logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/03/06 - 14:49
  • 180
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

و آنچه به مردم سود می‌رساند در زمین می‌ماند

کلمه رمز ابراهیم رئیسی برای رسیدن به قله عزت و افتخار و نامی ماندگار در تاریخ ایران، "خدمت" بود؛ خدمت به مردم به عنوان صاحبان اصلی قدرت و مصداق "الخلق عیال الله". رئیسی در آستانقدس رضوی بیشتر اقداماتش در راستای تسهیل زندگی مردم بود؛ تا جایی که گاه انتقاداتی را نیز به دنبال داشت، ولی او با اعتقاد راسخی که داشت، هیچ‌گاه نشان نداد که از این قضاوت‌ها رنجیده است.

 به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی  علی بختیاری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قطر  در یاداشتی باعنوان (و آنچه به مردم سود میرساند در زمین میماند) که آن را در اختیار  روزنامه ی الشرق قطر قرار داده این گونه آورده است:

ابراهیم رئیسی خدمت را از حوزه قضا شروع کرد. زمانی که به تولیت و مدیریت آستان قدس رضوی که یک مجموعه عظیم دینی، فرهنگی و اقتصادی وقفی است، منصوب شد، می‌توان گفت نخستین تجربه بزرگ مدیریتی خود را آغاز کرد. بازگشت به قوه قضائیه و ریاست قوه قضائیه حوزه مسئولیت او در أمور اجرائی را گسترده‌تر کرد و با ورود به عرصه مدیریت اجرائی کشور، رئیسی ریاست کشوری را بر عهده گرفت که در داخل و خارج از آن موضوعات و مسائل زیادی برای حل و فصل داشت.

نمی‌خواهم به حوزه سیاست چه داخلی و چه خارجی آن ورود کنم، اما ورود به چنین حوزه‌ای و قبول چنین مسئولیتی آن‌هم با وجود رقبای قدرتمندی که عمر خود را در سیاست و مدیریت گذرانده بودند و از حمایت‌های حزبی نیز بهره می‌بردند، تصمیمی بزرگ برای پا گذاشتن در مسیری دشوار بود.

اگر مسئولیت‌های اجرائی رئیس جمهور شهید را از سال 1394 که تولیت آستان‌قدس رضوی را پذیرفت و بعد از آن رصد کنیم، در کنار عناصر فوق الذکر، یک ویژگی در او برجسته‌تر و مشهودتر بود، شاخصه‌ای که او را محبوب مردم می‌کرد، به او عزت می‌داد و اعتماد و میل مردم را روز به روز نسبت به او بیشتر می‌کرد.

کلمه رمز ابراهیم رئیسی برای رسیدن به قله عزت و افتخار و نامی ماندگار در تاریخ ایران، "خدمت" بود؛ خدمت به مردم به عنوان صاحبان اصلی قدرت و مصداق "الخلق عیال الله". رئیسی در آستانقدس رضوی بیشتر اقداماتش در راستای تسهیل زندگی مردم بود؛ تا جایی که گاه انتقاداتی را نیز به دنبال داشت، ولی او با اعتقاد راسخی که داشت، هیچ‌گاه نشان نداد که از این قضاوت‌ها رنجیده است.

در دوران ریاستش بر قوه قضائیه اهتمامش مبارزه با فساد و تلاش برای برقراری عدالت بود، تا جایی که مخالفانی نیز پیدا کرد، ولی او نه شکایتی داشت و نه تصمیمی برای تغییر مسیر. راه‌اندازی مجموعه‌های تولیدی تعطیل شده با محوریت استیفای حقوق کارگران و برقراری عدالت بدون توجه به حواشی از مهم‌ترین دغدغه‌های او بود.

رئیسی با رأی مردم به ریاست قوه مجریه راه پیدا کرد؛ جایگاهی که ممکن است شخصیت و منش برخی را تغییر دهد، ولی گویا این مرد در اوج قدرت نیز قرار نبود نه تغییر کند و نه انتقام بگیرد! او فضا را برای حضور همه دلسوزان و متخصصان از هر سلیقه و حزبی، برای پیوستن به کاروان خدمت باز کرد. سید ابراهیم خود را وقف خدمت به ملت کرده بود و سینه‌اش مالامال از عشق به مردم بود. رئیس جمهور رئیسی؛ دولتش را دولت مردمی نامید و خود را خادم ملت.

ابراهیم رئیسی که نه در عرصه داخلی و نه در عرصه بین‌المللی کسی او را سیاستمدار به شمار نمی‌آورد، معنای متفاوتی از سیاست ارائه کرد. او یک روز از سرکشی به وضعیت مردم در گوشه و کنار کشور غفلت نکرد و از یاد مردم غافل نشد؛ چه در حوادث و بلایای طبیعی و چه در مسائل و مشکلات اجتماعی و سیاسی. دغدغه‌اش تلاش برای رفع مشکلات مردم به هر نحو ممکن بود و نمره قبولی‌اش را تنها لبخند رضایت مردم می‌دانست؛ بدون توجه به قضاوت‌های سیاسی.

ابراهیم رئیسی در عرصه داخلی، علاوه بر تقویت جایگاه اقتصادی با تکیه بر توان داخلی، زیرساخت‌های فراوانی برای رفاه مردم و سهولت کسب و کارها ایجاد کرد. او در عرصه روابط خارجی، تقویت روابط برادرانه با کشورهای همسایه و تنش‌زدایی و تقویت روابط با کشورهای منطقه بر أساس اصل احترام متقابل را اولویت سیاست خارجی خود قرار داد و از اصل دفاع از مردم مظلوم فلسطین و آرمان فلسطین آزاد و مستقل لحظه‌ای کوتاه نیامد.

سیاست ابراهیم رئیسی، معامله با خدا بود؛ با سرمایه اخلاص و خدمت به خلق. اقدامات رئیس جمهور شهید رنگ اخلاص و میل به خدمت داشت تا سیاست و معادلات مرسوم و نتیجه آن عزتی بود که خداوند وعده آن را داده. میلیونها دل شکسته برای سلامتی‌اش دعا کردند و میلیون‌ها دست او را از خدا طلبیدند و هنگامی که به لقاء پروردگارش شتافت، میلیون‌ها قلب آکنده از حزن و اندوه به خیابان‌ها آمدند تا خادم‌شان را مشایعت کنند و قدرشناسی‌شان را به نمایش گذارند. "فامّا الزّبد فیذْهب جفاءً و امّا ما ینْفع النّاس فیمْکث فی الْارْض کذلک یضْرب اللّه الْامْثال"؛ اما کف به کناری می‌افتد و نابود می‌شود ولی آنچه به مردم سود می‌رساند (مثل آب یا فلز خالص) در زمین می‌ماند.

ابراهیم رئیسی فصل جدیدی در رویکرد روابط ایران با منطقه و جهان باز کرد و حضور گسترده سران و هیأت‌های دیپلماتیک بیش از 60 کشور دنیا در مراسم ادای احترام به پیکر سید الشهدای خدمت، نشان از موفقیت سیاست "خدمت" با "اخلاص" ابراهیم رئیسی بود.

بر خود لازم می‌دانم، از کشور دوست و برادر قطر در همدلی با ملت ایران، در این برهه حساس، و سفر امیر قطر برای ابراز همدردی با ملت ایران تشکر و قدردانی نمایم و برای تداوم این برادری دعا کنم.

 

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved