-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/08/13 - 18:50
  • 382
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

کادر آموزشی دبیرستان«پاک گرلز»از خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته بازدید کردند

روز چهارشنبه 10 آبان ماه 1402 گروهی از دانش آموزان مدرسه دخترانه «Pak Girls High School» کویته به همراه مدیر و کادر آموزشی این مدرسه از خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این گروه شامل 10 دانش آموز پایه دهم و 12 نفر از دبیران رشته های مختلف این مدرسه بود. خانم راشده اسد مدیر مدرسه پاک گرلز سرپرستی این گروه را بر عهده داشت.  

آنان در بدو ورود از نمایشگاه دائمی عکس، صنایع دستی، گردشگری، هنر، امام و انقلاب اسلامی و ....که در طبقه دوم ساختمان خانه فرهنگ دایر است، بازدید کردند و مسئول روابط عمومی خانه فرهنگ ج.ا.ایران درباره بخشهای مختلف و آثار موجود در این نمایشگاه توضیحات لازم را به بازدیدکنندگان ارائه داد.

 اعضای این گروه از دانش آموزان و کادر آموزشی، درباره شخصیت امام راحل(ره)، رهبر معظم انقلاب اسلامی و به خصوص سردار شجاع و رشید اسلام سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی سئوالات خود را مطرح کردند و پس از آشنایی با فداکاری ها و خدمات آنها برای جهان اسلام، ابراز خوشحالی کردند و آنها را الگوی واقعی برای دنیای اسلام دانستند.

این گروه همچنین از کتابخانه اقبال لاهوری نمایندگی فرهنگی کشورمان بازدید کردند و با فعالیتهای خانه فرهنگ ج.ا.ایران آشنا شدند و به خصوص از خدمات آموزشی و برگزاری کلاسهای آموزش خطاطی، نقاشی و فارسی آموزی  نمایندگی فرهنگی کشورمان در کویته تقدیر کردند.

در ادامه دانش آموزان و کادر آموزشی مدرسه «پاک گرلز» در سالن همایش خانه فرهنگ حضور یافتند و به تماشای سه کلیپ با موضوع معرفی ایران و جذابیت های گردشگری آن نشستند.  

 همچنین سید ابوالحسن میری وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ج.اایران در کویته نیز در جمع دانش آموزان و کادر آموزشی مدرسه «پاک گرلز» حضور پیدا کرد و ضمن خیرمقدم به این گروه، توضیحات مختصری درباره تاریخ، جغرافیا، ساختار نظام سیاسی، معرفی امامین انقلاب اسلامی و پیشینه روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان ارائه کرد.

وی در سخنان خود اظهار داشت که ایران و پاکستان دارای 935 کیلومتر مرز مشترک هستند و این مرز بهترین فرصت برای دو کشور برای توسعه روابط در زمینه های مختلف از جمله تجارت، مبادلات فرهنگی و هنری و گردشگری و ... می باشد.

میری با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تاریخی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان، گفت: به رغم همة توطئه ها و تلاشهای دشمنان و بدخواهان دو کشور، ملتهای ایران و پاکستان از یکدیگر جداشدنی نیستند و همچنین دولت های دو کشور در موضوعات مختلف با همدیگر همکاری دارند و جمهوری اسلامی ایران در زمان استقلال پاکستان بعنوان اولین کشور بود که آن را به رسمیت شناخت و همواره در سختی ها کنار کشور دوست و برادر پاکستان ایستاده است.

مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته با اشاره به اینکه متأسفانه علی رغم همسایگی ایالت بلوچستان با ایران، جوانان و نوجوانان این ایالت شناخت زیادی از ایران ندارند و در ایران هم از ایالت بلوچستان و پاکستان شناخت کافی وجود ندارد، بر ضرورت معرفی چهرة مثبت ایالت بلوچستان به ایران و همچنین معرفی واقعیت ها و پیشرفتهای ایران در حوزه های مختلف به اقشار مختلف ایالت بلوچستان پاکستان تأکید کرد و تبادل هیئت های علمی دانشگاهی، فرهنگی، هنری، ورزشی و رسانه ای را برای این هدف مهم اثرگذار دانست.

 سید ابوالحسن میری وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ج.اایران در کویته با اشاره به پیشرفتهای علمی ایران در علوم مختلف، خطاب به کادر آموزشی این مدرسه، گفت: آمادگی داریم دوره های توانمندسازی و کارگاههای دانش افزایی برای دبیران و معلمان مدارس ایالت بلوچستان در شهر کویته و یا در یکی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان ایران، برگزار کنیم.

سید ابوالحسن میری در ادامه به سئوالات مختلف کادر آموزشی و دانش آموزان پاسخ داد.

مسئول خانه فرهنگ ج.اایران در پاسخ به اظهارات مدیر مدرسه پاک گرلز مبنی بر اینکه «در رسانه های غربی و فضای مجازی وضعیت بدی از زنان ایران منتشر می شود»، به تبیین جایگاه زن در ایران اسلامی و علت سیاه نمایی های رسانه های غربی درباره وضعیت زنان کشورمان پرداخت، و با ارائه آمارهای مختلف از وضعیت زنان در ایران، گفت: به برکت انقلاب اسلامی، زنان در ایران در همه ی عرصه های اجتماعی و علمی دوشادوش مردها برای پیشرفت کشورشان تلاش می کنند و در این پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران سهم دارند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، زنان به جایگاه واقعی خود رسیدند.

ایشان الگوی بانوان ایرانی، را حضرت خدیجه (س)، حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت زینب (س) معرفی کرد.

وابسته فرهنگی سرکنسولگری ج.ا.ایران در کویته در پاسخ به سئوال یکی از دانش آموزان مبنی بر اینکه «چرا واردات اجناس ایرانی به پاکستان به صورت قاچاق انجام می شود و نه به صورت غیرقانونی؟»، با ارائه توضیحاتی درباره واژه قاچاق و علل اینکه چرا قاچاق شکل می گیرد، گفت: برای مقابله با این امر نیاز به توسعه تجارت قانونی، افزایش بازارچه های مرزی و فراهم آوردن امکانات لازم برای مرزنشینان و تسهیل تجارت قانونی است که البته در ایران برای این کار اقدامات خوبی شده است و نیاز است در پاکستان نیز اقدام جدی برای مقابله با پدیده قاچاق انجام شود. البته تحریمهای ظالمانه و یکجانبه آمریکا علیه ملت ایران هم یکی از عللی است که برخی در پاکستان آن را مانع توسعه تجارت قانونی با ایران عنوان می کنند که البته ما آن را قبول نداریم.

همچنین سید ابوالحسن میری وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ج.اایران در کویته به قدمت 67 ساله خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته و برخی فعالیت های آن اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در سال دو مرتبه فراخون بورسیه تحصیل در ایران برای علاقه مندان به تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اعلام می کند و این فرصت بسیار خوبی برای دانش آموزان و معلمان مستعد و نخبه بلوچستان است که بتوانند از مزایای تحصیل رایگان در ایران استفاده کنند.  

مسئول خانه فرهنگ ج.اایران در کویته پیشنهاد کرد اگر مدیریت مدرسه موافقت کند آمادگی داریم گوشة ایران در مدرسه پاک گرلز ایجاد شود تا دانش آموزان با فرهنگ، تاریخ و ... کشور مهم و همسایه شان ایران آشنا شوند.

سید ابوالحسن میری از دانش آموزان درخواست کرد که دلنوشتة خود را از حضور در خانه فرهنگ ج.ا.ایران در قالب یک مقاله بنویسند و به سه مقاله برتر جوایزی اهداء می شود.  

وابسته فرهنگی ج.اایران در کویته در بخش دیگری از سخنانش به روز 13 آبان که در ایران بعنوان روز دانش آموز و روز ملی با استکبار جهانی نامگذاری شده است اشاره کرد و درباره این روز به دانش آموزان توضیحاتی ارائه کرد.

سید ابوالحسن میری وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ج.اایران در کویته همچنین یاد و خاطره شهدای مظلوم غزه و فلسطین بخصوص شهدای کودک و دانش آموز را گرامی داشت و گفت: به برکت خون این شهداء و کودکان بیگناهی که در غزه بدست جنایتکاران صهیونیست و حامیانش ریخته شده است، به زودی رژیم غاصب و کودک کش اسرائیل نابود می گردد و جبهه مقاومت پیروز خواهد شد.

خانم راشده اسد، مدیر مدرسه پاک گرلز با تشکر فراوان از میزبانی صمیمانة مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته، حضور در نمایندگی فرهنگی کشورمان را یکی از پرخاطره ترین روزهای زندگی برای خود و دانش آموزان بیان کرد و قول داد که برای معرفی خانه فرهنگ ج.ا.ایران در محیطها آموزشی ایالت بلوچستان و فعالین حوزه آموزش تلاش خواهد کرد.

در پایان این جلسه، فیلم کوتاه «آنتراکت» محصول باشگاه فیلم سوره با موضوع جنگ غزه برای دانش آموزان و کادر آموزشی این مدرسه پخش شد و یکی از اساتید مدرسه پاک گرلز نیز اشعاری درباره فلسطین خواند.

در ادامه هدایایی از سوی مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران به همة اعضای این گروه اهدا شد.

هدیه دبیران شامل: یک جلد کتاب «سخن دل» و یک جلد کتاب «اقبال از نظر اندیشمندان ایران» و کتابجه های راهنمای گردشگری ایران و هدیه دانش آموزان شامل: یک جلد کتاب «قصه های خوب برای بچه های خوب» و راهنمای گردشگری ایران بود.

در پایان دانش آموزان و کادر آموزشی مدرسه «پاک گرلز» با مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته عکس یادگاری دسته جمعی گرفتند.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved