندارد.

        در ادامه برنامه به منظورگرامیداشت سالگرد شهدای شیعه مسجد کوچه رسالدار پیشاور و شهدای اخیر مسجد مرکز پلیس پیشاور، تعدادی پلیس برای ادای احترام به آنان در استیج برنامه حاضر شدند. 

 

درپایان پس از قرائت بیانیه کنفرانس مذکور، هدایایی به رسم یادبود از سوی شورای امامیه ایالت خیبرپختونخوا به برخی مهمانان اهدا گردید. 

 

ترجمه بیانیه:

کنفرانس استحکام پاکستان، اشاعه فرقه گرایی را توطئه ای علیه پاکستان دانسته و خواهان جلوگیری و اقدامات عملی برای ممنوع الفعالیت نمودن گروه های فرقه گرا، افراط گرا و عناصر محرک نفرت آمیز گفتاری و نوشتاری می باشد.

کنفرانس استحکام پاکستان، خواستار تجدید نظر درجهت گیری ها و اهداف سیاست خارجی پاکستان بوده، تا دولت های کشور همسایه آسیبی به امنیت داخلی پاکستان نرسانند.

کنفرانس استحکام پاکستان، ضمن استقبال از احیای روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، با ابراز امیدواری از اتحاد و همدلی امیدوار است، جهان اسلام بتواند از فقر و ورشکستگی، جهل و عقب ماندگی، برده داری و محکوم شدن، خارج شود.

کنفرانس استحکام پاکستان، بر این باور است؛ کمپین آگاهی بخشی درخصوص تفرقه و هرج و مرج نیاز روز بوده و این کنفرانس ازعلما، مبلغان و ذاکران خواستار ترویج اندیشه های دینی و تلاش های بیشتر برای وحدت و اجماع، هماهنگی و اعتدال می باشد. اوضاع جامعه نیز نیازمند ترویج وحدت بین جهان اسلام، صلح، نظم و تقویت فضای برادری می باشد.

  کنفرانس استحکام، پاکستان نگرانی خود را از افزایش حوادث کشتار هدفمند در این کشور ابراز نموده و از سازمان های متولی قانونی به ویژه سازمان های امنیتی درخواست ایفای نقش فعال می باشد.

کنفرانس استحکام پاکستان به شدت خواستار اتحاد و وحدت در مدارس و تدریس آموزه های قرآنی، سنت پیامبر و سیره اهل بیت علیهم السلام و اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله در دانشکده ها و دانشگاه ها بوده و بایستی به موارد ذکر شده در سطح ملی آموزش داده شود. همچنین اشتراکات فقهی مذاهب اسلامی درتمام برنامه های درسی مدارس، جز برنامه های آموزشی قرارگیرد.

کنفرانس استحکام پاکستان، مداخله خارجی در افغانستان را به شدت محکوم نموده و از قدرت های جهانی و کشورهای منطقه خواستار متوقف نمودن فوری تمام مداخلات درخاک افغانستان بوده و همچنین کمک در برون رفت از بحران اقتصادی افغانستان ناشی از کمبود مواد غذایی می باشد. این کنفرانس خواهان متوقف نمودن مسدودیت دارایی های کشور افغانستان شده و برای رسیدگی به بحران های انسانی و ناشی از تغییرات آب و هوایی می باشد. 

کنفرانس استحکام پاکستان، خواستار بررسی پیش از ثبت موارد توهین به مقدسات مذهبی طبق مقررات قانون جزای پاکستان به ویژه 295 و 298 بوده و درحالیکه براساس ماده 295 (ج) مجازات شدید توهین، اعدام شده است. پیش از آن بر اساس ماده 295 A قانونی برای آزار و اذیت دینی افراد نیز مقرر شده که نبایستی از آن سوء استفاده شود.

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved