-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/05/10 - 07:10
  • 176
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پنجاه و هشتمین نشست «چارباغ خیال» در بلخ برگزار شد

پنجاه و هشتمین نشست «چارباغ خیال» در قالب قرائت متون کلاسیک شاهنامه خوانی، گفت‌وگو پیرامون قالب‌های شعر فارسی، نقد و تحلیل شعر و شعرخوانی با همکاری خانه‌ فرهنگ کشورمان در مزارشریف برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با همکاری خانه‌ فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در شهر مزارشریف (کتابخانه عمومی فردوسی)، پنجاه و هشتمین نشست هفتگی انجمن ادبی «خانه مولانا» و انجمن نویسندگان بلخ با عنوان «چارباغ خیال» با حضور سید روح الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، صالح محمد خلیق، رئیس انجمن نویسندگان بلخ، سید سکندر حسینی بامداد، رئیس کتابخانه عمومی فردوسی و شماری از شاعران و نویسندگان بلخ مطابق هفته‌های گذشته در چهار بخش برگزار شد.

در بخش اول، ادامه‌ی یکی از داستان‌های شاهنامه توسط استاد صالح محمد خلیق مورد بحث و تحلیل قرار گرفت و عبدالواحد عاطف کابلیان، شاعر و نویسنده‌ی بلخی در بخش دوم، پیرامون تاریخچه، ظرفیت‌ها، ویژگی‌ها و سیر تحول قالب رباعی و معرفی رباعی سرایان کلاسیک و معاصر سخن گفت.

در بخش سوم این برنامه، غزلی از یاسین شریفی از شاعران جوان در بوته‌ی نقد و تحلیل قرار گرفت. صالح محمد خلیق شعر شریفی را یک غزل روان دانست و گفت: با این وجود به پختگی کامل نرسیده و علاوه بر آن در این غزل ایرادهای وزنی نیز وجود دارد.

رئیس انجمن نویسندگان بلخ همچنین، شریفی را به مطالعه جدی در حوزه شعر و تمرین و مشق بیشتر توصیه کردند.

حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان در سخنانی، با اشاره به اهمیت و ارزش تاریخی و معنوی ولایت بلخ با نگاه به جغرافیای وسیع وگسترده‌ی زبان فارسی، پیرامون اهمیت شعر و نقش تعیین کننده‌ی آن در زندگی انسان سخن گفت.

وی به نقش تعیین کننده‌ی شاعران و مفاخر بزرگی چون فردوسی، مولانا، حافظ،سنایی، سعدی و ... در زنده نگهداشتن این میراث گرانبها تأکید کرد.

حسینی تاثیرگذارترین شعر را شعری دانست که روح امید را در دل انسان زنده کند و گفت: سیر تطور نشست‌های چارباغ خیال باید این باشد که روحیه امید را در دل جوانان زنده بسازد چون روح امیدوار یکی از نیازهای انسان معاصر و جامعه افغانستان است.

وی با اشاره به وقایع تلخ نوار غزه و فلسطین به شاعران بلخ تأکید کرد که شاعر باید شاعر زمان خویش باشد و نباید از کنار وقایع تلخ به سادگی عبور کند. شاعر باید پیشتر و سریع تر از دوربین فضای مجازی و رسانه‌ها باید قضایا را تحلیل کند و تبدیل به شعر بسازد و عمق قضایا را در شعرش منعکس سازد.

حسینی سخنان خود را با خواندن یک غزل از سروده‌های خود، برای کودکان غزه که پس از عملیات وعده‌ی صادق سروده شده بود به پایان رساند.

انتهای پیام/

 

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved